Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Fillers

Een filler is een product van hyaluronzuur dat met een naaldje onderhuids op verschillende dieptes kan worden ingebracht om volume te geven op bepaalde plaatsen in het gezicht of de hals. Rimpels worden hiermee minder diep gemaakt waardoor je een zachtere gelaatsuitdrukking krijgt!
Het gebruik van fillers is niet afhankelijk van leeftijd. Het is geschikt voor iedereen die volumeverlies of (diepere) rimpels heeft in het gezicht en er beter uit wil zien. Wel hanteert Zipper Clinics een minimum leeftijdsgrens van 18 jaar.

Restylane

Zipper Clinics werkt al jaren met uitstekende ervaring met het merk Restylane, wereldwijd éen van de topmerken. Hiervoor is gekozen omdat er een mooi tableau van diverse soorten van hyaluronzuur is: van stevige geleiachtige vloeistof om te liften en volume toe te voegen of wat zachtere en vloeibare stoffen voor het vullen van de lippen, traangoten en fijne lijntjes.
Ook bestaat er Skinbooster hyaluronzuur voor huidverbetering, versteviging en betere hydratatie van de huid.

Een filler blijft gemiddeld anderhalf jaar zitten

Volgens de fabrikant zullen de meeste fillers na ongeveer één jaar gaan afbreken. Zipper Clinics heeft de ervaring dat dit ook afhankelijk is van welk type filler wordt gebruikt en in welk gebied de filler wordt aangebracht. Zo zal je bijvoorbeeld van een traangootfiller anderhalf tot twee jaar plezier hebben, terwijl fillers rondom de mond en kin sneller afbreken, omdat dit gebied meer doorbloed is en hier veel meer mimiek is. Bij rokers wordt de filler ook sneller afgebroken.
 
Als je nog nooit fillers hebt gehad, zul je bij de eerste behandelingen wat meer volume nodig hebben, de zogenaamde opbouwfase. Daarna kun je jaarlijks of tweejaarlijks de fillers onderhouden met mindere hoeveelheden.

Een filler voor volumeverlies

Meestal worden fillers eerst aangebracht in het gedeelte van het gezicht met het meeste volumeverlies. Vaak zijn dit voorkant en zijkant van het jukbeen, de kaaklijn, ‘marionetlijnen’ en de neuslippenplooi. Ook lippen, traangoot en slapen zijn veelvoorkomende gebieden waar fillers worden gebruikt. Jenny Ketel is algemeen chirurg en voert bij Zipper Clinics injectables behandelingen uit. "Het fijne aan fillers is dat je direct het resultaat ziet: What you see is what you get! De dagen en weken daarna wordt het alleen maar nóg beter en mooier omdat hyaluronzuur vocht aantrekt"

Meer dan 20 jaar ervaring

Dr. Jenny Ketel heeft ruim twintig jaar ervaring met het uitvoeren van injectables behandelingen. "Ik zal eerst een gedegen en serieus advies geven voordat ik met een behandeling begin. Vaak focussen mensen zich op (kleine) storende elementen in hun gezicht die er in het geheel eigenlijk niet toe doen. Veel belangrijker is om naar de vorm van het gezicht en het volumeverlies te kijken. Dit is namelijk waar een gezicht op wordt beoordeeld: is het een triest, ontevreden, boos, vermoeid of streng gezicht? Daar aandacht aan geven en de probleemgebieden behandelen, maakt het gezicht zachter en vriendelijker en minder vermoeid. Nooit zal er sprake zijn van een zichtbaar opgevuld, onnatuurlijk gezicht!"

Direct een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos consult

Algemeen chirurg Jenny Ketel heeft meer dan twintig jaar ervaring met injectables
Algemeen chirurg Jenny Ketel heeft meer dan twintig jaar ervaring met injectables

Is een hyaluronzuur filler veilig?

Ja, een filler is veilig, als:
1. De fillerbehandeling wordt gegeven door een ervaren dokter, liefst een (plastisch) chirurg die uitgebreide kennis heeft van de anatomie van het gelaat
2. Een fillerbehandeling is veiliger wanneer gebruikt wordt gemaakt van een canule. Daarmee wordt voorkomen dat belangrijke bloedvaten worden aangeprikt en blijvende schade ontstaat
3. De behandelend arts of waarnemer ook na de behandeling beschikbaar is voor nazorg in geval van een complicatie
4. De kliniek 24/7 bereikbaar is voor nazorg
5. Een wetenschappelijk bewezen veilig middel/ merk wordt gebruikt

Wanneer je interesse hebt in een behandeling met fillers, is het handig om onderstaande informatie door te lezen. We hopen je op deze manier alvast voldoende informatie te geven voorafgaand aan een consult bij Zipper Clinics.

Een eerste consult voor een filler behandeling

Als je voor de eerste keer bij Zipper Clinics komt voor een filler behandeling, dan zullen we je eerst uitgebreid voorlichten. Het consult vindt plaats bij dr. Jenny Ketel in de kliniek van Zipper Clinics Apeldoorn of Enschede. Gedurende circa 30 minuten zal Jenny met je bespreken hoe zij kijkt naar de behandeling van de rimpels of het volumeverlies waar jij je aan stoort en wat je van het resultaat van een behandeling kunt verwachten.

Hierna is er nog een kort bezoek aan de consulente, van wie je de prijsopgave ontvangt van de voorgestelde behandeling en kun je als je wilt een afspraak maken voor het inplannen van de behandeling. Als je nog nooit eerder een filler behandeling hebt gehad, zal Jenny Ketel je bij het eerste consult nog niet direct behandelen. 

Voorafgaand aan een behandeling met fillers

Voordat je een filler behandeling ondergaat, zullen wij je vragen om een toestemmingsformulier te ondertekenen waarin je aangeeft dat je van te voren goed door ons bent geïnformeerd over de behandeling en eventuele risico's en complicaties. Het tekenen van dit toestemmingsformulier is een wettelijke verplichting waaraan wij ons graag houden. 

Als je een filler behandeling plant, is het handig om te weten dat je na de behandeling rood en wat gezwollen bent in het behandelde gebied. In enkele gevallen neemt de zwelling in de uren daarna wat toe, of treedt een bloeduitstorting op. Houd er met de planning daarom voor de zekerheid rekening mee dat je in de dagen na de behandeling geen belangrijke afspraken hebt.

Hoe verloopt een filler behandeling bij Zipper Clinics?

Een behandeling met hyaluronzuur wordt gedaan met kleine injecties: in de injectiespuit zit hyaluronzuur met lidocaïne (verdoving). Het is daarom niet nodig om de huid vóór de behandeling in te smeren met een verdovingscrème. Soms wordt een canulenaald gebruikt, een lange stompe naald waarmee een groter gebied onderhuids wordt bereikt en minder schade aan bloedvaatjes geeft, waardoor minder bloeduitstorting optreedt. Over het algemeen treden er weinig bloeduitstortingen op behalve de injecties voor de fijne lijntjes rondom de mond. Het gebruik van een canule heeft daarnaast als voordeel dat het niet pijnlijk is voor de cliënt. Zo kan de arts in alle rust de filler plaatsen op de gewenste plaats.

Gemiddeld duurt de behandeling 20-30 minuten. Na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn, maar dit trekt snel weer weg.
De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling, roodheid, een blauwe plek en gevoeligheid. Deze verdwijnen in de meestal binnen 2 tot 7 dagen. De blauwe plek is met make-up goed te camoufleren.

Belangrijk na de filler behandeling

Meestal is de behandelde huid gedurende enkele uren na de behandeling licht gezwollen en rood. Deze reacties zijn bijna altijd mild van aard en verdwijnen spontaan.
Na de behandeling van of rondom de lip dien je nog even voorzichtig te zijn met het drinken van hete dranken, omdat je lippen mogelijk nog verdoofd zijn.

Wanneer je de deur uitloopt van de kliniek, kun je verder doen alsof er niets is gebeurd. Je mag en kunt alles weer na de behandeling. Er zijn geen beperkingen: activiteiten als zwemmen, sauna, sporten en zonnebank direct na een behandeling zijn toegestaan. 

Het enige wat we je afraden is het zelf masseren van het behandelde gebied. Uiteraard mag je wel je dagelijkse huidverzorgingsrituelen uitvoeren. Dit heeft geen consequenties voor het resultaat van de behandeling.

Het is mogelijk om een laserbehandeling te ondergaan na een filler behandeling.

Tevreden met het resultaat van een filler?

Na de injectie treedt het opvullende effect meteen op. "What you see is what you get!"
Doordat er de eerste uren tot dagen meestal ook nog sprake is van zwelling, kun je het resultaat het beste bepalen een week na de behandeling.
Soms moet een tweede behandeling plaatsvinden, om een beter resultaat te bereiken dat voor lange tijd blijft bestaan. Doorgaans blijft het resultaat van een filler daarna een tot twee jaar zichtbaar.

Wat als je niet tevreden bent?
Uiteraard maak je eerst je wensen kenbaar en zal daarna een behandelplan worden voorgesteld. Misschien is er meer hyaluronzuur nodig om een bepaald resultaat te behalen dan je zelf had gedacht. Je kunt dan beter wachten en sparen totdat je eraan toe bent. Soms is er na de behandeling nog een ‘touch-up’ nodig; in zeldzame gevallen moet de hyaluronzuur worden opgelost met hyalase.
Wij zullen in ieder geval ons uiterste best doen om je blij en tevreden te laten zijn.
 

Zijn er complicaties/ risico's waar je rekening mee moet houden?

Ook al wordt een hyaluronzuur filler behandeling veilig uitgevoerd, er is altijd een kans op een bloeduitstorting. Dit is vervelend, maar niet gevaarlijk. Na enkele dagen zal de bloeduitstorting weer verdwijnen.

Zeer zeldzaam is een allergische reactie. Als hiervan sprake is, treedt deze op zeer vlot na de behandeling. Een behandeling met een antistof is dan nodig om de allergische reactie te verhelpen. Je dient in dat geval direct contact op te nemen met de kliniek, de arts kan je dan snel en goed behandelen.

Veel mensen denken bij fillers aan horrorverhalen die op de televisie worden getoond; dit zijn echter meestal complicaties van permanente fillers, die inmiddels ruim vijftien jaar verboden zijn in Nederland. Hyaluronzuur fillers zijn veilig en volledig afbreekbaar, geven zelden allergische reacties en kunnen in geval van nood direct weer worden verwijderd/opgelost met hyalase.

Wat zijn de kosten van een filler behandeling?

Zipper Clinics hanteert de volgende prijzen voor Restylane fillers:

Consult gratis
Prijzen fillers
Controle gratis

Direct online een afspraak maken

10% combinatiekorting

Bij combinatie van twee of meer verschillende injectables behandelingen ontvang je 10% korting op het totaalbedrag.
De behandelingen dienen gelijktijdig te worden uitgevoerd.

fb-ZipperClinics-KortingInjectables

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.5/10 - 793 beoordelingen