Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Armlift

Een bovenarm correctie wordt ook wel een armlift genoemd.

Door veroudering, afvallen of juist gewichtstoename kun je je storen aan je bovenarmen. Dit is te verbeteren door middel van plastische chirurgie. We noemen de correctie van een bovenarm ook wel een armlift. Indien er naast overtollige huid ook vetweefsel moet worden verwijderd, wordt een armlift gecombineerd met liposuctie

Een armlift kent een duidelijk resultaat, maar heeft ook een behoorlijk nadeel: littekens genezen op bovenarmen doorgaans minder mooi en zullen altijd zichtbaar blijven. Het litteken wordt geplaatst aan de binnenzijde van de bovenarm, waardoor het vooral goed zichtbaar is bij het optillen van de bovenarm.

Armlift door plastisch chirurg Michel Cromheecke, 3 weken na de operatie.
Armlift door plastisch chirurg Michel Cromheecke, 3 weken na de operatie.

De prijs van een armlift

De kosten van een armlift bedragen € 5995,00. Dit is inclusief narcose, compressiemouwen en alle geleverde voor- en nazorg. Soms wordt een armlift uitgevoerd in combinatie met liposuctie. De prijs bedraagt dan € 6995,00.  

Het eerste consult bij de plastisch chirurg is mogelijk in de klinieken van Zipper Clinics Apeldoorn en Enschede en is geheel gratis en vrijblijvend.
Direct een afspraak maken voor een kosteloos consult

Ervaringen van andere patiënten

Dr. Michel Cromheecke is de plastisch chirurg die deze operatie bij Zipper Clinics uitvoert. Op ZorgkaartNederland.nl kun je de ervaringen van patiënten lezen die door Michel zijn geopereerd. ZorgkaartNederland.nl is een betrouwbare, onafhankelijke beoordelingssite voor zorgverleners en zorginstellingen van de overheid (Patiëntenfederatie Nederland). Wekelijks verschijnen hier nieuwe waarderingen van cliënten die hun operatie bij Zipper Clinics hebben laten uitvoeren.

Uitgebreide informatie

We begrijpen dat je veel vragen hebt wanneer je een armlift overweegt. Daarom leggen we je hieronder uitgebreid uit wat je kunt verwachten en hoe het werkt als je bij Zipper Clinics een behandeling wilt ondergaan.

1. Wat kun je verwachten van een consult?
2. Een armlift inplannen, hoe gaat dat?
3. Hoe bereid je je het beste voor op de armlift?
4. Armlift: operatie & littekens
5. Hoe snel herstel je na een armlift?
6. Risico's en complicaties na een armlift
7. Wat mág je verwachten van een armlift?
8. Wat kost een armlift?

entree + logo

1. Wat kun je verwachten van een consult?

Eerste consult in Apeldoorn of Enschede
Tijdens het eerste bezoek aan de kliniek heb je een uitgebreid gesprek met de plastisch chirurg, die deze ingreep ook uitvoert. Dit consult duurt ongeveer 30 minuten en kan plaatsvinden in onze klinieken in Apeldoorn en Enschede. 

De plastisch chirurg zal aan je uitleggen hoe de ingreep zal verlopen en wat je kunt verwachten van het herstel en resultaat. Ook worden er foto's gemaakt voor in je medisch dossier. Deze zullen nimmer zonder jouw toestemming worden gebruikt voor niet-medische doeleinden en publicatie.

Wanneer je geneesmiddelen gebruikt is het van belang dit te melden aan de arts tijdens dit gesprek.

Gesprek met de consulent
Na afloop van het consult bij de plastisch chirurg krijg je van de consulent een prijsopgave van de voorgestelde behandeling en word je, indien gewenst, geïnformeerd over het in gang zetten van het behandeltraject. 

De consulten vinden plaats in de klinieken van Zipper Clinics in Apeldoorn of Enschede.
De consulten vinden plaats in de klinieken van Zipper Clinics in Apeldoorn of Enschede.

2. Een armlift inplannen, hoe gaat dat?

De operatiedagen van Michel Cromheecke in het ziekenhuis van Hardenberg zijn woensdag en vrijdag. Het is mogelijk om je voorkeur voor een bepaalde datum door te geven.

Wat moet je doen om alles in gang te zetten?
Als je besluit om de armlift bij Zipper Clinics te ondergaan, zullen we je vragen om een aantal administratieve handelingen te verrichten:

- Het invullen van een gezondheidsvragenlijst, ter voorbereiding op de pre operatieve screening (POS);
- Het doorlezen en ondertekenen van de behandelovereenkomst;
- Het overmaken van de aanbetaling van 25% van het behandeltarief.

Inplannen van de operatie in  het ziekenhuis te Hardenberg
Hierna gaat de consulent voor jou aan de slag om de operatie in te laten plannen in het Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg. Dit is het ziekenhuis waar plastisch chirurg Michel Cromheecke tevens werkzaam is. Alle operaties onder narcose voert Zipper Clinics uit in dit ziekenhuis.

De anesthesist ontvangt jouw gegevens en bepaalt aan de hand daarvan of de Pre Operatieve Screening kan worden uitgevoerd op de dag van je operatie, of dat het gewenst is om hiervoor al eerder een aparte afspraak te maken.

3. Hoe bereid je je het beste voor op de armlift?

Ruim van tevoren
- Stop met roken, het liefst zes weken van tevoren! Roken kan problemen ten aanzien van een goede wondgenezing veroorzaken;
- Zorg dat je ruim op tijd iemand regelt die je naar en van het ziekenhuis kan brengen. Je mag de dag na je operatie namelijk niet alleen naar huis toe;
- Wanneer je huisdieren en/ of kinderen hebt, is het fijn als je -zeker de eerste dagen na je operatie- hulp  krijgt bij de verzorging ervan. Heb je iemand die je hiermee kan helpen?
- Een week voor de ingreep ontvang je van ons de laatste informatie voor je operatie. Lees deze nog eens goed door!
- Houd er rekening mee dat je de eerste week na de ingreep vaak nog niet zelf kunt autorijden.

Vlak voor de ingreep:
- Neem comfortabele en ruimzittende bovenkleding mee(bijvoorbeeld een vest) voor na de ingreep;
- Wanneer je het prettig vindt, scheer je van tevoren zelf je okselhaar, het liefst 12-24 uur voor de ingreep om de kans op open wondjes te verkleinen. De verpleegkundige kan het ook in het ziekenhuis doen bij de opname. Wat jij zelf het prettigst vindt!
- Check nogmaals goed onze informatie over het nuchter blijven. Deze informatie heb je ook van het ziekenhuis ontvangen. Het is essentieel dat je nuchter bent op het moment dat je geopereerd wordt!

4. Armlift: operatie & littekens

Duur van de operatie
Een armlift wordt onder narcose uitgevoerd en duurt ongeveer twee tot tweeënhalf uur. 

Chirurgie
De plastisch chirurg zal een incisie aan de onderkant van de arm maken. De precieze locatie en de lengte van de wond is afhankelijk van de hoeveelheid huid die verwijderd zal moeten worden. Vaak loopt de wond van de oksel tot aan de elleboog, nodig om zo optimaal mogelijk de overtollige huid te verwijderen. Soms is er een extra horizontaal litteken in de okselplooi nodig. Dit zal door de plastisch chirurg vooraf tijdens het consult worden besproken.
Als de overtollige huid en het bijbehorende vet verwijderd zijn, wordt de huid gesloten.

Littekens
Aan een armlift houd je een vrij lang litteken op een zichtbare plek. Je moet je ervan bewust zijn dat het litteken zichtbaar zal zijn bij het dragen van korte mouwen. Deze littekens zullen in eerste instantie rood en gezwollen zijn, maar dit trekt na enkele weken vanzelf weg.

5. Hoe snel herstel je na een armlift?

Na de operatie blijf je nog tenminste vier uur opgenomen. De plastisch chirurg komt in de loop van de middag bij je langs om te beoordelen of je voldoende hersteld bent om weer naar huis te gaan.

Compressiemouwen
Om de huid van de bovenarmen goed aan te laten trekken, draag je gedurende tenminste 1 week dag- en nacht elastische compressiemouwen. Deze compressiemouwen zijn inbegrepen in de prijs.
Het dragen van de mouwen voelt voor de meeste patiënten erg prettig en "veilig". Na de eerste controle afspraak wordt door de plastisch chirurg geadviseerd hoe lang de mouwen nog gedragen dienen te worden.

Na de operatie zul je last hebben van zwelling en bloeduitstortingen. De zwelling neemt de eerste dagen toe en zal na een week weer gaan afnemen. De handen kunnen door vochtophoping tevens gezwollen zijn. Dit hoort erbij en is geen reden tot ongerustheid. Na enkele weken trekt dit vanzelf weer weg.

Werken en sporten na een armlift
Na het verwijderen van de hechtingen mag je van ons alles weer oppakken op eigen gevoel. Dit betekent dat je weer mag auto rijden, werken, sporten en tillen. Het is een achterhaald en ouderwets advies om zes weken niet te werken, tillen of sporten. Veel cliënten pakken na 1-2 weken herstel hun normale bezigheden en werkzaamheden weer op.

OK-assistentes in het Medisch Centrum Hardenberg, waar de armlift onder narcose wordt uitgevoerd.
OK-assistentes in het Medisch Centrum Hardenberg, waar de armlift onder narcose wordt uitgevoerd.

6. Risico's en complicaties na een armlift

Infectie
Een armlift heeft dezelfde risico's als elke andere operatie. De wond kan gaan infecteren, wat overigens zelden voorkomt. De meeste kans op infectie bestaat bij mensen die veel onderhuids vetweefsel hebben. Het is daarom van belang om voor de operatie een zo normaal mogelijk gewicht te hebben.

Nabloeding
Een enkele keer kan een nabloeding voorkomen. Een tweede operatie is dan noodzakelijk, waarbij de arts het nabloedende bloedvaatje dicht.
 
De wondgenezing verloopt vaak traag en kan daardoor enkele weken duren. Littekens kunnen onopvallend worden maar blijven over het algemeen zichtbaar.
In een enkel geval kan een nacorrectie van de littekens zinvol zijn. Dit kan veelal onder plaatselijke verdoving in de polikliniek gebeuren. Een dergelijke nacorrectie is inbegrepen in de prijs. Je hoeft hiervoor niet opnieuw te betalen.

7. Wat mág je verwachten van een armlift?

Als je overweegt een armlift te ondergaan is het belangrijk hierover een reëel verwachtingspatroon te hebben. Een armlift heeft als resultaat dat je armen strakker worden, maar de operatie zal blijvende littekens achterlaten die zichtbaar blijven.

Gevoelloze huid
Een ander gevolg van een armlift is dat het huidgebied tijdelijk gevoelloos wordt en soms blijft. Dit geeft weinig klachten. Na verloop van jaren kan het gebied dat gevoelloos is wel kleiner worden.

Plastisch chirurg Michel Cromheecke
Plastisch chirurg Michel Cromheecke

8. Wat kost een armlift?

Armlift € 5995,00
Armlift met liposuctie € 6995,00

Prijzen zijn inclusief narcose, compressiekleding en alle geleverde voor- en nazorg. 

In verband met langere duur van de operatie/ extra (na)zorg en groter risico op complicaties gelden er toeslagen voor patiënten met een BMI hoger dan 28, diabetes en bariatrische patiënten. Zie prijslijst

Direct een afspraak maken voor een gratis consult

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.5/10 - 782 beoordelingen