Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Buikwandcorrectie

Wanneer kom je in aanmerking voor een buikwandcorrectie?

Door afvallen, zwangerschappen, veroudering of een eerdere operatie kan de huid van je buik (buikwand) zo ernstig verslappen dat een hangende buik is ontstaan. Het overschot aan huid en of vetweefsel kan met behulp van plastische chirurgie goed worden gecorrigeerd. Met een medische term heet deze operatie abdomino- of buikwandplastiek.

Alleen wanneer sprake is van zeer ernstige mate van huidoverschot waardoor lichamelijke klachten spelen als smetten en pijn bij bewegen, wordt een buikwandcorrectie vergoed door de zorgverzekeraar. Zipper Clinics is gemachtigd tot het uitvoeren van verzekerde zorg,

Je kunt bij Zipper Clinics geopereerd worden als je een BMI hebt van maximaal 30. Wanneer je een hoger BMI hebt, raden we je aan om een afspraak te maken bij de plastisch chirurg in het ziekenhuis.

Bereken je BMI

Wat kun je verwachten van een consult?

Tijdens het eerste bezoek aan de kliniek heb je een uitgebreid gesprek met de plastisch chirurg, die eventueel later ook de ingreep zal uitvoeren. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan het bespreken van je klachten, waarna een kort medisch onderzoek plaatsvindt van de buik om te bepalen welke operatie nodig is voor het beste resultaat. Soms is het wegnemen van overtollige huid voldoende, maar vaak is ook de combinatie met liposuctie van de bovenbuik en/ of flanken van toepassing. Ook wordt er gekeken naar de stand van de buikspieren, die in een zelfde operatie kunnen worden gereefd. Daarmee wordt een bolstaande buik gecorrigeerd.

Na dit onderzoek legt de plastisch chirurg aan je uit hoe de ingreep zal verlopen en wat je kunt verwachten van het herstel en resultaat.

Na afloop van dit consult krijg je van de consulent een prijsopgave van de voorgestelde behandeling en kan er eventueel een afspraak maken voor een tweede consult.

Tijdens dit tweede consult wordt de Pre Operatieve Screening gedaan, ter voorbereiding op de operatie en de narcose. Wanneer je geneesmiddelen gebruikt is het van belang dit te melden aan de arts. Er worden enkele metingen verricht en je wordt gevraagd om een uitgebreide vragenlijst in te vulen over je algehele gezondheid. Ook is er mogelijkheid om de behandeling nogmaals door te spreken met de plastisch chirurg

Indien gewenst kan een afspraak worden ingepland voor de ingreep. Dit is doorgaans mogelijk binnen 5 weken na het eerste consult.

Operatie

Een buikwandcorrectie wordt onder narcose uitgevoerd. De operatie duurt ongeveer twee, tot tweeënhalf uur. Bij de operatie maakt de plastisch chirurg de buikwand geheel los van de onderliggende spierlaag, tot aan de ribbenboog en het borstbeen. De navel wordt rondom omsneden zodat deze op zijn plaats blijft. Daarna trekt de plastisch chirurg de huid strak en verwijdert hij de overtollige huid en het onderhuidse vetweefsel. Indien de buikspieren uitgerekt zijn, worden deze meteen verstevigd. Om de navel weer naar buiten te laten komen, wordt een gaatje in de buikhuid gemaakt. Daar wordt de navel vervolgens in gehecht. Tijdens de operatie kan de chirurg drains (dunne slangetjes) inbrengen waardoor het wondvocht naar buiten kan. Die drains worden de volgende dag verwijderd voordat je naar huis gaat.  De littekens van een buikwandcorrectie lopen rond de navel en grotendeels binnen de bikinilijn.

Herstel

Na de operatie houden we je een nacht. Je eigen plastisch chirurg komt 's ochtends bij je langs om te beoordelen of je voldoende hersteld bent om weer naar huis te gaan. Vaak is dat tussen 10:00 uur en 14:00 uur.

Over het algemeen is een buikwandcorrectie niet pijnlijk. Om de buikwand goed aan te laten trekken, draag je gedurende twee weken dag- en nacht een drukverband om je buik, waarvan je er twee van ons mee naar huis krijgt, zodat je deze afwisselend kunt dragen. Deze compressiebanden zijn inbegrepen in de prijs. Na twee weken kun je de compressieband verruilen voor een corrigerende slip.

De eerste twee weken kun je goed kunnen merken dat je geopereerd bent: vooral de eerste week is rechtop lopen bijvoorbeeld nog lastig en daardoor kun je je wat belemmerd voelen in het bewegen. Na 6-10 dagen kom je bij ons terug voor het verwijderen van de hechtingen en de eerste controle. Dit doen we in de kliniek die voor jou het meest dichtbij is.

Vanaf dat moment mag je van ons alles weer oppakken op eigen gevoel. Dit betekent dat je weer mag auto rijden, werken, sporten en tillen. Het is een achterhaald en ouderwets advies om zes weken niet te tillen of sporten. Veel cliënten pakken na twee weken herstel hun normale bezigheden en werkzaamheden weer op.

Mogelijkheden en verwachtingen

Als je overweegt een buikwandcorrectie te ondergaan is het belangrijk hierover een reëel verwachtingspatroon te hebben. Een buikwandcorrectie heeft als resultaat dat je buik platter wordt, maar de operatie zal blijvende littekens achterlaten die enigszins zichtbaar blijven. Een ander gevolg van een buikwandcorrectie is dat het huidgebied onder de navel tijdelijk gevoelloos wordt en soms blijft. Dit geeft weinig klachten. Na verloop van jaren kan het gebied dat gevoelloos is wel kleiner worden.

Risico's en complicaties

Een buikwandcorrectie heeft dezelfde risico's als elke andere operatie. De wond kan gaan infecteren, wat overigens zelden voorkomt. De meeste kans op infectie bestaat bij mensen die veel onderhuids vetweefsel hebben. Het is daarom van belang om voor de operatie een zo normaal mogelijk gewicht te hebben.

Een enkele keer kan een nabloeding voorkomen. Een tweede operatie is dan noodzakelijk, waarbij de arts het nabloedende bloedvaatje dicht.

Een late complicatie van een buikwandcorrectie kan zijn dat er wat overtollige huid aanwezig is bij de heupen. Meestal trekt dit na verloop van tijd weg. Soms is het nodig deze 'dogears' (hondenoren) te verwijderen. Dit kan veelal onder plaatselijke verdoving in de polikliniek gebeuren.

Prijzen

Mini buikwandcorrectie € 2975,00
Buikwandcorrectie € 5375,00
Buikwandcorrectie met fleur de lis € 6375,00
Buikwandcorrectie met liposuctie bovenbuik € 5775,00
Buikwandcorrectie met liposuctie bovenbuik en flanken € 5975,00

Prijzen zijn inclusief narcose, compressiekleding, overnachting (bij mini buikwandcorrectie niet nodig) en alle geleverde voor- en nazorg. Er zijn geen bijkomende kosten.

Naar het volledig overzicht van de prijzen

 Direct een afspraak maken voor een gratis consult

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.6/10 - 511 beoordelingen