Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Moedervlek verwijderen

iStock-1406728765

Onder plaatselijke verdoving kun je een moedervlek chirurgisch laten verwijderen. Het is een kleine operatie die door onze chirurgen in onze hoofdvestiging te Enschede wordt uitgevoerd. Voor het consult dat vooraf plaatsvindt, kun je in onze klinieken in Apeldoorn en Enschede terecht. Ook voor de nazorg (controle en het verwijderen van de hechtingen) kom je in de kliniek terug die voor jou het meest dichtbij is.

Het laten verwijderen van een moedervlek wordt over het algemeen als pijnloos ervaren: zowel de ingreep als de periode van herstel. De hechtingen worden na ca. 10 dagen verwijderd. Hierna zal het plekje nog een aantal weken tot maanden rood zijn. Uiteindelijk ontkleurt het littekentje en zal het niet of nauwelijks zichtbaar meer zijn.

Zipper Clinics krijgt op ZorgkaartNederland.nl wekelijks nieuwe waarderingen van cliënten die hun operatie bij Zipper Clinics hebben laten uitvoeren. Als je nog aan het overwegen bent of en waar je de operatie wilt laten uitvoeren, raden we je aan om de reviews op ZorgkaartNederland.nl te bekijken. Dit is een onafhankelijke site van Patiëntenfederatie Nederland.

Moedervlekcorrectie kosten

De kosten van het laten verwijderen van een moedervlek bedragen € 495,00. Voor ieder extra plekje dat tijdens dezelfde ingreep wordt verwijderd, wordt een meerprijs van € 100,00 per plekje gerekend. 
Dit is inclusief alle geleverde voor- en nazorg. Er worden géén verdere extra kosten in rekening gebracht.

Een consult bij onze (plastisch) chirurgen is overigens geheel vrijblijvend en kosteloos.

Direct een afspraak maken voor een kosteloos consult

We begrijpen dat je veel vragen hebt wanneer je een chirurgische correctie overweegt. Daarom leggen we je hieronder uitgebreid uit wat je kunt verwachten.

1. Wat houdt een consult in?
2. Hoe verloopt de operatie?
3. Wat kun je verwachten van het herstel?
4. Zijn er risico's?
5. Wat kost een moedervlekcorrectie?

1. Wat houdt een consult in?

Het consult vindt plaats bij de arts die de operatie ook uitvoert.

Tijdens het consult wordt besproken wat je van de ingreep, het herstel en resultaat kunt verwachten. Ook worden er foto's genomen van de moedervlek(ken). Deze foto's komen in jouw digitale dossier en vallen uiteraard onder de geheimhoudingsplicht. Deze foto's zullen nimmer zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van jou aan derden getoond worden.

Het consult vindt plaats in de kliniek die voor jou het meest dichtbij is: Apeldoorn of Enschede. Een consult duurt ongeveer 10-20 minuten en is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Indien gewenst kun je na afloop van het consult een datum plannen voor het laten uitvoeren van de ingreep. In de regel kun je binnen 4 weken geopereerd worden. Ook is het mogelijk om de operatie verder vooruit te plannen, als dat goed uitkomt i.v.m. de timing van het herstel. 

Spreekkamer in de kliniek van Zipper Clinics Enschede
Spreekkamer in de kliniek van Zipper Clinics Enschede

2. Hoe verloopt de operatie?

Een correctie van een moedervlek gebeurt over het algemeen onder plaatselijke verdoving. Dat betekent dat je niet nuchter hoeft te zijn en vooraf mag eten en drinken zoals je gewend bent te doen. De ingreep duurt ongeveer 15 minuten. We vragen je er vijftien minuten van te voren te zijn.

Vlak voor de operatie bespreekt de plastisch chirurg nogmaals rustig met je wat je van de operatie kunt verwachten. Hij tekent vervolgens de moedervlek(ken) af die weggenomen zal worden. 
De operatie wordt uitgevoerd door de chirurg, operatie- assistent en 'omloop'. Tijdens de operatie hangt een ontspannen sfeer.

Soms wordt (vaak al bij het eerste consult) geadviseerd om tijdens de operatie een klein stukje van het weggenomen plekje op te sturen voor pathologisch (PA) onderzoek. Zipper Clinics werkt hiervoor samen met LabPon in Hengelo.
Over het algemeen is de uitslag binnen twee weken bekend. 

Na de operatie blijf je nog ongeveer 15 minuten bij ons in de kliniek, zodat je even kunt bijkomen van de operatie. Nadat je wat gegeten en gedronken hebt en je je goed voelt, mag je weer naar huis. Je mag overigens niet alleen naar huis. Dat heeft ermee te maken dat je mogelijk verminderd alert bent in het verkeer. We raden dan ook aan om iemand mee te brengen, die je naar huis kan rijden of begeleiden.

Kinderen en huisdieren, hoe lief ook, zijn helaas in de kliniek niet toegestaan..
 

Poliklinische behandelkamer Zipper Clinics Enschede
Poliklinische behandelkamer Zipper Clinics Enschede

3. Wat kun je verwachten van het herstel?

Na de operatie kan de huid rondom het weggenomen plekje wat rood en gezwollen zijn. Op de hechtingen worden steristrips (smalle beige pleistertjes) geplakt, die je de eerste dagen na de operatie mag laten zitten. Deze zijn waterproof en mogen nat worden tijdens het douchen.

Afhankelijk van wat je zelf prettig vindt, mag je besluiten of je de pleisters na enkele dagen verwijdert, of laat zitten tot het moment waarop de hechtingen verwijderd worden. De hechtingen worden gemiddeld 10 dagen na de operatie verwijderd (mogelijk in onze klinieken in Apeldoorn en Enschede).
Wanneer je de pleisters eerder verwijdert, raden we aan om het wondje in te smeren met vaseline, om korstvorming te voorkomen. Omdat de vaseline een vette creme is die niet of nauwelijks intrekt, houdt het de huid goed soepel, wat een prettig gevoel geeft en de littekens mooi en snel zal laten genezen. Je krijgt van ons vaselinezalf mee naar huis.

Het is verstandig om op de dag van de operatie het rustig aan te doen. Het is voor je eigen comfort en een vlot herstel van belang dat je na de operatie zo min mogelijk werkzaamheden verricht. Liever dus ook geen lichte huishoudelijke taken. Dit advies geldt slechts een dag. De volgende dag mag je alles weer doen. Inclusief inspannend werk en sportactiviteiten. Dit staat een voorspoedig herstel niet in de weg.

Een wondje kan in de loop van de dag nog wat na blijven bloeden. Dit is niet erg, maar kan wat onhandig zijn voor jezelf.

Douchen en het wassen is weer mogelijk vanaf de dag na de operatie. De pleisters mogen dan gerust nat worden. Het nemen van een bad kun je beter een week uitstellen. Ook met zwemmen en sauna kun je na een moedervlekcorrectie het beste minimaal een week wachten.

Nadat de hechtingen verwijderd zijn, zal het littekentje nog twee tot drie maanden rood en daardoor zichtbaar zijn. Uiteindelijk ontkleurt het litteken en zal het niet of nauwelijks zichtbaar meer zijn.

Na een moedervlekcorrectie verblijf je nog ca. 15 minuten op de recovery om even bij te komen van de ingreep
Na een moedervlekcorrectie verblijf je nog ca. 15 minuten op de recovery om even bij te komen van de ingreep

4. Zijn er risico's?

Het optreden van een infectie na een moedervlekcorrectie is, mits deskundig uitgevoerd, een complicatie die uitermate zeldzaam is.

Er zijn geen andere risico's of complicaties bekend voor deze ingreep.

BW High Res-4490

5. Wat kost een moedervlekcorrectie?

Verwijderen 1 moedervlek: € 495,00
Iedere extra moedervlek die tijdens dezelfde ingreep wordt verwijderd: + € 100,00
Een moedervlekcorrectie kan ook gecombineerd worden met een andere ingreep. De prijs per moedervlek is dan ook + € 100,00.

PA onderzoek per moedervlek € 195,00

Prijzen zijn inclusief plaatselijke verdoving en alle geleverde voor- en nazorg.
Er zijn geen bijkomende kosten.

Direct een afspraak maken voor een vrijblijvend consult
Of bel van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur met een van onze consulenten op 088 - 111 9696.

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.5/10 - 782 beoordelingen