Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Schaamlipcorrectie

Wanneer kies je voor een schaamlipverkleining?

Er bestaan verschillende redenen waarom je een schaamlipcorrectie zou kunnen overwegen. Mogelijk stoor je je aan de grootte of vorm van je binnenste of buitenste schaamlippen door aanleg, of na een zwangerschap.

Grote schaamlippen kunnen klachten geven bij fietsen, sporten, seks, of bij het dragen van strakke kleding.
Schaamte komt daarbij ook regelmatig voor.

Wanneer je deze genoemde problemen hebt en je  je eraan stoort, kan dat een goede reden zijn om een schaamlipcorrectie te overwegen. Voel je vooral niet beschaamd om het bij ons in de kliniek ter sprake te brengen! Een schaamlipcorrectie is een veel uitgevoerde ingreep!

Hoe gaat een consult?

We kunnen ons voorstellen dat het een spannend moment is om dit te bespreken. De chirurg zal daarom eerst uitgebreid de tijd nemen om te luisteren naar jouw verhaal, waarbij je de gelegenheid krijgt om je vragen over de behandeling te stellen.

Om te bepalen of een operatie jouw klachten kan verhelpen, zal de chirurg de schaamlippen bekijken. Er worden bij Zipper Clinics overigens geen voor- en nafoto's gemaakt bij deze behandeling.

Na afloop van het medische consult bij de arts kan de consulente je helpen wanneer je de ingreep wilt boeken. Uiteraard ben je dit niet verplicht: een consult voor een schaamlipcorrectie is kosteloos en vrijblijvend.

Indien gewenst kun je doorgaans binnen 1-3 weken na het consult worden geopereerd.

Deze operatie kan worden uitgevoerd door dr Michel Cromheecke of door dr. Jenny Ketel. Geef bij het maken van de afspraak aan naar wie je voorkeur gaat. Wij zorgen er dan voor dat je het consult hebt, bij de dokter die je opereert.

De operatie

De correctie vindt meestal plaats onder plaatselijke verdoving. De operatie wordt uitgevoerd door de chirurg die je ook tijdens het consult hebt gesproken. De chirurg wordt geassisteerd door een gediplomeerde operatie-assistente en doktersassistente. Samen zorgen ze ervoor dat de operatie professioneel en ontspannen verloopt. De operatie duurt ongeveer een uur.

Als de verdoving is ingewerkt, verwijdert de chirurg het schaamlipweefsel op dusdanige wijze dat een zo natuurlijk mogelijk resultaat ontstaat. Vervolgens sluit hij de wond met dunne oplosbare hechtingen. Deze hoeven niet verwijderd te worden.

Na de operatie houden we je nog even in de kliniek om bij te komen van de ingreep. Ondertussen kun je iets eten en drinken en ontvang je van ons de instructies m.b.t. het herstel.

 

Herstel

Na de operatie krijg je een netbroekje aan met daarin een gaasje. Thuis draag je niet te strak zittend ondergoed. Tegen eventueel lekkend wondvocht en om makkelijk te verschonen, kun je de eerste week een inlegkruisje gebruiken.

Het is aan te raden om het de rest van de dag van de operatie erg rustig aan te doen. We raden je aan om niet alleen naar huis te rijden, omdat je mogelijk verminderd alert bent in het verkeer.

Vanaf een dag na de operatie kun je de wondjes insmeren met de vaseline die je van ons mee naar huis krijgt. Dit houdt de huid soepel en gaat een eventueel schrijnend gevoel tegen.

Tegen eventuele pijn kunt je een paracetamol en/ of ibuprofen nemen. Als dit onvoldoende helpt of als de pijn toeneemt, dien je contact opnemen met de kliniek.

Douchen mag weer vanaf een dag na de operatie, evenals het oppakken van de meeste normale dagelijkse bezigheden. Zwemmen en sauna kun je beter nog een week of drie vermijden. Vanaf dat moment zijn de hechtingen die je de eerste weken aan de buitenkant nog kunt zien en waar je wat last van kunt ervaren, grotendeels opgelost. Vanaf dat moment kun je ook weer geslachtsgemeenschap hebben als je dat wilt.

De eerste controle vindt ongeveer zeven tot veertien dagen na de behandeling plaats in de kliniek die voor jou het meest dichtbij is.

 

Resultaat

Houd er rekening mee dat je gedurende enkele weken na de operatie last kunt hebben van bloeduitstortingen, een gezwollen huid en een beurs gevoel. Gedurende deze weken is het nog niet mogelijk om het eindresultaat te beoordelen!

Na ongeveer zes tot negen weken is het eindresultaat wel bereikt! De meeste vrouwen zijn tevreden over het resultaat van de correctie, omdat ze van tevoren een realistisch beeld hebben gekregen over het te kunnen behalen resultaat. De littekens zijn nauwkeurig en nauwelijks zichtbaar gemaakt.

Risico's en complicaties

Na een behandeling kunnen complicaties altijd optreden. Een nabloeding (bloeden van of uit het operatiegebied) of een wondinfectie zijn de meest voorkomende complicaties, ook al komen ze zelden voor. Van een schaamlipcorrectie zijn de volgende specifieke complicaties bekend:

Soms gaat de wond open, waardoor een kleine ‘hapering’ ontstaat in de binnenste schaamlip. Dit kan later gecorrigeerd worden.

Soms zijn restzwelling en verhardingen aanwezig die pas na weken of soms maanden verdwijnen.

Het gebied kan nog enkele weken gevoelig blijven, ook als alles al zichtbaar genezen is.
Zeer zelden treedt een allergische reactie op de verdoving op.

Prijzen

Schaamlipcorrectie (labiacorrectie) € 1675,00
Enkelzijdige schaamlipcorrectie € 1075,00
Prijzen zijn inclusief plaatselijke verdoving en alle geleverde voor- en nazorg.
Er zijn geen bijkomende kosten.

Naar het volledig overzicht van de prijzen

Direct een afspraak maken voor een gratis consult

Deze operatie kan worden uitgevoerd door dr Michel Cromheecke of door dr. Jenny Ketel. Geef bij het maken van de afspraak aan naar wie je voorkeur gaat. Wij zorgen er dan voor dat je het consult hebt bij de dokter die je opereert.

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.6/10 - 438 beoordelingen