Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Botuline toxine

Wat is botuline toxine en hoe werkt het?

Botuline toxine is een natuurlijk eiwit. Het zorgt ervoor dat een spier niet meer kan worden aangespannen, nadat deze hiermee is ingespoten. Hierdoor kunnen rimpels, die ontstaan door voortdurende aanspanning van spieren, worden uitgeschakeld.
Bij Zipper Clinics wordt gebruik gemaakt van het merk Azzalure, van de firma Galderma. Het heeft een vergelijkbare werking met Dysport.

Wat kun je met botuline toxine behandelen?

Ouder worden gaat gepaard met het verschijnen van dynamische rimpels door overactiviteit van de spieren zoals bijvoorbeeld kraaienpootjes. Als je ouder wordt, ontstaan er onvermijdelijk rimpels en lijnen, omdat de huid minder elastisch en flexibel wordt. Dat hoort bij het ouder worden en het zou onnatuurlijk zijn om dat proces oneindig tegen te houden.
De meeste rimpeltjes en lijntjes zouden je niet moeten storen: ze maken je aantrekkelijk en sympathiek. Er zijn echter ook rimpels, fronslijnen bijvoorbeeld, die je er vermoeider, bozer of ouder doen uitzien dan je in werkelijkheid bent.

Al jaren worden rimpels en plooien (zoals lach-, boosheids- of fronsrimpels) die ontstaan als gevolg van voortdurende aanspanning van spieren, behandeld door de spierspanning te verminderen of de spieren uit te schakelen met botuline toxine injecties.

Met botuline toxine kunnen we je er beter uit laten zien. Soms echter, kan een chirurgische ingreep meer voordeel bieden. Doordat we het volledige palet aan esthetische behandelingen beheersen kunnen we de optimale behandeling voor jouw specifieke probleem aanbieden.

Botuline toxine kan ook worden gebruikt bij overmatige transpiratie. Het middel wordt dan ingespoten in een diepere huidlaag van de oksels, of onderhuids in handen of voeten. De productie van zweet wordt hiermee geremd, soms wel voor negen tot twaalf maanden.

Ook wanneer je last hebt van tandenknarsen kan botulinetoxine een oplossing zijn. Door het inspuiten van botuline toxine in de kaakspieren, kan de spierspanning zodanig verlaagd worden dat er een vermindering van de klachten optreedt, of dat het tandenknarsen zelfs helemaal stopt.

Bekijk hier de tekening van het gelaat waarop de verschillende zones die met botuline toxine en fillers kunnen worden behandeld zijn aangegeven.

Is botuline toxine veilig?

Het gebruik van botulinetoxine is volkomen bewezen veilig,  mits deskundig toegediend door een ervaren en bekwame specialist.

Hoe verloopt een botuline toxine consult/ behandeling bij Zipper Clinics?

Wanneer je benieuwd bent naar wat botuline toxine voor jou kan doen, kun je een afspraak maken voor een gratis consult. Tijdens dit gesprek zal de plastisch chirurg de nadruk leggen op duidelijke en eerlijke voorlichting over de behandeling en het te verwachten resultaat.

Een consult is geheel vrijblijvend en kosteloos. Je bent in geen geval verplicht om je te laten behandelen.

Wanneer je na afloop van dit consult besluit om de behandeling te laten uitvoeren, dan kun je hiervoor een nieuwe afspraak maken, maar het is ook direct mogelijk. Je wordt in dat geval gevraagd om een toestemmingsformulier te ondertekenen, waarmee je toestemming geeft aan de behandelaar om je te behandelen en verklaart van te voren voldoende goed geïnformeerd te zijn. Dit toestemmingsformulier krijg je van ons toegestuurd bij het boeken van het consult.

De behandeling gaat vervolgens snel en gemakkelijk en duurt meestal slechts tien minuten. Eerst wordt gevraagd om een paar mimieken te maken zodat de plastisch chirurg kan zien hoe de spieren in het gezicht werken. Daarna wordt het verdunde product met een zeer dunne naald in de betreffende spier geïnjecteerd.

Een botox injectie wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren.

Na de botuline toxine behandeling

Na de behandeling wandel je de deur weer uit alsof er niets is gebeurd. Je mag en kunt die dag direct weer alles doen: sporten, werken, naar de sauna of zwembad, paardrijden, motorrijden, enz. Er is geen enkele uitzondering die het resultaat van de behandeling in de weg kan staan.

Er is slechts één instructie die je na afloop van de behandeling van ons ontvangt: heb minimaal een week geduld. Het effect van botuline toxine is vaak pas merkbaar na 5-10 dagen.

Hoe lang werkt botuline toxine?

Vanaf vijf dagen na de behandeling zal je gaan merken dat de botuline toxine begint te werken. Je kunt dan steeds minder mimiek gebruiken, waardoor een glad effect ontstaat. Dit effect houdt tot ongeveer vier maanden aan. De behandeling moet dus worden herhaald om het effect te behouden. Doorgaans wordt de behandeling 2 of 3 keer per jaar herhaald.

Zijn er complicaties/ risico's waarmee je rekening moet houden?

Na een behandeling kunnen complicaties optreden.
Vanwege de lage dosering is er geen kans op allergische reacties op botuline toxine.

Van een behandeling met botuline toxine zijn de volgende specifieke complicaties bekend:
Het kan gebeuren dat er lokaal bloeduitstortingen ontstaan ter plaatse van de plaatsen waar botuline toxine is ingespoten. Deze bloeduitstortingen zijn vaak binnen een aantal dagen tot een week weer verdwenen.

Een zeldzame complicatie betreft het uitschakelen van een andere dan de gewenste spier. De kans hierop hangt mede af van de kennis en kunde van de behandelaar. In geen geval veroorzaakt dit permanente schade.

Extra service: gratis ‘Touch-up’

Wanneer je je voor het eerst bij Zipper Clinics met botuline toxine laat behandelen, zal de plastisch chirurg je enigszins terughoudend behandelen, ter voorkoming van een onnatuurlijk resultaat.
Bij de eerste keer is nog niet precies bekend hoeveel eenheden botuline toxine je nodig hebt voor het gewenste resultaat. Daarom passen we de hoeveelheid (aantal eenheden) botuline toxine met mate toe en zien we je liever na 7-14 dagen terug voor een ‘touch-up’: een nabehandelingsservice die we je graag kosteloos aanbieden.

Deze service geldt overigens ook voor bestaande cliënten die binnen twee weken terugkomen en waarbij het resultaat van de behandeling nog niet optimaal is.

Wat zijn de kosten van een behandeling?

De kosten van een behandeling worden berekend, aan de hand van aantal zones dat behandeld is. Voorbeelden van zones zijn frons, voorhoofd, kraaienpootjes, kin, platysma en kauwspier.

Bij het gelijktijdig laten behandelen van meerdere zones, wordt een korting gegeven:

1 zone € 150,00
2 zones € 250,00
3 zones € 300,00

Bekijk hier de tekening van het gelaat waarop de verschillende zones die met botuline toxine en fillers kunnen worden behandeld zijn aangegeven.

Direct een afspraak maken voor een gratis consult

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.6/10 - 417 beoordelingen