Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Wenkbrauwlift

Drukken je wenkbrauwen zwaar op je ogen?

Het komt regelmatig voor dat de huid van het voorhoofd met het ouder worden gaat uitzakken en de wenkbrauwen lager komen te zitten. Dit kan het kijken belemmeren en geeft vaak een vermoeid of ouder uiterlijk, of zelfs hoofdpijn. Wanneer je deze genoemde problemen hebt en je eraan stoort, kan dat een goede reden zijn om een wenkbrauwlift te overwegen. Soms vindt een wenkbrauwlift plaats in combinatie met een correctie van de boven- en/of onderoogleden. Soms biedt een voorhoofdslift meer uitkomst.
De plastisch chirurg legt je graag uit welke behandelmethode zijn voorkeur heeft. Daarbij houdt hij rekening met de plek waar de littekens zullen komen. Die vallen bij de ene persoon minder op vlak boven de wenkbrauw en bij de ander  (vlak) onder de haargrens.

Wat houdt een consult in?

Tijdens het consult wordt uitgebreid besproken wat je van de ingreep, het herstel en resultaat kunt verwachten. Ook worden er foto's genomen van het gezicht. Deze foto's komen in jouw digitale dossier en vallen uiteraard onder de geheimhoudingsplicht. Deze foto's zullen nimmer zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van jou aan derden getoond worden.

Het consult vindt plaats in de kliniek die voor jou het meest dichtbij is: Apeldoorn of Enschede. Een consult duurt ongeveer 30 minuten en is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Indien gewenst kun je na afloop van het consult een datum plannen voor het laten uitvoeren van de ingreep. In de regel kun je binnen 1 tot 3 weken geopereerd worden. Ook is het mogelijk om de operatie verder vooruit te plannen, als dat goed uitkomt i.v.m. de timing van het herstel. Je kunt er rekening mee houden dat je gedurende een week goed kunt zien dat je aan je wenkbrauw/ gelaat  geopereerd bent. Dit is voornamelijk de eerste paar dagen het meest zichtbaar.

Wat kun je zelf doen?

Als je bloedverdunnende medicijnen gebruikt, vertelt de plastisch chirurg je op welk moment je met deze medicijnen moet stoppen. Meestal wordt het volgende aangehouden:

Aspirine (Ascal, APC, asprobruis, kinderaspirine): zeven dagen vóór de operatie stoppen.
Sintrom(mitis): drie dagen vóór de operatie stoppen.

Voordat je naar de kliniek komt voor de operatie, kun je twee paracetamol nemen (2x 500 gram). Neem geen aspirine! Dit werkt bloed verdunnend. Doordat je voor de ingreep al wat ingenomen hebt, werkt eventuele pijnmedicatie na de ingreep sneller.

We vragen je tenminste een kwartier voor de operatie aanwezig te zijn. Zonder make-up en liever ook geen dagcrème, i.v.m. het aftekenen van het gezicht.

Hoe verloopt de operatie?

Een wenkbrauwlift vindt meestal plaats onder plaatselijke verdoving. Na het aftekenen van de huid maakt de plastisch chirurg een snee van ongeveer vijf centimeter direct boven elke wenkbrauw, of net in de haargrens (dit levert minder zichtbare littekens op).  Dit wordt ook wel een temporale wenkbrauwlift genoemd.
Daarna haalt hij de overtollige huid weg. Tot slot sluit de plastisch chirurg de wond met hechtingen.
Na de operatie houden we je nog een half uur bij ons in de kliniek om even bij te komen van de ingreep. Ondertussen wordt er iets te eten en drinken geserveerd en krijg je de instructies m.b.t. de nazorg te horen. Wanneer je je daarna goed voelt, mag je weer naar huis. Je mag overigens niet alleen naar huis, omdat je mogelijk verminderd alert bent in het verkeer. Je begeleider kan tijdens de ingreep bij ons wachten en gebruik maken van onze faciliteiten (koffie, thee, krant, Wi-Fi).

Wat kun je verwachten van het herstel?

Na een directe wenkbrauwlift kunnen het geopereerde gebied en de oogleden gezwollen en blauw worden. Het komt bijna nooit voor dat het zo ernstig is dat je niets meer kunt zien. De wondjes worden na de hechting afgeplakt met watervaste pleisters. Na één dag mag je weer douchen en je haren wassen. In de week na de ingreep worden de hechtingen verwijderd in de kliniek die het meest dichtbij is.
Vanaf de eerste dag na de ingreep mag en kun je bijna alles weer. Alleen het beoefenen van contactsporten en het gebruik van sauna en zwembad wordt afgeraden gedurende de eerste week van het herstel.
De meeste mensen ervaren een wenkbrauwlift niet alspijnlijk. Tegen eventuele pijn kun je een paracetamol ibuprofen nemen. Het sluiten van de ogen kan direct na de operatie iets moeilijker zijn als gevolg van de wond en zwelling van de oogleden. Dit herstelt snel na de operatie, in het algemeen binnen twee tot drie weken.

Wanneer is het resultaat te zien?

Direct na de operatie zijn de littekens duidelijk zichtbaar en is de huid gezwollen.

Na verloop van tijd vervagen deze littekens en zijn ze vaak nauwelijks meer zichtbaar. Er blijft slechts een dun lijntje van vijf centimeter over boven iedere wenkbrauw. Bij een oudere huid met rimpels, zullen de littekens na een wenkbrauwlift helemaal nauwelijks meer terug te zien zijn.

Na ongeveer zes weken is het eindresultaat bereikt. De zwelling en verkleuring zijn dan volledig weggetrokken. Meestal is het resultaat uitstekend te noemen en de meeste mensen zijn dan ook zeer tevreden over het resultaat van de correctie.

Zijn er risico's aan verbonden?

Na een behandeling kunnen complicaties altijd optreden. Een nabloeding (bloeden van of uit het operatiegebied) of een wondinfectie zijn de meest voorkomende complicaties, ook al komen ze zelden voor.

Van een wenkbrauwlift zijn de volgende specifieke complicaties bekend:

Soms komt een meer dan normale nabloeding voor. Meestal is dit niet ernstig. Het duurt in dat geval wel langer voordat het geopereerde gebied en de bovenoogleden er weer normaal uitzien.

Zeer zelden treedt een allergische reactie op de verdoving op.

Gevoelloosheid van de huid rondom de wenkbrauwen of vochtophoping rond de ogen is mogelijk. Na verloop van tijd verdwijnen deze klachten vanzelf.

 

Prijzen

Directe wenkbrauwlift € 1275,00
Bovenooglidcorrectie met inwendige wenkbrauwlift, beiderzijds € 1375,00

Prijzen zijn inclusief plaatselijke verdoving en alle geleverde voor- en nazorg.
Er zijn geen bijkomende kosten.

Naar het volledig overzicht van de prijzen

Direct een afspraak maken voor een gratis consult

Wenkbrauwlift met bovenooglidcorrectie door Michel Cromheecke. Foto's voor de operatie en drie maanden erna
Wenkbrauwlift met bovenooglidcorrectie door Michel Cromheecke. Foto's voor de operatie en drie maanden erna

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.6/10 - 438 beoordelingen