Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Borstvergroting

Zipper Clinics is expert op het gebied van borstvergroting. De consulten, operatie en controles vinden plaats bij dezelfde behandelend plastisch chirurg. Met deze persoonlijke aanpak onderscheidt Zipper Clinics zich van andere klinieken. 

Borstvergroting met anatomisch implantaat, 3 maanden na de operatie. Het resultaat verschilt per persoon.
Borstvergroting met anatomisch implantaat, 3 maanden na de operatie. Het resultaat verschilt per persoon.

Afspraak maken voor een 3d consult

Voorafgaand aan de operatie heb je twee consulten. Tijdens het eerste consult word je uitgebreid geïnformeerd over de verschillende implantaten die er zijn en welk soort implantaat het beste bij je past. Zipper Clinics werkt uitsluitend met Motiva implantaten. Lees hier waarom wij kiezen voor Motiva!

De plastisch chirurg zal je uitgebreid adviseren en maakt een 3D simulatie aan de hand van foto’s en roterende beelden. Hiermee heb je een goede inschatting van hoe het resultaat er op jouw lijf uit zal zien. De beelden ontvang je in je mailbox, zodat je er thuis nog eens goed over na kunt denken. Wij vinden het belangrijk dat je de voordelen van een borstvergroting goed afweegt tegen de nadelen en de risico’s. Deze zullen dan ook uitvoerig worden besproken. Het tweede consult staat in het teken van het bepalen van de uiteindelijke vorm en de maat van de implantaten.

Gedurende het behandeltraject wordt je persoonlijk begeleid door een consulent. Je wordt uitgebreid ingelicht over hoe je je het beste op de operatie kunt voorbereiden, hoe de operatie verloopt en wat je kunt verwachten na de operatie. Zo heb je doorgaans een week na de operatie een eerste controle bij de plastisch chirurg, waarbij de pleisters en uiteinden van hechtingen worden verwijderd. Je ziet de plastisch chirurg hierna nog bij de zes-weken controle en drie maanden later. Dit is de service waarmee Zipper Clinics zich graag onderscheidt en wordt door patiënten als heel prettig wordt ervaren.

Borstvergroting door plastisch chirurg Michel Cromheecke
Borstvergroting door plastisch chirurg Michel Cromheecke

Uitgebreide informatie

We begrijpen dat je veel vragen hebt wanneer je een borstvergroting overweegt. Daarom leggen we je hieronder uitgebreid uit wat je kunt verwachten.

1. Is een borstvergroting iets voor jou?
2. We informeren je uitgebreid tijdens de consulten
3. Implantaten zijn een verantwoorde keuze
4. Voorbereiding op de operatie
5. De operatie zelf
6. Het herstel na de borstvergroting
7. Diabetes en een borstvergroting
8. Risico's en complicaties na een borstvergroting
9. Registratie van implantaten
10. Wat kost een borstvergroting?

1. Is een borstvergroting iets voor jou?

Zipper Clinics is expert op het gebied van borstchirurgie:

- twee consulten bij de plastisch chirurg voorafgaand aan de operatie; 
- 3D simulatie;
- er wordt uitsluitend gewerkt met Motiva implantaten;
- persoonlijke begeleiding door een consulent gedurende het behandeltraject;
- alles is inbegrepen in de prijs, er zijn geen bijkomende kosten;
- garantieregeling van Motiva.

Een borstvergroting is een van de meest voorkomende operaties die dr. Michel Cromheecke bij Zipper Clinics uitvoert. We zien vaak dat de wens bij iemand al jarenlang bestaat, omdat de borsten al sinds haar puberteit klein of onderontwikkeld zijn. Maar het komt ook vaak voor dat het volume van de borsten afneemt na een zwangerschap of dat de borsten slapper en kleiner worden na gewichtsverlies.

Een borstvergroting met een implantaat is dan een uiterst veilige en effectieve oplossing.  

Wanneer je een borstvergroting wilt laten uitvoeren, moet je minimaal achttien jaar oud zijn. Het is belangrijk dat je een borstvergrotende operatie zelf wilt. Het moet geen wens zijn van mensen in je omgeving, zoals bijvoorbeeld je partner. Een borstvergrotende operatie biedt over het algemeen geen oplossing voor sociale of seksuele problemen.

Het pand van Zipper Clinics in Enschede
Het pand van Zipper Clinics in Enschede

2. We informeren je uitgebreid tijdens de consulten

Wanneer je overweegt om een borstvergroting te ondergaan, heb je ongetwijfeld veel vragen. Tijdens een eerste consult bij ons in de kliniek (Apeldoorn of Enschede) is er voldoende gelegenheid om deze te stellen. De plastisch chirurg zal je uitgebreid informeren over de verschillende implantaten die er zijn en welk soort implantaat het beste bij je past. Zipper Clinics gebruikt uitsluitend de implantaten van Motiva, omdat wij geloven dat het op dit moment het beste is dat er bestaat.

Waarschijnlijk ben je ook benieuwd naar hoe het resultaat er op jouw lijf uit zal zien! Hiervoor maken we een 3d simulatie die weergeeft hoe jij er met grotere borsten uitziet. Aan de hand van diverse foto's en roterende beelden kun je een goede inschatting maken van het effect van een borstvergroting. De beelden ontvang je na het eerste consult in je mailbox, zodat je er na afloop thuis nog eens goed over na kunt denken. 

Tijdens het tweede consult bepaal je samen met de plastisch chirurg de uiteindelijke vorm en de maat van de implantaten en leggen we je alles uit over de opname in het ziekenhuis.

Zipper Clinics voert alle operaties onder narcose uit in het Saxenburgh Medisch Centrum Hardenberg. Met dit ziekenhuis is een officieel samenwerkingsverband.

Bij een consult voor een borstvergroting wordt een intake tarief gehanteerd van 100,00. Dit bedrag wordt in mindering van de operatiekosten gebracht bij het boeken van de operatie.

De consulten vinden plaats bij dezelfde behandelend plastisch chirurg. Hiermee onderscheidt Zipper Clinics zich van andere klinieken.

3. Implantaten zijn een verantwoorde keuze

De meest eenvoudige, effectieve en duurzame mogelijkheid om borsten te vergroten, is met behulp van een implantaat. 

Over het gebruik van siliconen bestaan veel misverstanden. Wetenschappelijk onderzoek heeft echter nooit aangetoond dat siliconen een schadelijk effect hebben op de gezondheid. De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, waarvan vrijwel alle plastisch chirurgen in Nederland lid zijn, is van mening dat een borstvergroting met siliconen een verantwoorde medische ingreep is. Zoals bij iedere andere operatie moeten de voordelen van een borstvergroting goed worden afgewogen tegen de nadelen en de risico's. Deze zullen uitvoerig met je worden besproken.

Zipper Clinics gebruikt implantaten van Motiva. Benieuwd waarom? In deze blog leggen we het uit!

Over het algemeen wordt gestreefd naar borsten die passen bij je postuur. De plastisch chirurg zal je hierover uitgebreid adviseren. Verder bespreekt hij de plaats van de littekens. Zoals bij iedere operatie worden bij een borstvergroting blijvende littekens gemaakt. Ze vallen door hun plaats (in de plooi onder de borst) en kleur meestal nauwelijks op.

De tepels kunnen na de operatie zowel gevoeliger als minder gevoelig zijn. Meestal herstelt het gevoel zich binnen enkele maanden. Dit is echter niet altijd het geval. De functie wordt in principe niet belemmerd. Borstvoeding blijft dus gewoon mogelijk! De implantaten kunnen voor of achter/ onder de borstspier worden geplaatst. Bij Zipper Clinics kun je voor iedere operatietechniek terecht.

Onderzoek naar knobbeltjes of andere afwijkingen blijft ook na de operatie heel goed mogelijk.

In principe hoeft een implantaat nooit meer vervangen te worden, tenzij je naar mate de tijd verstrijkt op eigen wens besluit dat een andere grootte beter bij je past. Het vervangen of verwijderen van implantaten is een operatie die wij ook uitvoeren en heeft een snelle herstelperiode.

Ergonomix-Brochure-20191024-FINAL-EN-scaled

4. Voorbereiding op de operatie

Wanneer je een datum hebt besproken voor de operatie, licht de consulent je uitgebreid in over hoe je je het beste op de operatie kunt voorbereiden. Doorgaans is dit gesprek direct na het tweede consult bij de plastisch chirurg.

Zo wordt er besproken hoe de pre operatieve screening verloopt, wanneer je weer mag autorijden en werken, ontvang je tips over hoe je je herstel zo comfortabel mogelijk maakt en wordt er een compressiebeha aangemeten die je na de operatie van ons krijgt.

Wanneer je bloedverdunnende medicijnen gebruikt is het belangrijk dat je dit meldt tijdens het eerste gesprek met de plastisch chirurg. Het gebruik van deze medicijnen moet drie tot tien dagen voor de borstvergrotende operatie worden gestaakt. Je krijgt hierover instructies van je plastisch chirurg

Omdat nicotine de kans  vergroot op problemen bij de wondgenezing, kun je het beste enkele weken voor de operatie stoppen met roken of het roken af te bouwen. Dit wordt door ons aanbevolen, maar niet bevolen.

De operatie vindt plaats onder narcose. Je krijgt van te voren door vanaf welk tijdstip je nuchter dient te blijven. Je mag vanaf dat moment helemaal niets meer eten of drinken. Je mag wel je tandenpoetsen.


Verder vragen we je rekening te houden met enkele andere zaken:
- Draag geen make-up, nagellak en sieraden;
- Bij acryl of gelnagels moet er aan beide handen 1 vingernagel vrij zijn van acryl of nagellak;
- Smeer je van te voren niet in met bodylotion, dit bemoeilijkt het aftekenen van het te opereren gebied.

BW High Res-4388

5. De operatie zelf

Op de dag van opname word je nuchter verwacht in het Saxenburgh Medisch Centrum te Hardenberg. Na het parkeren van je auto kun je aanmelden bij de receptie. Neem je identiteitsbewijs mee! Na het maken van een patiëntenpas zal je worden begeleid naar de afdeling Pre Operatieve Screening waar de anesthesie medewerker de gezondheidsvragenlijst met je doorneemt en enkele metingen verricht.

NB: De plastisch chirurg overlegt vooraf met de anesthesist of je gezond genoeg bent om op de dag van de operatie gescreend te worden. In enkele gevallen kan besloten worden om -omwille van gezondheidsredenen- al eerder een aparte afspraak bij de anesthesist te maken in Hardenberg. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Hierna word je opgenomen door de verpleegkundige van de afdeling chirurgie. Pas op het laatste moment zal je met je bed naar de operatie afdeling worden gebracht. Daar neem je op de 'holding' de operatie nog een keer door met de plastisch chirurg en zal hij ook je borsten aftekenen. Ook zal hier de anesthesist kennis met je maken, die tijdens de operatie verantwoordelijk is voor jouw narcose.  

Een borstvergroting duurt al met al ongeveer een uur en een kwartier, waarvan de plastisch chirurg drie kwartier nodig heeft om de implantaten te plaatsen. De implantaten worden via een snede in de huidplooi onder de borst ingebracht, meestal onder de borstspier, direct op de ribben. Soms wordt gekozen voor een andere operatietechniek. De plastisch chirurg bespreekt dit van te voren uitvoerig met je tijdens de consulten. Bij Zipper Clinics worden alle technieken uitgevoerd.

Na de operatie is het nog even uitslapen op de recovery voordat de verpleegkundige je weer naar je kamer terug brengt. Op de recovery lig je aan de hartbewakingsmonitor. De plastisch chirurg zal dan al even kort vertellen hoe de operatie verlopen is, maar meestal herinner je daar even later niet veel meer van. Daarom komt hij later op de dag nog een keer bij je langs op de afdeling om te kijken hoe het met je gaat en je e.e.a. over de operatie te vertellen.

Een borstvergroting wordt in dagbehandeling verricht. In de regel mag je in de loop van de middag of begin van de avond weer naar huis, als je door je eigen plastisch chirurg 'ontslagen' bent.

Let op! Je mag niet alleen naar huis, je bent na een narcose niet fit en alert genoeg om zonder begeleiding aan het verkeer deel te nemen.

6. Het herstel na de borstvergroting

Het herstel wordt heel verschillend ervaren. De een ervaart nagenoeg geen pijn, de ander heeft na de operatie behoorlijk last van pijnlijke en gespannen borsten. Dit wordt echter al na een paar dagen minder. Je krijgt van ons medicatie mee die je de eerste dagen kunt gebruiken tegen eventuele napijn.

Maar gelukkig zie je ook direct na de operatie al het resultaat! En dat wordt in de loop van de weken erna alleen maar mooier!

Als je een buik- of zijslaper bent, kan je de eerste nachten soms wat moeilijk slapen, omdat het liggen op je rug waarschijnlijk het meest prettig zal zijn. We adviseren om je hoofdeinde iets omhoog te zetten, of een extra hoofdkussen te gebruiken, zodat je comfortabeler ligt. Het slapen op de zij is overigens niet verboden.

Het is vaak prettig om de eerste weken na de operatie een beha te dragen. Omdat je oude beha's niet meer passen en je van te voren nog niet precies weet welke cupmaat je krijgt, ontvang je van Zipper Clinics een compressiebeha die je kunt dragen, als je dat prettig vindt.. Het is namelijk niet verplicht om deze beha te dragen: uiteindelijk bepaalt de kunde van de plastisch chirurg het eindresultaat, niet de beha.

In principe mag je een dag na de operatie alles weer doen. Het zal echter vaak enkele weken duren voordat ook alles weer lukt. Het is verstandig om te regelen dat je jezelf de eerste week kunt ontzien.

Je voelt zelf goed wanneer je je lichaam weer (zwaarder) kunt belasten en wanneer je weer kunt gaan sporten.

Sauna en (zwem)bad zijn weer toegestaan na drie weken.

Al voor de operatie wordt een afspraak gemaakt voor je eerste controle. Deze vindt doorgaans plaats in de week na je operatie, bij de plastisch chirurg, in de kliniek die voor jou het meest dichtbij is. Tijdens dit bezoek worden de pleisters en uiteinden van de hechtingen verwijderd. Dit is niet pijnlijk en je mag na afloop alleen naar huis. Veel vrouwen hervatten na deze controle weer hun werkzaamheden.

Je ontvangt van ons een vaseline creme, die je na de eerste controle gaat gebruiken als de pleisters verwijderd zijn. Deze vaseline houdt de huid soepel en helpt de littekens genezen. Vaseline is de beste littekencrème.

Je ziet de plastisch chirurg hierna nog terug bij de zes-weken controle en drie maanden later. Dit is de service waarmee Zipper Clinics zich graag mee onderscheidt en door patiënten als heel prettig wordt ervaren.

De compressiebeha die je van Zipper Clinics krijgt na je operatie heeft een elastische band en voorsluiting.
De compressiebeha die je van Zipper Clinics krijgt na je operatie heeft een elastische band en voorsluiting.

7. Diabetes en een borstvergroting

Wanneer je diabetes patiënt bent en een borstvergroting overweegt, kun je goed bij Zipper Clinics terecht omdat wij beschikken over operatiefaciliteiten in het ziekenhuis. Zo kun je o.a. ook met een hogere hbac1-waarde bij ons geopereerd worden. De anesthesisten van het ziekenhuis zullen in een Pre Operatieve Screening extra aandacht schenken aan je diabetes en afspraken met je maken over de waardes die wenselijk zijn ten tijde van de ingreep.
Let op! Er wordt een meerprijs van 950,00 in rekening gebracht in geval van diabetes.
 

8. Risico's en complicaties na een borstvergroting

De kans op een complicatie bij een borstvergroting, indien kundig uitgevoerd, is zeer klein. Echter, net als bij elke andere operatie kunnen zich toch complicaties voordoen:

- Een wond kan nabloeden of er kan een infectie optreden.

- Er kan sprake zijn van kapselvorming: het lichaam vormt om elk ingebracht implantaat een bindweefsellaagje. Dit laagje wordt ook wel kapsel genoemd. Soms trekt het kapsel zich samen, waardoor de borsten hard en onnatuurlijk rond worden. Vooraf is niet te voorspellen bij wie en wanneer dit gebeurt.

De plastisch chirurg zal je tijdens het consult over deze complicaties verder informeren.

9. Registratie van implantaten

Het is handig om te weten dat wanneer er bij jou een borstimplantaat geplaatst is, wij dit registreren in het Dutch Breast Implant Registry, afgekort DBIR.

Met de informatie uit dit register wordt onderzoek gedaan naar o.a. het functioneren van de implantaten en de duurzaamheid ervan. Ook kan het DBIR worden gebruikt in geval van een landelijke terugroepactie.
Klik hier voor meer informatie over de DBIR registratie.
More info about the Dutch Breast Implant Registry (English version)

Het is daarnaast mogelijk om als patiënt zelf de implantaten te registreren bij Motiva, zodat je gebruik kunt maken van de garantieregeling. Dit doe je na je operatie, als bekend is welke implantaten er zijn gebruikt. Meer info en registreren klik hier.

10. Wat kost een borstvergroting?

Borstvergroting met implantaten van Motiva € 5495,00
Borstvergroting in combinatie met buikwandcorrectie (mommy make-over) € 11.995,00
Prijs is inclusief narcose, compressiebeha, registratie in DBIR en alle geleverde voor- en nazorg.

In verband met langere duur van de operatie/ extra (na)zorg en groter risico op complicaties gelden er toeslagen voor patiënten met een BMI hoger dan 28, diabetes en bariatrische patiënten. Zie prijslijst

 

Afspraak maken voor een uitgebreid consult (incl. 3D foto's)

 

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.5/10 - 793 beoordelingen