Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Onderooglidcorrectie

Klik hier om online een afspraak te maken

Als je je stoort aan de rimpeltjes/ slappe huid van je onderoogleden of aan kringen of wallen onder je ogen die -ondanks goed slapen- niet wegtrekken, kan je een onderooglidcorrectie overwegen.

Het is een operatie die door de plastisch chirurg veelal onder plaatselijke verdoving in onze hoofdvestiging van Zipper Clinics te Enschede wordt uitgevoerd. Een onderooglidcorrectie wordt vaak ook gelijktijdig met een bovenooglidcorrectie gedaan.

Voor het consult dat vooraf plaatsvindt, kun je in onze klinieken in Apeldoorn en Enschede terecht. Ook voor alle nazorg (controles en het verwijderen van de hechtingen) kom je in de kliniek terug die voor jou het meest dichtbij is.

Resultaten van een onderooglidcorrectie

Voor-, tijdens en nafoto's van een boven- en onderooglidcorrectie (met correctie malar bags) uitgevoerd door plastisch chirurg Michel Cromheecke.
Voor-, tijdens en nafoto's van een boven- en onderooglidcorrectie (met correctie malar bags) uitgevoerd door plastisch chirurg Michel Cromheecke.
Voor- en 6 weken na boven- en onderooglidcorrectie
Voor- en 6 weken na boven- en onderooglidcorrectie

Herstellen van een onderooglidcorrectie

Bij een onderooglidcorrectie moet je er rekening mee houden dat je gedurende een aantal weken flink last zult hebben van verkleuring en zwelling. De eerste dagen kan je zicht wat belemmerd zijn, waardoor het fijn is om thuis te blijven en niet veel te hoeven. Echter worden de operatie en het herstel over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. 
Vanaf een paar dagen na de operatie mag en kun je bijna alles weer doen. Alleen het gebruik van zwembad en sauna en het beoefenen van contactsporten is de eerste week niet toegestaan. Doorgaans ben je na een week of drie weer toonbaar.

Voor & na foto's van een boven- en onderooglidcorrectie

Van dag 1 tot 12 weken na een boven- en onderooglidcorrectie door plastisch chirurg Michel Cromheecke
Van dag 1 tot 12 weken na een boven- en onderooglidcorrectie door plastisch chirurg Michel Cromheecke

Midfacelift

Een midfacelift is geen facelift maar een uitgebreide onderooglidcorrectie. Deze wordt bij sommige patiënten uitgevoerd als wordt voorzien dat de gebruikelijke onderooglidcorrectie het probleem onvoldoende zal corrigeren. Of je hiervoor in aanmerking komt, kan de plastisch chirurg bepalen tijdens het consult. Op de techniek die toegepast wordt tijdens de operatie na, verloopt een midfacelift en het herstel zoals bij een gewone onderooglidcorrectie.
De plastisch chirurg van Zipper Clinics is gespecialiseerd in onderooglidchirurgie, waaronder de midfacelift. Facelifts worden bij Zipper Clinics niet uitgevoerd.

Zipper Clinics krijgt op ZorgkaartNederland.nl wekelijks nieuwe waarderingen van cliënten die hun oogleden bij Zipper Clinics hebben laten uitvoeren. Als je nog aan het overwegen bent of en waar je de operatie wilt laten uitvoeren, raden we je aan om de reviews op ZorgkaartNederland.nl te bekijken. Dit is een onafhankelijke site van Patiëntenfederatie Nederland.
De kosten van een onderooglidcorrectie bedragen € 2895,00. Dit is voor twee ogen, inclusief alle geleverde voor- en nazorg. Een consult bij onze (plastisch) chirurgen is overigens geheel vrijblijvend en kosteloos.

Direct een afspraak maken voor een kosteloos consult

We begrijpen dat je veel vragen hebt wanneer je een onderooglidcorrectie overweegt. Daarom leggen we je hieronder uitgebreid uit wat je kunt verwachten.

1. Wat houdt een consult in?
2. Klachten van slappe onderoogleden, kringen of wallen?
3. Wat kan je zelf doen?
4. Hoe verloopt de operatie?
5. Wat kun je verwachten van het herstel?
6. Risico's en complicaties
7. Wordt een onderooglidcorrectie vergoed?
8. Wat kost een onderooglidcorrectie?
9. Veelgestelde vragen (FAQ) over ooglidcorrecties
 

1. Wat houdt een consult in?

Afhankelijk van wat voor jou het meest praktisch of dichtbij is, kun je een afspraak voor een kosteloos consult maken in een van onze klinieken in Apeldoorn, Enschede of Zwolle. 
Het consult vindt plaats bij de plastisch chirurg die deze operatie ook (bij jou) uitvoert. Hij zal vragen naar je klachten, je onderoogleden bekijken en je uitleggen wat een onderooglidcorrectie bij jou zal betekenen. Het is niet nodig om zonder make-up te komen, kom zoals je wilt!

Tijdens het consult wordt uitgebreid besproken wat je van de ingreep, het herstel en resultaat kunt verwachten. Ook worden er foto's genomen van de oogleden. Deze foto's komen in jouw digitale dossier en vallen uiteraard onder de geheimhoudingsplicht. Deze foto's zullen nimmer zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van jou aan derden getoond worden.

Indien gewenst kun je na afloop van het consult een datum plannen voor het laten uitvoeren van de ingreep. In de regel kun je binnen 6 weken geopereerd worden. Ook is het mogelijk om de operatie verder vooruit te plannen, als dat goed uitkomt i.v.m. de timing van het herstel. Je kunt er rekening mee houden dat je gedurende de eerste dagen het beste thuis kunt blijven en vervolgens nog enkele weken last zult houden van zwelling en verkleuring.

Spreekkamer in de kliniek van Zipper Clinics Enschede
Spreekkamer in de kliniek van Zipper Clinics Enschede

2. Klachten van slappe onderoogleden, kringen of wallen?

Een onderooglidcorrectie wordt eigenlijk nooit vergoed door de zorgverzekeraar omdat de klachten over het algemeen niet medisch van aard zijn. Uiteraard kun je je wél storen aan de wallen en/of kringen onder je ogen. Deze zijn het gevolg van het slapper worden van je huid en de spier rondom het oog. Ook de hoeveelheid vet onder het oog kan veranderen als je ouder wordt. De plastisch chirurg bekijkt jouw uitgangssituatie tijdens het consult en bepaalt of een onderooglidcorrectie jouw klachten zal verhelpen.

Vaak wordt een onderooglidcorrectie gecombineerd met een correctie van het bovenooglid. Wanneer je je ook aan je bovenoogleden stoort, is het tegelijktijdig laten uitvoeren aan te bevelen. Een ervaren plastisch chirurg opereert de boven- en onderoogleden het liefst tegelijkertijd. Voor de cliënt bespaart het een extra operatie, hersteltijd en geld.

3. Wat kan je zelf doen?

Huidoverschot van de oogleden heeft als belangrijkste oorzaak veroudering en daardoor elasticiteitsverlies. Met name roken tast de kwaliteit van de huid aan. Stoppen met roken is altijd goed om de kwaliteit van de huid van je gezicht niet verder te verslechteren.

Het nut van Arnica en Vitamine C en/of E in crèmevorm voor of na de ingreep is wetenschappelijk nooit aangetoond. Gebruik hiervan wordt niet geadviseerd maar ook niet afgeraden. Benieuwd naar het wetenschappelijk onderzoek over het effect van Arnica op het herstel van een ooglidcorrectie? Lees hier het artikel.

Draag je lenzen? Dan verzoeken wij je om deze voor de ingreep uit te doen. Er dient minstens 10 dagen gewacht te worden met het dragen van lenzen. 
Zodra de lenzen ingebracht kunnen worden zonder aan het ooglid te trekken, mag je weer lenzen dragen. De meeste mensen dragen de eerste dagen na de ingreep een bril.

Wanneer je wimperextensions draagt, kun je deze voor de onderooglidcorrectie het beste (tijdelijk) laten verwijderen. Ze zitten tijdens de operatie van de onderoogleden in de weg.

Koelen van de oogleden na de operatie heeft geen aanvullende waarde. Michel Cromheecke heeft hier samen met een aantal collega's onderzoek naar gedaan.

Soms kan het wel prettig zijn om na de ingreep thuis een kompres op de ogen te leggen. Dit mag zowel een koel als een warm kompres zijn (geen koelbril of ijs!). Bij Zipper Clinics krijg je duidelijke uitleg hoe te handelen na de ingreep.

Belangrijk voor je om te weten is dat je de dag van de operatie verder niets meer mag doen.

4. Hoe verloopt de operatie?

Een correctie van de onderoogleden kan zowel onder plaatselijke verdoving als onder narcose plaatsvinden. In overleg wordt gekeken wat voor jou het meest geschikt is. Het meest wordt gekozen voor lokale verdoving. De ingreep is niet pijnlijk en je ervaart geen ongemakken van de narcose. Bovendien scheelt het aanzienlijk in de prijs!

Bij een ingreep onder plaatselijke verdoving hoef je niet nuchter te zijn en mag je vooraf eten en drinken zoals je gewend bent te doen. De ingreep duurt ongeveer twee uur. We vragen je er vijftien minuten van te voren te zijn. Je krijgt dan een kleine hoeveelheid medicatie, ter remming van eventuele spanning. Dit maakt je ontspannen, niet slaperig. Je bent dus volledig bij bewustzijn tijdens de operatie.
De operatie wordt uitgevoerd door de plastisch chirurg, operatie- assistent en 'omloop'. Tijdens de operatie hangt een ontspannen sfeer.

Vlak voor de operatie bespreekt de plastisch chirurg nogmaals rustig met je wat je van de operatie kunt verwachten. Hij tekent vervolgens het deel van de huid af dat weggenomen zal worden.
Bij de operatie wordt een snee gemaakt onder de wimpers van de onderoogleden, met een uitbreiding naar de buitenste ooghoek. Daarna worden het overtollige vet verwijderd of verplaatst en het overschot aan huid verwijderd. Na verloop van tijd worden de littekens volstrekt onopvallend. Soms kan de ingreep ook via de binnenkant van het onderooglid plaatsvinden. Kraaienpootjes en wallen bij de jukbeenderen worden tijdens een onderooglidcorrectie niet verwijderd. Hiervoor is een zogenaamde midfacelift vereist. Kraaienpootjes kunnen verzacht worden door middel van een injectie met botulinetoxine. 

Na de operatie blijf je tenminste twee uur bij ons in de kliniek, zodat je rustig kunt bijkomen van de operatie. Nadat je ook wat gegeten en gedronken hebt, komt de plastisch chirurg nog even bij je kijken. Als je je goed voelt, mag je weer naar huis. Je mag overigens niet alleen naar huis. Dat heeft ermee te maken dat je mogelijk verminderd alert bent in het verkeer. We raden dan ook aan om iemand mee te brengen, die je naar huis kan rijden of begeleiden.
Kinderen en huisdieren, hoe lief ook, zijn helaas in de kliniek niet toegestaan..

Ooglidcorrecties worden uitgevoerd op de poliklinische behandelkamer
Ooglidcorrecties worden uitgevoerd op de poliklinische behandelkamer

5. Wat kun je verwachten van het herstel?

Voor de operatie ontvang je van ons een recept voor oogdruppels. Deze druppels gebruik je na de operatie gedurende een week preventief ter bescherming van je ogen.

Na een ooglidcorrectie kunnen de behandelde oogleden dik, blauw, rood en gezwollen zijn. Het komt echter bijna nooit voor dat dit zo ernstig is dat je niets meer kunt zien. Er wordt geen verband aangebracht, zodat wassen en douchen mogelijk blijft. De pleistertjes op de uiteinden van de hechtdraden kunnen nat worden en blijven zitten totdat je weer bij ons terugkomt voor de eerste controle.

Koelen thuis is niet nodig. Wel is het verstandig om op de dag van de operatie thuis rustig aan te doen. Met rust bedoelen we: op de bank of in het bed. Het is voor je eigen comfort en een vlot herstel van belang dat je na de operatie zo min mogelijk werkzaamheden verricht. Liever dus ook geen lichte huishoudelijke taken. Dit advies geldt slechts een dag. De volgende dag mag je alles wat je kunt doen weer doen. Dit staat een voorspoedig herstel niet in de weg.

De wond kan in de loop van de dag nog wat na blijven bloeden. Soms geeft dit een wat vertekend beeld van de wond en lijkt het alsof de wond openstaat. Maak je in dat geval geen zorgen, dit is niet het geval.

Douchen en het wassen van je gezicht en haren is weer mogelijk vanaf de dag na de operatie. Je oogleden en de pleisters mogen dan gerust nat worden en je mag de bloedrestjes er als het lukt afhalen. Het nemen van een bad kun je beter een week uitstellen. Ook met zwemmen en sauna kun je na de ooglidcorrectie het beste minimaal een week wachten.
Voordat je 's avonds gaat slapen smeer je je oogleden in met de daarvoor bedoelde vaselinecrème die je hiervoor van ons krijgt. Dit blijf je de dagen erna twee tot drie keer per dag doen. Omdat de vaseline een vette crème is die niet of nauwelijks intrekt, houdt het de huid goed soepel, wat een prettig gevoel geeft en de littekens mooi en snel zal laten genezen.
Na drie tot zeven dagen kom je terug voor het verwijderen van de hechtingen.

Houd er bij het plannen van de ingreep rekening mee dat je er waarschijnlijk gedurende twee, drie weken niet zo "toonbaar" uitziet. Dit is de eerste week het ergst, waarna verkleuring en zwelling snel zullen verdwijnen.

6. Risico's en complicaties

Soms kan na een correctie van de oogleden op de dag zelf het ooglid nog wat "nabloeden". Dit kan verholpen worden door rust. Ook kan het voorkomen dat je je ogen de eerste paar dagen na de operatie niet geheel kunt openen of sluiten. Dit is niet blijvend en heeft met de zwelling te maken. Het resultaat van een onderooglidcorrectie is duurzaam wat inhoudt dat het resultaat ook op langere termijn vaak erg goed is.

In een heel enkel geval kan het ooglid wat gaan trekken, als reactie op het litteken. Soms duurt het een aantal weken tot maanden voor dit helemaal over is. Ook kun je last krijgen van gevoelloosheid van de oogleden en/of wimpers of wat vochtophoping rond de ogen. Na verloop van tijd verdwijnen ook deze klachten echter vanzelf.

Bij een bloeding van het vetweefsel kan er een verhoogde druk in de oogkas ontstaan waardoor de oogzenuw kan beschadigen. Deze complicatie gaat gepaard met forse zwelling, pijn en een daling van het gezichtsvermogen. Deze complicatie is zeer zeldzaam, maar als je deze verschijnselen krijgt, is het van belang direct contact op te nemen met de plastisch chirurg. Een chirurgische ingreep is dan dringend nodig.

In een aantal gevallen treedt bij een onderooglidcorrectie een ectropion op. Hierbij krult de binnenzijde van het onderooglid naar buiten, zodat het niet meer tegen de oogbol aan zit. Het veroorzaakt irritatie en een tranenvloed. Om dit te verhelpen kan een nieuwe operatie nodig zijn. Ook dit komt zelden voor en meestal verdwijnen de verschijnselen vanzelf.

Je kunt ook last hebben van een ectropion (hangend onderooglid, uitgezakt onderooglid) zonder dat hier een operatie aan vooraf is gegaan. Het kan vanzelf ontstaan, bijvoorbeeld door ouderdom. Door middel van een canthoplastiek kan de plastisch chirurg dit verhelpen. 

7. Wordt een onderooglidcorrectie vergoed?

Nee, in tegenstelling tot een bovenooglidcorrectie geeft een onderooglidcorrectie zelden medische klachten. Om deze reden zal je zorgverzekeraar deze operatie niet vergoeden.

BW High Res-4490

8. Wat kost een onderooglidcorrectie?

Onderooglidcorrectie, beiderzijds € 2895,00
Boven- en onderooglidcorrectie, beiderzijds € 3495,00
Prijzen zijn inclusief plaatselijke verdoving en alle geleverde voor- en nazorg.

Boven- en onderooglidcorrectie, beiderzijds, onder narcose € 4995,00
Boven- en onderooglidcorrectie met canthoplastiek, beiderzijds, onder narcose € 4995,00
Prijzen zijn inclusief narcose, dagopname en alle geleverde voor- en nazorg.

9. Veelgestelde vragen (FAQ) over ooglidcorrecties

We hopen dat de meeste van je vragen over een onderooglidcorrectie beantwoord zijn op deze pagina. Heb je n.a.v. deze pagina toch nog vragen over een onderooglidcorrectie? Mogelijk vind je jouw vraag met bijbehorend antwoord tussen de veelgestelde vragen op onze FAQ pagina!

De vraag die waarschijnlijk overblijft is of jouw oogleden geschikt zijn voor deze operatie!

Die vraag beantwoorden we graag als we je zien tijdens een vrijblijvend consult bij de plastisch chirurg. Je bent van harte welkom!

Veelgestelde vragen over een onderooglidcorrectie
Direct een afspraak maken voor een gratis consult
Of bel van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur met een van onze consulenten op 088 - 111 9696.

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.5/10 - 801 beoordelingen