Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Fillers

Wat is het verschil tussen botuline toxine en fillers?

Botuline toxine en fillers worden vaak met elkaar verward. Een veelvoorkomende misvatting is bijvoorbeeld dat je met Botox je lippen op kunt vullen!

Het verschil:
Met botuline toxine schakel je spieren tijdelijk uit, zoals bijvoorbeeld de spieren waarmee je een frons maakt, en met een filler vul je een lijn of plooi op die je ook hebt zonder je mimiek te gebruiken (in stilstand).
Botox is dus voor het behandelen van dynamische rimpels, een filler voor een rimpel die altijd zichtbaar is.

De overeenkomst:
Botuline toxine en fillers kunnen beide rimpels verminderen waardoor je er gladder uitziet.

Wat is hyaluronzuur en hoe werkt het?

Hyaluronzuur is een natuurlijk eiwit dat ook normaal aanwezig is in de huid. Door het verouderen van de huid neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid in de tijd af. Het kan dan in de vorm van een gel diep in -of net onder- de huid ingespoten worden met behulp van een canule. Rimpels en plooien kunnen zo gevuld worden en zijn daardoor minder zichtbaar.

Hyaluronzuur is minder geschikt voor boosheids- of lachrimpels, omdat de spieractiviteit hier zo groot is dat het effect erg kort zal aanhouden. Op deze plaatsen is een behandeling met botuline toxine meer geschikt.

Wat kun je met hyaluronzuur filler behandelen?

Bij Zipper Clinics worden veel behandelingen met hyaluronzuur uitgevoerd.

Top 5 meest populaire behandelingen:
1. Opvullen van de lippen, voor vollere lippen en meer symmetrie tussen boven- en onderlip
2. Opvullen marionetlijnen (verticale lijnen onder de mondhoeken), bij afhangende mondhoeken
3. Opvullen neus/ lippenlijn (ook wel nasolabiale (NL) plooien genoemd), voor een zachtere uitstraling
4. Opvullen traangoot/ onderoogleden, voor het verminderen van wallen en kringen
5. Opvullen van het middengezicht (onder de onderoogleden), bij volumeverlies na afvallen of veroudering

Daarnaast kan hyaluronzuur worden gebruikt voor het opvullen van 'temples' (ingevallen slapen), fijne lijntjes boven de lip (zogenaamde 'rokerslijntjes'), jukbeenderen, kleine deukjes in het gelaat, of een diepe fronsrimpel waarbij Botox alleen geen uitkomst biedt.

Hoe verloopt een filler behandeling bij Zipper Clinics?

Voordat de arts een handeling zal uitvoeren, zal hij of zij je eerst duidelijk uitleggen hoe een behandeling werkt en wat je van het resultaat kunt verwachten. Hier wordt bij Zipper Clinics veel tijd aan besteed, omdat we er zeker van willen zijn dat je begrijpt welke behandeling je ondergaat en dat jouw verwachtingen realistisch zijn.
Vervolgens wordt het behandeltarief overeengekomen (afhankelijk van het aantal cc's hyaluronzuur dat benodigd is).

De behandeling:

De arts zal eerst een gaatje prikken voor het inbrengen van de injectiecanule. Een canule is een stompe naald, waarmee de filler veilig kan worden ingespoten, zonder beschadigingen te maken en bloedvaten aan te prikken.
Het hyaluronzuur kan zo goed in kleine hoeveelheden diep in of net onder de huid (afhankelijk van de diepte en de plaats van de rimpel of plooi) worden ingespoten. 
Het gebruik van een canule heeft daarnaast als voordeel dat het niet pijnlijk is voor de cliënt. Zo kan de arts in alle rust de filler plaatsen op de gewenste plaats.

Na de behandeling

Meestal is de behandelde huid gedurende enkele uren na de behandeling licht gezwollen en rood. Deze reacties zijn altijd mild van aard en verdwijnen spontaan.
Na de behandeling van of rondom de lip dien je nog even voorzichtig te zijn met het drinken van hete dranken, omdat je lippen mogelijk nog verdoofd zijn.

Wanneer je de deur uitloopt van de kliniek, kun je verder doen alsof er niets is gebeurd. Je mag en kunt alles weer na de behandeling. Er zijn geen beperkingen: activiteiten als zwemmen, sauna, sporten en zonnebank direct na een behandeling zijn toegestaan.

Het enige wat we je afraden is het zelf masseren van het behandelde gebied. Uiteraard mag je wel je dagelijkse huidverzorgingsrituelen uitvoeren. Dit heeft geen consequenties voor het resultaat van de behandeling.

Het resultaat

Na de injectie treedt het opvullende effect meteen op. Doordat er de eerste uren tot dagen meestal ook nog sprake is van zwelling, kun je het resultaat het beste bepalen een week na de behandeling. 

Soms moet een tweede behandeling plaatsvinden, om een beter resultaat te bereiken dat voor lange tijd blijft bestaan. Doorgaans blijft het resultaat van een filler daarna een tot twee jaar zichtbaar.

Permanente fillers zijn in Nederland verboden, omdat deze niet veilig zijn.

Zijn er complicaties/ risico's waar je rekening mee moet houden?

Ook al wordt een hyaluronzuur filler behandeling veilig uitgevoerd, er is altijd een kans op een bloeduitstorting. Dit is vervelend, maar niet gevaarlijk. Na enkele dagen zal de bloeduitstorting weer verdwijnen.

Zeer zeldzaam is een allergische reactie. Als hiervan sprake is, treedt deze op zeer vlot na de behandeling. Een behandeling met een antistof is dan nodig om de allergische reactie te verhelpen. Je dient in dat geval direct contact op te nemen met de kliniek, de arts kan je dan snel en goed behandelen.

Hoe lang werkt een hyaluronzuur filler?

Een hyaluronzuur filler wordt heel langzaal afgebroken door je lichaam.  Het resultaat blijft doorgaans een tot twee jaar aanwezig. Het is echter per persoon heel verschillend en van te voren door ons helaas niet te voorspellen. De enige manier waarop je hier achter komt, is door het te proberen!

Is een hyaluronzuur filler veilig?

Ja, een filler is veilig, als:

1. De fillerbehandeling wordt gegeven door een ervaren dokter, liefst een (plastisch) chirurg die uitgebreide kennis heeft van de anatomie van het gelaat
2. Een fillerbehandeling is veiliger wanneer gebruikt wordt gemaakt van een canule. Daarmee wordt voorkomen dat belangrijke bloedvaten worden aangeprikt en blijvende schade ontstaat
3. De behandelend arts of waarnemer ook na de behandeling beschikbaar is voor nazorg in geval van een complicatie
4. De kliniek 24/7 bereikbaar is voor nazorg
5. Een wetenschappelijk bewezen veilig middel/ merk wordt gebruikt

Welk merk hyaluronzuurfiller wordt bij Zipper Clinics gebruikt?

Bij Zipper Clinics werken de artsen voornamelijk met het merk Juvederm, van de firma Allergan. Hiervoor is een goede reden: Allergan doet al tientallen jaren onderzoek naar de effecten van haar middelen, waardoor we zeker weten dat Juvederm op korte én lange termijn geen problemen veroorzaakt.

In onze digitale brochures van Juvéderm vind je meer informatie over deze fillers.

Wat zijn de kosten van een filler behandeling?

Zipper Clinics hanteert de volgende prijzen voor Juvederm:

Consult gratis
1 cc € 400,00
2 cc € 700,00
Controle gratis

Naar de uitgebreide prijslijst

Direct online een afspraak maken

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.6/10 - 511 beoordelingen