Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Borstlift

Een behandeling voor hangende of slappe borsten

Door zwangerschap, gewichtsverlies en het natuurlijke verouderingsproces kunnen borsten verslappen of gaan hangen. Er is dan vaak nauwelijks meer vulling in het bovenste gedeelte van de borsten. Ook zitten de tepels vaak lager.
Door het gewicht van hangende borsten kunnen lichamelijke klachten ontstaan, zoals nek- en rugklachten. Wanneer je deze genoemde problemen hebt en je je eraan stoort, kan dat een goede reden zijn om een borstlift te overwegen.

Wanneer de gehele borst gelift wordt, kan dit gecombineerd worden met het plaatsen van een implantaat, om zo de borst weer goed te vullen. Op deze manier kan ook een eventuele asymmetrie worden gecorrigeerd.

Welke van bovenstaande mogelijkheden voor jou het meest geschikt is, hangt af van jouw uitgangssituatie. De plastisch chirurg kan je tijdens een consult goed informeren over de behandeling die voor jou het meest geschikt is.

Een uitgebreid consult is erg informatief!

Wanneer je overweegt om een borstlift te laten uitvoeren, heb je ongetwijfeld veel vragen. Tijdens een eerste consult bij ons in de kliniek is er voldoende gelegenheid om deze te stellen. De plastisch chirurg zal je uitgebreid informeren over de verschillende mogelijkheden die er zijn en wat je van de operatie, het herstel en resultaat kunt verwachten. Ook zullen we foto's maken van je uitgangssituatie, zodat we na de operatie het resultaat goed kunnen beoordelen.

Indien uit dit consult blijkt dat je in aanmerking komt voor een borstlift met implantaten zullen we graag een vervolg afspraak met je inplannen om je goed te kunnen informeren en adviseren over het implantaat dat geschikt zou zijn voor jou.

Na het gesprek bij de plastisch chirurg zal je aanvullende informatie ontvangen bij de consulente over mogelijkheden m.b.t. het boeken van de ingreep. Ook wordt er besproken hoe de pre operatieve screening verloopt, wanneer je weer mag autorijden en werken en ontvang je tips over hoe je je herstel zo comfortabel mogelijk maakt.
Er wordt een compressiebeha aangemeten die je na de operatie van ons krijgt.

Ook zullen we je vragen een gezondheidsvragenlijst in te vullen. Hiervoor is het handig om een actueel overzicht mee te nemen van medicatie, als je die gebruikt. Dit heet een AMO en kun je kosteloos opvragen bij je apotheek. Neem je ook een geldig legitimatiebewijs mee naar je eerste consult?

Zipper Clinics voert alle operaties onder narcose uit in het Röpcke Zweers Ziekenhuis te Hardenberg. Met dit ziekenhuis is een officieel samenwerkingsverband.

Alle consulten & controles vinden plaats bij dezelfde behandelend plastisch chirurg. Hiermee onderscheidt Zipper Clinics zich van andere klinieken. 

Voorbereiding op de operatie

Als je bloedverdunnende medicijnen gebruikt is het belangrijk dat je dit meldt tijdens het eerste gesprek met de plastisch chirurg. Het gebruik van deze medicijnen moet drie tot tien dagen voor de borstlift worden gestaakt. Je krijgt hierover instructies van je plastisch chirurg en/ of de aneshesist.

Omdat nicotine de kans vergroot op problemen bij de wondgenezing, kun je het beste enkele weken voor de operatie stoppen met roken of het roken af te bouwen. Dit wordt door ons aanbevolen, maar niet bevolen.

Als er m.b.t. je gezondheid geen bijzonderheden zijn, dan laten we je Pre Operatieve Screening (POS) plaatsvinden in het ziekenhuis op de dag van je operatie. De opname is bij deze operatie tenminste een dag en een nacht.
We vragen je dan ook je toiletspullen, schone kleding en evt. pantoffels/ slippers mee te nemen naar het ziekenhuis. Het is handig om iets aan te trekken dat je gemakkelijk aan en uit kunt doen. Een wijd shirt en vest bijvoorbeeld.
De operatie vindt plaats onder narcose. Daarom blijf je deze dag vanaf 00.00 uur nuchter. Je mag vanaf dat moment niets meer eten of drinken. Je mag wel je tandenpoetsen.

Verder vragen we je rekening te houden met enkele andere zaken:
- Draag geen make-up, nagellak en sieraden;
- Bij acryl of gelnagels moet er aan beide handen 1 vingernagel vrij zijn van acryl of nagellak;
- Smeer je van te voren niet in met bodylotion, dit bemoeilijkt het aftekenen van het te opereren gebied.

Operatie

Op de dag van opname word je nuchter verwacht in het Saxenburgh Medisch Centrum te Hardenberg. Na het parkeren van je auto kun je aanmelden bij de receptie. Neem je identiteitsbewijs mee! Na het maken van een patiëntenpas zal je worden begeleid naar de afdeling Pre Operatieve Screening waar de anesthesie medewerker de gezondheidsvragenlijst met je doorneemt en enkele metingen verricht.
NB: De plastisch chirurg overlegt vooraf met de anesthesist of je gezond genoeg bent om op de dag van de operatie gescreend te worden. In enkele gevallen kan besloten worden om -omwille van gezondheidsredenen- al eerder een aparte afspraak bij de anesthesist te maken in Hardenberg. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.
Hierna word je opgenomen door de verpleegkundige van de afdeling chirurgie. Pas op het laatste moment zal je met je bed naar de operatie afdeling worden gebracht. Daar neem je op de 'holding' de operatie nog een keer door met de plastisch chirurg en zal hij ook je borsten aftekenen. Ook zal hier de anesthesist kennis met je maken, die tijdens de operatie verantwoordelijk is voor jouw narcose.

Een borstlift duurt ongeveer twee uur.

Een borstlift wordt uitgevoerd onder narcose. De ingreep kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Dit is afhankelijk van de grootte en vorm van de borsten. Bij een klein huidoverschot maakt de plastisch chirurg tepel en tepelhof gedeeltelijk los. Hierdoor blijft een goede bloedvoorziening bestaan. Vervolgens verwijdert hij alleen de huid langs de rand van de tepelhof. De tepel kan op zijn plaats blijven. De wond wordt gehecht.

Bij een groot huidoverschot maakt de plastisch chirurg ook eerst tepel en tepelhof gedeeltelijk los. Hierna wordt de huid rondom de tepelhof en aan de onderzijde van de borst weggenomen. De plastisch chirurg modelleert het overblijvende weefsel weer tot een ‘nieuwe’ borst. De tepel wordt hierbij omhoog verplaatst en de wond gehecht.

De plastisch chirurg kan een bestaand verschil in grootte tussen de linker- en rechterborst corrigeren door wat borstweefselklier van de grootste borst te verwijderen, of door de kleinere borst te vergroten met een implantaat. Ook kunnen beide borsten worden vergroot met een implantaat wanneer ze te weinig volume hebben. Dit kan vrijwel altijd tegelijk met de borstlift, maar ook later.

Na de operatie is het nog even uitslapen op de recovery voordat de verpleegkundige je weer naar je kamer terug brengt. Op de recovery lig je aan de hartbewakingsmonitor. De plastisch chirurg zal dan al even kort vertellen hoe de operatie verlopen is, maar meestal herinner je daar even later niet veel meer van. Daarom komt hij later op de dag nog een keer bij je langs op de afdeling om te kijken hoe het met je gaat en je e.e.a. over de operatie te vertellen.
In de regel mag je in de loop van volgende ochtend weer naar huis, als je door je eigen plastisch chirurg 'ontslagen' bent.
Let op! Je mag niet alleen naar huis, je bent mogelijk niet fit en alert genoeg om zonder begeleiding aan het verkeer deel te nemen.

Herstel

Voor een vlot herstel zorg je ervoor dat je de dagen en weken na de operatie jezelf kunt ontzien. Je mag enkele dagen na de operatie alles weer doen maar dit zal lang niet altijd meteen lukken.

Als je een buik- of zijslaper bent, kan je de eerste nachten soms wat moeilijk slapen, omdat het liggen op je rug waarschijnlijk het meest prettig zal zijn. We adviseren om je hoofdeinde iets omhoog te zetten, of een extra hoofdkussen te gebruiken, zodat je comfortabeler ligt. Het slapen op de zij is overigens niet verboden.

Het is vaak prettig om de eerste weken na de operatie een beha te dragen. Omdat je oude beha's niet meer passen en je van te voren nog niet precies weet welke cupmaat je krijgt, ontvang je van Zipper Clinics een compressiebeha die je kunt dragen, als je dat prettig vindt.. Het is namelijk niet verplicht om deze beha te dragen: uiteindelijk bepaalt de kunde van de plastisch chirurg het eindresultaat, niet de beha!
In principe mag je een dag na de operatie alles weer doen. Het zal echter vaak enkele weken duren voordat ook alles weer lukt. Het is verstandig om te regelen dat je tenminste een, liefst twee weken niet hoeft te werken.
Je voelt zelf goed wanneer je je lichaam weer (zwaarder) kunt belasten en wanneer je weer kunt gaan sporten.
Sauna en (zwem)bad zijn weer toegestaan als alle wondjes goed geheeld zijn.

Van te voren hebben we al een afspraak gemaakt voor je eerste controle. Deze vindt doorgaans binnen een week na de operatie plaats, in de kliniek die voor jou het meest dichtbij is. Tijdens dit bezoek worden de pleisters en niet oplosbare hechtingen verwijderd. Dit is niet pijnlijk en je mag na afloop alleen naar huis.

Je ontvangt van ons een vaselinecreme, die je na de eerste controle gaat gebruiken als de pleisters verwijderd zijn. Deze vaseline houdt de huid soepel en helpt de littekens genezen. Vaseline is de beste littekencrème.

Wij streven ernaar alle controles laten uit te voeren bij je eigen behandelend arts. Deze service wordt door patiënten als heel prettig ervaren.

Resultaat

Na zes tot twaalf weken is het eindresultaat bereikt. Het kan voorkomen dat het model van de borsten niet meteen is zoals het uiteindelijk wordt. Dat komt omdat het weefsel nog enige tijd nodig heeft om goed te genezen en in model te komen. Heel soms duurt het langer voordat de borsten hun definitieve vorm hebben gekregen. Vaak is de cupmaat na een borstlift kleiner geworden. Het borstvolume is meestal niet kleiner. Dit komt omdat hangende borsten vaak een grotere behamaat tot gevolg hebben.

Na de borstlift houd je littekens die altijd zichtbaar zullen blijven. Naar verloop van tijd worden deze iets minder zichtbaar. De plaats en de grootte zijn afhankelijk van de hoeveelheid overtollige huid die is verwijderd en het model van je borsten. Over het algemeen geldt het volgende:

Er is een kleine hoeveelheid huid verwijderd: het litteken loopt langs de rand van de tepelhof (cirkelvormig).

Er is een grote hoeveelheid huid verwijderd: het litteken loopt rond de tepelhof, gaat dan verticaal onder de tepel naar onder en eindigt horizontaal in de plooi onder de borst (ankervormig).

Hoe mooi of lelijk de littekens worden is nooit te voorspellen. De littekens zijn in het begin vurig en rood. Na verloop van tijd verbleken de littekens. De uiteindelijke littekens zijn onder andere afhankelijk van jouw aanleg tot littekenvorming en van de tijd.

Risico's en complicaties

Na een behandeling kunnen complicaties altijd optreden. Een nabloeding (bloeden van of uit het operatiegebied) of een wondinfectie zijn de meest voorkomende complicaties, ook al komen ze zelden voor. Van een borstlift zijn de volgende specifieke complicaties bekend:

De meest voorkomende complicatie na een borstlift is een nabloeding (een kans van 1-2%). Er treedt dan extra zwelling op en pijn. Een nabloeding gebeurt meestal binnen de eerste uren na de operatie. Als er sprake is van een nabloeding zul je opnieuw geopereerd moeten worden om het bloed te verwijderen en het bloeden te stoppen. Een nabloeding is met een operatie goed te verhelpen.

Soms ontstaat er een bloeduitstorting of infectie. Ook kan de bloedcirculatie in de wondranden onvoldoende zijn. Heel zelden kan het weefsel en zelfs (een deel van) de tepel hierdoor afsterven.

Tijdelijk kun je minder gevoel hebben in de tepels. Dit herstelt zich na verloop van tijd meestal vanzelf. Het herstel is niet altijd volledig als de tepel over een grote afstand is verplaatst.

Door hoge weefselspanning kan de wond onder de borst één tot twee weken na de operatie op sommige plekken wat opengaan. Deze plekken sluiten vanzelf weer in de loop van vier tot acht weken.

Prijzen

Borstlift € 4695,00
Borstlift met Motiva implantaten € 6395,00

Prijzen zijn inclusief narcose, compressiebeha en alle geleverde voor- en nazorg.
Er zijn geen bijkomende kosten.

Naar het volledig overzicht van de prijzen

Direct een afspraak maken voor een gratis consult

Borstlift door Michel Cromheecke: foto's voor en zes weken na de operatie
Borstlift door Michel Cromheecke: foto's voor en zes weken na de operatie

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.6/10 - 459 beoordelingen