Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Liposuctie

Liposuctie is een operatiemethode die geschikt is voor mensen met een gezond en stabiel gewicht. Het resultaat is dan blijvend en de contouren van je figuur verbeteren aanzienlijk. Dat zie je ook op de foto's verderop deze pagina.

Wanneer is liposuctie geschikt?
Liposuctie is helaas niet bedoeld als afvalmethode. Het is vooral geschikt om afwijkingen weer normaal te maken. Het is geschikt voor mensen met een BMI tussen de 18 en 28, die zich storen aan een bepaalde plaats van hun figuur. Zo kun je denken aan de volgende zones.:

- Bovenbuik
- Onderbuik
- Flanken
- Heupen
- Lage rug
- Hoge rug (beha bandjes)
 
- Buitenzijde bovenbenen (ook wel zadeltassen genoemd)
- Voorzijde bovenbenen
- Binnenzijde bovenbenen
- "Vetjes" boven en rond knie (wordt veelal onder plaatselijke verdoving gedaan)

Voor- en nafoto's van liposuctie

Liposuctie lovehandles bij een man. Resultaat (rechts) na drie maanden. Uitgevoerd door plastisch chirurg Michel Cromheecke
Liposuctie lovehandles bij een man. Resultaat (rechts) na drie maanden. Uitgevoerd door plastisch chirurg Michel Cromheecke
Liposuctie buitenzijde bovenbenen. Rechts het resultaat na 2 maanden. Operatie door plastisch chirurg Michel Cromheecke
Liposuctie buitenzijde bovenbenen. Rechts het resultaat na 2 maanden. Operatie door plastisch chirurg Michel Cromheecke

Liposuctie onder narcose of plaatselijke verdoving?

In de meeste gevallen voert Zipper Clinics deze liposuctie behandelingen uit onder narcose. De operaties vinden dan plaats in het ziekenhuis. Hiervoor heeft Zipper Clinics een overeenkomst met het Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg. Een liposuctie vindt over het algemeen in dagopname plaats. Dit betekent dat je aan het einde van de dag weer naar huis gaat. De volgende dag mag je je normale werkzaamheden weer hervatten.

Liposuctie onder narcose
Grotere liposucties (lovehandles, zadeltassen, benen, gyneacomastie) zijn alleen geschikt om onder narcose uit te voeren. Het operatiegebied is dan te groot voor plaatselijke verdoving, waardoor de operatie langer duurt en niet pijnloos kan worden uitgevoerd.

Liposuctie onder plaatselijke verdoving
Er zijn slechts enkele liposuctie behandelingen die goed onder plaatselijke verdoving kunnen worden uitgevoerd. Bij Zipper Clinics doen we in een enkel geval een kleine liposuctie van bijvoorbeeld buik of knie onder plaatselijke verdoving.

Ben je benieuwd naar wat liposuctie kan doen voor jou, laat je dan informeren bij de plastisch chirurg. Een consult is kosteloos en vrijblijvend.
Direct een afspraak maken voor een kosteloos consult

Plastisch chirurg Michel Cromheecke voert een liposuctie aan de knieën uit. Een kleine liposuctie als deze is geschikt om uit te voeren onder plaatselijke verdoving.
Plastisch chirurg Michel Cromheecke voert een liposuctie aan de knieën uit. Een kleine liposuctie als deze is geschikt om uit te voeren onder plaatselijke verdoving.

Wat kost een liposuctie?

Bij Zipper Clinics is liposuctie onder plaatselijke verdoving mogelijk vanaf € 1995,00 en onder narcose vanaf € 2995,00. 
Bij het gelijktijdig laten uitvoeren van liposuctie bij meerdere lichaamsdelen geldt een combinatiekorting.
De prijzen bij Zipper Clinics zijn inclusief compressiekleding en alle geleverde voor- en nazorg. Er zijn geen bijkomende kosten.

Prijzen liposuctie 

We begrijpen dat je veel vragen hebt wanneer je liposuctie overweegt. Daarom leggen we je hieronder uitgebreid uit wat je kunt verwachten.

1. Wanneer kom je in aanmerking voor liposuctie?
2. Wat kun je verwachten van het consult?
3. Het inplannen van een liposuctie behandeling
4. Voorbereiding op de liposuctie
5. Hoe verloopt een liposuctie operatie?
6. Hoe snel herstel je na liposuctie?
7. Mogelijkheden en verwachtingen
8. Risico's en complicaties van liposuctie
9. Prijzen liposuctie

1. Wanneer kom je in aanmerking voor liposuctie?

Een belangrijke voorwaarde voor liposuctie is dat de huid voldoende elastisch is. Is de huid dat niet en/ of is er bovendien sprake van cellulitis, dan is liposuctie niet verstandig. Het probleem kan dan zelfs worden verergert. Een overschot van vet en vel kunnen dan beter worden verwijderd door middel van chirurgie, zoals met een buikwandcorrectie. Het nadeel van deze operatie is dat er een litteken achterblijft.

Liposuctie is helaas niet bedoeld als afvalmethode. Het is vooral geschikt om afwijkingen weer normaal te maken. Het is geschikt voor mensen met een BMI tussen de 18 en 28, die zich storen aan een bepaalde plaats van hun figuur. Zo kun je denken aan o.a.:
- Buik;
- Buitenzijde bovenbenen (ook wel zadeltassen genoemd)
- Binnenzijde bovenbenen
- Lovehandles (vetrol boven de heupen)
- Vetrollen op de rug (rondom de behabandjes)
- "Vetjes" boven en rond knie

Marieke Dijkhof (46 van 82)

2. Wat kun je verwachten van het consult?

Eerste consult in Apeldoorn of Enschede
Tijdens het eerste bezoek aan de kliniek heb je een uitgebreid gesprek met plastisch chirurg Michel Cromheecke, die deze ingreep ook uitvoert. Dit consult duurt ongeveer 30 minuten en kan plaatsvinden in onze klinieken in Apeldoorn en Enschede.

Michel zal je adviseren over of liposuctie de geschikte manier is om jouw probleem te verhelpen. Hij zal vervolgens aan je uitleggen hoe de ingreep verloopt en wat je kunt verwachten van het herstel en resultaat. Ook worden er foto's gemaakt voor in je medisch dossier. Deze zullen nimmer zonder jouw toestemming worden gebruikt voor niet-medische doeleinden en publicatie.
Wanneer je geneesmiddelen gebruikt is het van belang dit te melden tijdens dit gesprek.

Gesprek met de consulent
Na afloop van het consult bij de plastisch chirurg krijg je van de consulent een prijsopgave van de voorgestelde behandeling en word je, indien gewenst, geïnformeerd over het in gang zetten van het behandeltraject.
Een liposuctiepak wordt aangemeten en voor jou op maat en in de gewenste kleur besteld.

Een eerste consult is vrijblijvend en kosteloos
Een eerste consult is vrijblijvend en kosteloos

3. Het inplannen van een liposuctie behandeling

De operatiedagen van Michel Cromheecke in het ziekenhuis van Hardenberg zijn woensdag en vrijdag. Het is mogelijk om je voorkeur voor een bepaalde datum door te geven.

Wat moet je doen om alles in gang te zetten?
Als je besluit om liposuctie bij Zipper Clinics te ondergaan, zullen we je vragen om een aantal administratieve handelingen te verrichten:
- Het invullen van een gezondheidsvragenlijst, ter voorbereiding op de pre operatieve screening (POS);
- Het doorlezen en ondertekenen van de behandelovereenkomst;
- Het overmaken van de aanbetaling van 25% van het behandeltarief.

Inplannen van de operatie in het ziekenhuis te Hardenberg
Hierna gaat de consulent voor jou aan de slag om de operatie in te laten plannen in het Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg. Dit is ziekenhuis waar plastisch chirurg Michel Cromheecke tevens werkzaam is. Alle operaties onder narcose voert Zipper Clinics uit in dit ziekenhuis.
De anesthesist ontvangt jouw gegevens en bepaalt aan de hand daarvan of de Pre Operatieve Screening kan worden uitgevoerd op de dag van je operatie, of dat het gewenst is om hiervoor al eerder een aparte afspraak te maken.
De wachttijd op een operatie in Hardenberg is wisselend. Doorgaans lukt het om de operatie binnen twee maanden na het consult in te plannen.

Inplannen van de operatie in de kliniek van Zipper Clinics Enschede
Kleine liposucties die geschikt zijn voor plaatselijke verdoving, kunnen worden uitgevoerd in de kliniek van Zipper Clinics Enschede. Het invullen van de POS gezondheidsvragenlijst is dan niet nodig.
De wachttijd voor een operatie in Enschede is kort. In de regel kun je tussen 1 tot 4 weken na je consult behandeld worden.

Marieke Dijkhof (64 van 82)

4. Voorbereiding op de liposuctie

Ruim van tevoren
- Zorg dat je ruim op tijd iemand regelt die je naar en van het ziekenhuis of de kliniek kan brengen. Je mag na de operatie namelijk niet alleen naar huis toe;
- Een week voor de ingreep ontvang je van ons de laatste informatie voor je operatie. Lees deze nog eens goed door!

Vlak voor de ingreep:
- Trek comfortabele kleding aan naar het ziekenhuis of kliniek zoals een joggingbroek;
- Wanneer je het prettig vindt, scheer je van tevoren zelf het (schaam)haar van het te opereren gebied, het liefst 12-24 uur voor de ingreep om de kans op open wondjes te verkleinen.
- In geval van narcose: check nogmaals goed onze informatie over het nuchter blijven. Deze informatie heb je van het ziekenhuis ontvangen. Het is essentieel dat je nuchter bent op het moment dat je geopereerd wordt!

5. Hoe verloopt een liposuctie operatie?

Verdoving
Vlak voor de operatie tekent de plastisch chirurg het gebied dat gecorrigeerd moet worden af. Daarna word je onder narcose gebracht, of wordt de verdoving plaatselijk toegediend.

Liposuctievloeistof
Via kleine sneetjes op onopvallende plaatsen zoals bestaande huidplooien, wordt het te opereren gebied 'opgespoten' met een vloeistof die het wegzuigen van de vetcellen vergemakkelijkt en bloedverlies vermindert. Als de vloeistof is ingewerkt brengt de plastisch chirurg een zuigbuis via de huidsnedes in. Deze zuigbuis is aangesloten op een krachtige zuigpomp. Bij kleine liposucties wordt het met de hand gedaan.
Het overtollige vetweefsel kan nu worden weggezogen. Is het gewenste resultaat bereikt, dan worden de huidsnedes gehecht.

Duur van de operatie
De duur van de operatie hangt af van de grootte van het te opereren gebied. De meeste behandelingen duren 1 tot 2 uur.
Wanneer je de operatie onder narcose ondergaat, wordt je tenminste 1 uur van te voren verwacht en blijf je na het wakker worden nog tenminste vier uur in het ziekenhuis ter observatie.
Dit verschilt erg met een liposuctie onder plaatselijke verdoving, waarbij je een kwartier voor aanvang van de behandeling wordt verwacht en je een halfuur na de ingreep weer naar huis toe mag.

Na een liposuctie behandeling
Je krijgt van ons celstofmatjes mee die je in de auto en thuis in bed kunt gebruiken om de vloeistof op te vangen die nog uit de wondjes lekt. Dit is de liposuctievloeistof die ingebracht is tijdens de operatie. Het is normaal dat dit de eerste dag en nacht nog na lekt.
Direct na de behandeling krijg je een compressiepak aan. Wanneer je onder narcose geopereerd wordt, gebeurt dit wanneer je nog onder narcose bent. Het pak stimuleert vochtafvoering en laat de huid weer goed op de onderlaag 'verkleven'. Bovendien geeft het dragen ervan vaak een prettig en veilig gevoel. 

Het compressiepak kun je een dag na je operatie even uittrekken om te wassen. Het beste doe je dit in een handwas. De synthetische stof droogt snel, trek het pak hierna weer aan.
Doorgaans draag je het compressiepak gedurende een week of twee dag en nacht. Het pak is inbegrepen in het behandelbedrag.

Littekens
De littekens van een liposuctie operatie zijn zo klein als speldenknopjes en zijn na enkele weken nauwelijks meer zichtbaar.

Marieke Dijkhof (72 van 82)

6. Hoe snel herstel je na liposuctie?

Bont en blauw
Gedurende enkele weken na de operatie kunt je last hebben van pijnlijke bloeduitstortingen, een gezwollen huid en een beurs gevoel. Deze pijn is over het algemeen goed te bestrijden met paracetamol.
De eerste dagen kun je goed kunnen merken dat je geopereerd bent: door het beurse gevoel kun je je wat belemmerd voelen in het bewegen, echter je mag van ons vanaf de dag na de operatie alles weer doen. Veel cliënten pakken na enkele dagen hun normale bezigheden en werkzaamheden weer op. 

Het verwijderen van de hechtingen
Na 6-10 dagen kom je bij ons terug voor het verwijderen van de hechtingen en de eerste controle. Dit doen we in de kliniek die voor jou het meest dichtbij is, Apeldoorn of Enschede.

Vocht vasthouden na liposuctie
Rond de enkels kan vochtophoping ontstaan, maar dit trekt na ongeveer twee tot zes weken vanzelf weg.

Het uiteindelijke resultaat
Na circa drie maanden is de zwelling weg en heeft de huid zich goed kunnen terugtrekken. Dan pas is het resultaat goed zichtbaar.

BW High Res-4450

7. Mogelijkheden en verwachtingen

Liposuctie is een techniek om plaatselijk overtollig vet te verwijderen. Het is geen middel om te vermageren. Liposuctie biedt contourverbetering, maar zeker geen perfectie. Bestaande onregelmatigheden in de huid kunnen niet altijd worden gecorrigeerd.

8. Risico's en complicaties van liposuctie

Liposuctie heeft dezelfde risico's als elke andere operatie. Er bestaat een kans op een nabloeding of er kan een infectie optreden, al komt dit bijna nooit voor.

Direct na de ingreep is de huid gezwollen, verkleurd en gevoelig. Daarna kunnen nog restzwellingen aanwezig zijn en soms verhardingen die pas na weken of soms maanden verdwijnen. Ook kan de huid tijdelijk gevoelloos zijn.

Het definitieve resultaat van een liposuctie kun je pas beoordelen na zes tot negen maanden. Een enkele keer is niet al het overtollige vetweefsel verwijderd, of is het resultaat asymmetrisch. Dan is het wenselijk nog een nacorrectie uit te voeren.

9. Prijzen liposuctie

Liposuctie knieën onder plaatselijke verdoving € 2295,00
Prijs is inclusief plaatselijke verdoving, compressiekleding en alle geleverde voor- en nazorg. 

Onder narcose:
1 zone liposuctie € 3500,00
2e zone € 2500,00
3e zone € 2000,00
4e zone € 1500,00
5e zone € 1000,00

Prijzen zijn inclusief narcose, compressiekleding, dagopname en alle geleverde voor- en nazorg. 

In verband met langere duur van de operatie/ extra (na)zorg en groter risico op complicaties gelden er toeslagen voor patiënten met een BMI hoger dan 28, diabetes en bariatrische patiënten. Zie prijslijst

Direct een afspraak maken voor een kosteloos consult

Plastisch chirurg Michel Cromheecke
Plastisch chirurg Michel Cromheecke

Alternatieven voor liposuctie

Er zijn meerdere behandelingen die het resultaat van een liposuctie beloven. Ze lijken aantrekkelijk omdat ze goedkoper zijn en makkelijker te ondergaan. Er wordt immers niet geopereerd. Het bevriezen van je vetcellen bijvoorbeeld, ook wel coolsculpting genoemd. De resultaten zijn echter tegenvallend. Liposuctie is na al die jaren nog steeds de beste manier om plaatselijke vetophopingen blijvend te verhelpen.

Kies voor een plastisch chirurg
Er zijn klinieken die geen mogelijkheid hebben om te opereren onder narcose. Er zijn ook behandelaars die geen plastisch chirurg zijn en desalniettemin (grote) liposucties uitvoeren onder plaatselijke verdoving. Helaas zien en horen wij regelmatig patiënten bij wie dit voor ellende heeft gezorgd. Opereren onder plaatselijke verdoving biedt vele voordelen t.o.v. een operatie onder narcose, maar een operatie moet hiervoor wel geschikt zijn!

Ervaringen van patiënten die liposuctie lieten uitvoeren

Zipper Clinics krijgt op ZorgkaartNederland.nl wekelijks nieuwe waarderingen van cliënten die hun liposuctie bij Zipper Clinics hebben laten uitvoeren. Als je nog aan het overwegen bent of en waar je de operatie wilt laten uitvoeren, raden we je aan om de reviews op ZorgkaartNederland.nl te bekijken. Dit is een onafhankelijke site van Patiëntenfederatie Nederland.

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.5/10 - 782 beoordelingen