Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Ingetrokken tepelcorrectie

bw-QG7A9972

Wanneer je overweegt om iets aan je ingetrokken tepels te laten doen, kun je je bij Zipper Clinics laten informeren over de mogelijkheid om dit te corrigeren.
Zipper Clinics is expert op het gebied van borstchirurgie. De consulten, operatie en controles vinden plaats bij dezelfde behandelend plastisch chirurg. Met deze persoonlijke aanpak onderscheidt Zipper Clinics zich van andere klinieken. 

Gedurende het behandeltraject wordt je persoonlijk begeleid door een consulent. Je wordt uitgebreid ingelicht over hoe je je het beste op de operatie kunt voorbereiden, hoe de operatie verloopt en wat je kunt verwachten na de operatie.

We begrijpen dat je veel vragen hebt wanneer je een ingetrokken tepelcorrectie overweegt. Daarom leggen we je hieronder uitgebreid uit wat je kunt verwachten.

1. Kun je de tepels zelf naar buiten brengen, of niet?
2. Het consult en de voorbereiding op de operatie
3. De operatie
4. Het herstel
5. Risico's en complicaties
6. Prijzen
 

1. Redresseerbaar of niet-redresseerbaar?

Ingetrokken tepels kunnen redresseerbaar zijn (= dat ze wél door jou naar buiten te brengen zijn) of niet redresseerbaar (= niet naar buiten te brengen). De laatste vorm wordt ook wel “aangeboren” genoemd. De motivatie om wat aan ingetrokken tepels te laten doen kan per cliënt verschillend zijn. Vaak betreft het een esthetische wens.

In alle gevallen van een correctie is de mogelijkheid tot het geven van borstvoeding sterk verminderd. Echter, dit is zonder de correctie waarschijnlijk ook niet goed mogelijk.

2. Het consult en de voorbereiding op de operatie

Na het consult bij de plastisch chirurg krijg je van onze consulent de beschikbare operatiedatums en kun je als je wilt alvast een optie plaatsen. Uiteraard is een consult geheel vrijblijvend.

Wanneer je besluit tot het laten uitvoeren van de operatie, plannen we je na ontvangst van je aanbetaling (25% van het behandelbedrag) en een getekend toestemmingsformulier definitief in op het operatieprogramma van de plastisch chirurg.

Een week van te voren verneem je van ons per e-mail hoe laat je voor de operatie verwacht wordt. Je hoeft voor deze ingreep niet nuchter te zijn, het vindt plaats onder lokale verdoving.
Het is verstandig om niet je beste bovenkleding en beha te dragen, omdat de wondjes soms wat kunnen nadruppelen.
De ingreep duurt ongeveer 30 minuten. Je wordt een kwartier van te voren verwacht.

We raden je aan om iemand mee te nemen om je naar huis te begeleiden. Je mag na afloop niet zelfstandig aan het verkeer deelnemen omdat je mogelijk vermindert alert bent.

Wacht in ieder geval tot drie maanden na een eventuele zwangerschap.

Spreekkamer Zipper Clinics Enschede
Spreekkamer Zipper Clinics Enschede

3. De operatie

De behandeling vindt plaats onder lokale verdoving en duurt ongeveer drie kwartier. Er wordt een klein sneetje onder de tepel gemaakt en de te korte bindweefselstrengetjes in de tepel worden doorgesneden. Hierdoor kan de tepel “naar buiten” gebracht worden. Om te voorkomen dat de tepel echter weer naar binnen trekt wordt deze door middel van een tepelpiercing (bar bell) op zijn plaats gehouden. Deze tepelpiercing dient drie maanden gedragen te worden.

De operatie wordt uitgevoerd door de plastisch chirurg en twee OK-assistenten.
De persoon die met je mee is, kan in een van onze ontvangstruimten wachten tot je weer mee naar huis mag.

De tepelcorrectie wordt op de poliklinische behandelkamer van Zipper Clinics Enschede uitgevoerd.
De tepelcorrectie wordt op de poliklinische behandelkamer van Zipper Clinics Enschede uitgevoerd.

4. Het herstel

Je dient gedurende een week een BH dag en nacht te dragen. Je kunt gewoon douchen en lichamelijke activiteiten verrichten. De tepels zijn bedekt met een cellofaanpleister. Contactsporten dienen de eerste drie weken vermeden te worden. Zwemmen ook. Je dient, met name de eerste vier weken, de piercing goed schoon te houden met alcohol. Wij zullen je na de ingreep hier uitgebreid over voorlichten.

Na drie maanden mag de piercing er weer uit. Hiervoor zien we je graag terug in een van onze klinieken, maar in dien gewenst mag je dit ook zelf doen.

5. Risico's en complicaties

Een correctie van ingetrokken tepels is een uiterst veilige ingreep. Complicaties in de zin van bloedingen of infecties zijn extreem zeldzaam.
Het littekentje onder de tepel wordt volstrekt onopvallend. De piercinggaatjes ook. Het gevoel in de tepels kan wat verminderd zijn maar meestal valt dat niet op daar de tepels voor de behandeling ingetrokken waren.

6. Prijzen

Ingetrokken tepel, correctie eenzijdig € 695,00
Ingetrokken tepel, correctie dubbelzijdig € 1195,00
Correctie grote tepels, dubbelzijdig € 1395,00

Prijzen zijn inclusief plaatselijke verdoving en alle geleverde voor- en nazorg.
Er zijn geen bijkomende kosten.

Naar het volledig overzicht van de prijzen

Direct een afspraak maken voor een gratis consult

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.5/10 - 813 beoordelingen