Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Wenkbrauwlift

Het litteken van een directe wenkbrauwlift loopt boven de wenkbrauw. In een ouder gezicht met reeds wat rimpels en lijnen valt het litteken boven de wenkbrauw nauwelijks op.
Het litteken van een directe wenkbrauwlift loopt boven de wenkbrauw. In een ouder gezicht met reeds wat rimpels en lijnen valt het litteken boven de wenkbrauw nauwelijks op.

Wenkbrauwlift met botox of chirurgie?

Bij Zipper Clinics is er regelmatig vraag naar een wenkbrauwlift. Een wens van mensen die kampen met klachten als een vermoeid en zwaar gevoel op hun ogen. De term wenkbrauwlift is toepasbaar op twee verschillende behandelingen: een tijdelijk liftend effect door middel van een injectie met botuline toxine, of een chirurgische correctie met een permanent resultaat. Op deze pagina vind je meer informatie over de chirurgische ingreep.

Een wenkbrauwlift wordt in Enschede uitgevoerd

Voor een consult over een wenkbrauwlift kun je in onze klinieken in Apeldoorn en Enschede terecht. Ook voor de nazorg (controle en het verwijderen van de hechtingen) kom je in de kliniek terug die voor jou het meest dichtbij is.
De ingreep zelf wordt uitgevoerd op de hoofdvestiging van Zipper Clinics, in de kliniek te Enschede.

Een chirurgische wenkbrauwlift wordt uitgevoerd in de kliniek van Zipper Clinics Enschede
Een chirurgische wenkbrauwlift wordt uitgevoerd in de kliniek van Zipper Clinics Enschede

Een wenkbrauwlift wordt over het algemeen als pijnloos ervaren: zowel de ingreep als de periode van herstel. Wel moet je er rekening mee houden dat je gedurende enkele  weken goed kunt zien dat je geopereerd bent, net als bij een bovenooglidcorrectie zal de huid rondom je ogen blauw, rood en gezwollen zijn. Daarnaast is het litteken boven de wenkbrauw de eerste maanden rood. Dit zal na een aantal maanden gaan ontkleuren.

Doorgaans ben je na twee weken weer ‘toonbaar’. Gelukkig mag je wel vanaf één dag na de operatie bijna alles weer doen. Alleen het gebruik van zwembad en sauna en het beoefenen van contactsporten is de eerste week niet toegestaan.

Ervaringen

Zipper Clinics krijgt op ZorgkaartNederland.nl wekelijks nieuwe waarderingen van cliënten die hun operatie bij Zipper Clinics hebben laten uitvoeren. Als je nog aan het overwegen bent of en waar je de operatie wilt laten uitvoeren, raden we je aan om de reviews op ZorgkaartNederland.nl te bekijken. Dit is een onafhankelijke site van Patiëntenfederatie Nederland.

Voorbeeld van een wenkbrauwlift

Voor en nafoto wenkbrauwlift en bovenooglidcorrectie door plastisch chirurg Michel Cromheecke.
Voor en nafoto wenkbrauwlift en bovenooglidcorrectie door plastisch chirurg Michel Cromheecke.

Kosten van een chirurgische wenkbrauwlift

De kosten van een wenkbrauwlift bedragen € 1295,00, inclusief alle geleverde voor- en nazorg. Een consult bij de plastisch chirurg is overigens geheel vrijblijvend en kosteloos.
Direct een afspraak maken voor een kosteloos consult

We begrijpen dat je veel vragen hebt als je een wenkbrauwlift overweegt. Daarom leggen we hieronder uitgebreid uit wat je kunt verwachten.

1. Wanneer is een wenkbrauwlift een optie?
2. Een consult voor een wenkbrauwlift vindt plaats bij de plastisch chirurg
3. Wat kun je zelf doen?
4. Hoe verloopt de operatie?
5. Wat kun je verwachten van het herstel?
6. Wanneer is het resultaat van een wenkbrauwlift zichtbaar?
7. Zijn er risico's?
8. Wanneer wordt een wenkbrauwlift vergoed?
9 Wat kost een wenkbrauwlift
 

1. Wanneer is een wenkbrauwlift een optie?

Het komt regelmatig voor dat de huid van het voorhoofd met het ouder worden gaat uitzakken en de wenkbrauwen lager komen te zitten. Dit kan het kijken belemmeren en geeft vaak een vermoeid of ouder uiterlijk, of zelfs hoofdpijn. Wanneer je deze genoemde problemen hebt en je eraan stoort, kan dat een goede reden zijn om een wenkbrauwlift te overwegen. Soms vindt een wenkbrauwlift plaats in combinatie met een correctie van de boven- en/of onderoogleden. Soms biedt een voorhoofdslift meer uitkomst. 

De plastisch chirurg legt je tijdens een consult graag uit welke behandelmethode zijn voorkeur heeft. Daarbij houdt hij rekening met de plek waar de littekens zullen komen. Die vallen bij de ene persoon minder op vlak boven de wenkbrauw en bij de ander  (vlak) onder de haargrens.

2. Een consult voor een wenkbrauwlift vindt plaats bij de chirurg

Tijdens het consult zal de chirurg onderzoeken of je klachten het gevolg zijn van een lage stand van de wenkbrauwen en of de chirurgische wenkbrauwlift een geschikte operatie is om dit te corrigeren. Niet voor iedereen blijkt het echter de juiste behandeling om het probleem te verhelpen:
Bij Zipper Clinics wordt deze ingreep vooral uitgevoerd bij mannen waarbij de afstand tussen wenkbrauw en oog relatief kort is én bij wie een litteken boven de wenkbrauw nauwelijks op zal vallen. Voor de meeste vrouwen is een chirurgische wenkbrauwlift daarom geen goede oplossing. Er kan dan worden gekozen voor een bovenooglidcorrectie, al dan niet in combinatie met een tijdelijke kleine wenkbrauwlift door middel van een injectable inspuiting met botulinetoxine. 

Tijdens het consult wordt uitgebreid besproken wat je van de ingreep, het herstel en resultaat kunt verwachten. Ook worden er foto's genomen. Deze foto's komen in jouw digitale dossier en vallen uiteraard onder de geheimhoudingsplicht. Deze foto's zullen nimmer zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van jou aan derden getoond worden.
Het consult vindt plaats in de kliniek die voor jou het meest dichtbij is: Apeldoorn of Enschede. Een consult duurt ongeveer 15-30 minuten en is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Indien gewenst kun je na afloop van het consult een datum plannen voor het laten uitvoeren van de ingreep. In de regel kun je binnen 4 weken geopereerd worden. Ook is het mogelijk om de operatie verder vooruit te plannen, als dat goed uitkomt i.v.m. de timing van het herstel. Je kunt er rekening mee houden dat je gedurende enkele weken goed kunt zien dat je aan je in je gezicht geopereerd bent.

Een consult kan plaatsvinden in de klinieken van Zipper Clinics in Apeldoorn en Enschede. Een consult is geheel vrijblijvend en kosteloos.
Een consult kan plaatsvinden in de klinieken van Zipper Clinics in Apeldoorn en Enschede. Een consult is geheel vrijblijvend en kosteloos.

3. Wat kun je zelf doen?

Huidoverschot heeft als belangrijkste oorzaak veroudering en daardoor elasticiteitsverlies. Met name roken tast de kwaliteit van de huid aan. Stoppen met roken is wat ons betreft geen vereiste voordat je een wenkbrauwlift kunt laten uitvoeren. (Wel is het zo dat als je de kwaliteit van de huid van je gezicht niet verder wilt verslechteren, stoppen met roken de beste maatregel is!)

Het nut van Arnica en Vitamine C en/of E in crèmevorm, voor of na de ingreep, is wetenschappelijk nooit aangetoond. Dit wordt door ons dan ook niet geadviseerd, maar ook niet afgeraden. Benieuwd naar het wetenschappelijk onderzoek over het effect van Arnica op het herstel van een chirurgisch correctie? Lees hier het artikel.

Het koelen van de wenkbrauwen na de operatie heeft geen aanvullende waarde. Michel Cromheecke heeft hier samen met een aantal collega's onderzoek naar gedaan. Soms kan het wel prettig zijn om na de ingreep thuis een kompres op het voorhoofd en de ogen te leggen. Dit mag zowel een koel als een warm kompres zijn. Bij Zipper Clinics krijg je duidelijke uitleg hoe te handelen na de ingreep.

Belangrijk om te weten is dat je de volgende dag eigenlijk alles weer mag doen.

4. Hoe verloopt de operatie?

Een wenkbrauwlift gebeurt over het algemeen onder plaatselijke verdoving. Dat betekent dat je niet nuchter hoeft te zijn en vooraf mag eten en drinken zoals je gewend bent te doen. De ingreep duurt ongeveer een half uur. We vragen je er vijftien minuten van te voren te zijn.

De operatie wordt uitgevoerd door de plastisch chirurg, operatie- assistent en 'omloop'. Tijdens de operatie hangt een ontspannen sfeer.
Vlak voor de operatie  bespreekt de plastisch chirurg nogmaals rustig met je wat je van de operatie kunt verwachten. Hij tekent vervolgens het deel van de huid af dat weggenomen zal worden. 
Na het aftekenen van de huid maakt de plastisch chirurg een snee van ongeveer vijf centimeter direct boven elke wenkbrauw, of net in de haargrens (dit levert minder zichtbare littekens op).  Dit wordt ook wel een temporale wenkbrauwlift genoemd.
Daarna haalt hij de overtollige huid weg. Tot slot sluit de plastisch chirurg de wond met hechtingen. 

Na de operatie houden we je nog een half uur bij ons in de kliniek om even bij te komen van de ingreep. Ondertussen wordt er iets te eten en drinken geserveerd en krijg je de instructies m.b.t. de nazorg te horen. Wanneer je je daarna goed voelt, mag je weer naar huis. Je mag overigens niet alleen naar huis, omdat je mogelijk verminderd alert bent in het verkeer. Je begeleider kan tijdens de ingreep bij ons wachten en gebruik maken van onze faciliteiten (koffie, thee, krant, Wi-Fi).

Kinderen en huisdieren, hoe lief ook, zijn helaas in de kliniek niet toegestaan..

De wenkbrauwlift wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd op de poliklinische behandelkamer van Zipper Clinics Enschede
De wenkbrauwlift wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd op de poliklinische behandelkamer van Zipper Clinics Enschede

5. Wat kun je verwachten van het herstel?

Na een wenkbrauwlift kan het gebied rondom de wenkbrauwen dik, blauw, rood en gezwollen zijn. Het komt echter bijna nooit voor dat dit zo ernstig is dat je niets meer kunt zien. Er wordt geen verband aangebracht, zodat wassen en douchen mogelijk blijft. De pleistertjes op de wonden boven de wenkbrauw kunnen nat worden en blijven zitten totdat je weer bij ons terugkomt voor de eerste controle.

Koelen thuis is niet nodig. Wel is het verstandig om op de dag van de operatie thuis rustig aan te doen. Met rust bedoelen we: op de bank of in het bed. Het is voor je eigen comfort en een vlot herstel van belang dat je na de operatie zo min mogelijk werkzaamheden verricht. Liever dus ook geen lichte huishoudelijke taken. Dit advies geldt slechts een dag. De volgende dag mag je alles weer doen. Inclusief inspannend werk en sportactiviteiten. Dit staat een voorspoedig herstel niet in de weg.

De wond kan in de loop van de dag nog wat na blijven bloeden. Dit is geen reden tot ongerustheid.

Douchen en het wassen van je gezicht en haren is weer mogelijk vanaf de dag na de operatie. Je gezicht en de pleisters mogen dan gerust nat worden. Het nemen van een bad kun je beter een week uitstellen. Ook met zwemmen en sauna moet je na een wenkbrauwlift minimaal een week wachten.

Na circa zeven dagen kom je terug voor het verwijderen van de hechtingen. Nadat de hechtingen verwijderd zijn, is het de bedoeling dat je de wonden insmeert met de vaselinecrème die je hiervoor van ons krijgt. Dit blijf je de weken erna twee tot drie keer per dag doen. Omdat de vaseline een vette creme is die niet of nauwelijks intrekt, houdt het de huid goed soepel, wat een prettig gevoel geeft en de littekens mooi en snel zal laten genezen. 

De meeste mensen ervaren een wenkbrauwlift niet alspijnlijk. Tegen eventuele pijn kun je een paracetamol of ibuprofen nemen. Het sluiten van de ogen kan direct na de operatie iets moeilijker zijn als gevolg van de wond en zwelling. Dit herstelt snel na de operatie, in het algemeen binnen twee tot drie weken.

Na zes weken kun je het eindresultaat goed beoordelen.

6. Wanneer is het resultaat van een wenkbrauwlift zichtbaar?

Direct na de operatie is de wond duidelijk zichtbaar en is de huid gezwollen. Als na een week de pleisters worden verwijderd, is het litteken rood.
Na verloop van tijd vervagen deze littekens en zijn ze vaak nauwelijks meer zichtbaar. Er blijft slechts een dun lijntje van vijf centimeter over boven iedere wenkbrauw. Bij een oudere huid met rimpels, zullen de littekens na een wenkbrauwlift helemaal nauwelijks meer terug te zien zijn.

Na ongeveer zes weken is het eindresultaat bereikt. De zwelling en verkleuring zijn dan volledig weggetrokken. Meestal is het resultaat uitstekend te noemen en de meeste mensen zijn dan ook zeer tevreden over het resultaat van de correctie.

Plastisch chirurg Michel Cromheecke voert de wenkbrauwlift uit
Plastisch chirurg Michel Cromheecke voert de wenkbrauwlift uit

7. Zijn er risico's?

Na een behandeling kunnen altijd complicaties optreden. Een nabloeding (bloeden van of uit het operatiegebied) of een wondinfectie zijn de meest voorkomende complicaties, ook al komen ze zelden voor.

Van een wenkbrauwlift zijn de volgende specifieke complicaties bekend:
- Soms komt een meer dan normale nabloeding voor. Meestal is dit niet ernstig. Het duurt in dat geval wel langer voordat het geopereerde gebied en de bovenoogleden er weer normaal uitzien;
- Zeer zelden treedt een allergische reactie op de verdoving op;
- Gevoelloosheid van de huid rondom de wenkbrauwen of vochtophoping rond de ogen is mogelijk. Na verloop van tijd verdwijnen deze klachten vanzelf.

Het optreden van een infectie na een wenkbrauwlift is, mits deskundig uitgevoerd, een complicatie die uitermate zeldzaam is.

8. Wanneer wordt een wenkbrauwlift vergoed?

Een wenkbrauwlift komt zelden voor vergoeding door de zorgverzekeraar in aanmerking ook al ben je maximaal aanvullend verzekerd. Je zorgverzekeraar heeft een aantal, vaak strenge, voorwaarden opgesteld waar je aan dient te voldoen voordat je de ingreep vergoed krijgt. Deze voorwaarden zijn soms lastig in de polisvoorwaarden terug te vinden. Je kunt je zorgverzekeraar vragen om je deze voorwaarden te doen toekomen. 

Beoordeling tijdens het consult
Wanneer je voldoet aan de eisen van de zorgverzekeraar, zal de chirurg je hierop wijzen tijdens het consult. De ingreep kan dan niet bij Zipper Clinics worden uitgevoerd, omdat Zipper Clinics geen contracten heeft met zorgverzekeraars. Wél is het mogelijk om de operatie door plastisch chirurg Michel Cromheecke uit te laten voeren in het Saxenburgh Medisch Centrum te Hardenberg, waar hij tevens werkzaam is. We zullen je dan na het consult verwijzen naar dit ziekenhuis.

9 Wat kost een wenkbrauwlift

Directe wenkbrauwlift € 1295,00
Inclusief plaatselijke verdoving en alle geleverde voor- en nazorg.
Er zijn geen bijkomende kosten.

Direct een afspraak maken voor een kosteloos consult
Of bel van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur met een van onze consulenten op 088 - 111 9696.

We hopen dat de meeste van je vragen over een chirurgische wenkbrauwlift beantwoord zijn op deze pagina. De vraag die overblijft is waarschijnlijk of jij in aanmerking komt voor deze operatie.
Die vraag beantwoorden we graag als we je zien tijdens een vrijblijvend consult bij de een van onze chirurgen. Je bent van harte welkom!

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.5/10 - 813 beoordelingen