Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Liplift d.m.v. chirurgie

Bovenlippen kun je laten liften door middel van een chirurgische correctie. Er wordt dan een reepje huid weggenomen tussen bovenlip en neus, vlák onder de neus. Hierdoor wordt de bovenlip iets omhoog gelift. Het is een optie als je geen lipfillers wilt gebruiken en/ of een permanent resultaat behoeft.
Een chirurgische liplift is alleen geschikt voor mensen die voldoende ruimte hebben tussen hun bovenlip en neus, omdat deze ruimte door middel van de liplift verkleind zal worden.

Voor een liplift moet er voldoende ruimte zijn tussen de neus en bovenlip. Het littekentje (rode lijntje) wordt geplaatst vlak onder de neus en zal uiteindelijk niet tot nauwelijks meer zichtbaar zijn.
Voor een liplift moet er voldoende ruimte zijn tussen de neus en bovenlip. Het littekentje (rode lijntje) wordt geplaatst vlak onder de neus en zal uiteindelijk niet tot nauwelijks meer zichtbaar zijn.

"Vlinderlift"

De liplift wordt ook wel vlinderlift of butterfly lift genoemd. Dr. Jenny Ketel, algemeen chirurg, is een van de weinige chirurgen die deze ingreep in Nederland uitvoert. We merken dan ook dat patiënten voor deze ingreep uit het hele land komen!

Jenny Ketel voert de liplift uit onder plaatselijke verdoving in onze hoofdvestiging te Enschede. Van te voren ziet zij je graag zelf voor het consult. Hiervoor kun je terecht op haar spreekuur in onze klinieken in Apeldoorn en Enschede terecht. Ook voor de nazorg (controle en het verwijderen van de hechtingen) kom je in de kliniek terug die voor jou het meest dichtbij is.

Dr. Jenny Ketel, algemeen chirurg bij Zipper Clinics
Dr. Jenny Ketel, algemeen chirurg bij Zipper Clinics

Ervaringen van patiënten die een liplift ondergingen

Zipper Clinics krijgt op ZorgkaartNederland.nl wekelijks nieuwe waarderingen van cliënten die hun operatie bij Zipper Clinics hebben laten uitvoeren. Als je nog aan het overwegen bent of en waar je de liplift wilt laten uitvoeren, raden we je aan om de reviews op ZorgkaartNederland.nl te bekijken. Dit is een onafhankelijke site van Patiëntenfederatie Nederland.

Kosten van een liplift

De kosten van een liplift bedragen € 1295,00. Dit is inclusief alle geleverde voor- en nazorg.
Een consult is vrijblijvend en kosteloos.

Direct een afspraak maken voor een kosteloos consult

We begrijpen dat je veel vragen hebt als je een liplift overweegt. Daarom leggen we hieronder uitgebreid uit wat je kunt verwachten.

1. Hoe verloopt een consult voor een liplift?
2. Wanneer kies je voor een liplift?
3. Wat kun je zelf doen?
4. Hoe verloopt de operatie?
5. Wat kun je verwachten van het herstel?
6. Zijn er risico's?
7. Wat kost een liplift?
8. Wat is de wachttijd?

1. Hoe verloopt een consult voor een liplift?

De chirurg kan tijdens een consult goed bepalen of je in aanmerking komt voor een chirurgische liplift, ook wel "vlinderlift" genoemd. Er moet voldoende afstand tussen de neus en de bovenlip bestaan, omdat deze ruimte door middel van de liplift verkleind zal worden.

Tijdens het consult wordt uitgebreid besproken wat je van de ingreep, het herstel en resultaat kunt verwachten. Ook worden er foto's genomen van het gelaat. Deze foto's komen in jouw digitale dossier en vallen uiteraard onder de geheimhoudingsplicht. Deze foto's zullen nimmer zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van jou aan derden getoond worden.

Het consult vindt plaats in de kliniek die voor jou het meest dichtbij is: Apeldoorn of Enschede. Een consult duurt ongeveer 30 minuten en is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Indien gewenst kun je na afloop van het consult een datum plannen voor het laten uitvoeren van de ingreep. In de regel kun je binnen vier weken geopereerd worden. Ook is het mogelijk om de operatie verder vooruit te plannen, als dat goed uitkomt i.v.m. de timing van het herstel. Je kunt er rekening mee houden dat je gedurende een week goed kunt zien dat je aan je bovenlip bent geopereerd.

Zipper Clinics Apeldoorn is gevestigd in een monumentaal pand aan de Deventerstraat. In deze kliniek kun je terecht voor een consult en de nazorg van een liplift. De ingreep zelf wordt bij Zipper Clinics Enschede uitgevoerd.
Zipper Clinics Apeldoorn is gevestigd in een monumentaal pand aan de Deventerstraat. In deze kliniek kun je terecht voor een consult en de nazorg van een liplift. De ingreep zelf wordt bij Zipper Clinics Enschede uitgevoerd.

2. Wanneer kies je voor een liplift?

Wanneer je bovenlip zo smal is, dat deze amper te zien is, zijn er verschillende manieren om dit probleem te verbeteren.
Het is mogelijk om de lippen op te vullen met tijdelijke fillers met hyaluronzuur.
Een andere optie is het liften van de bovenlip, door het verkorten van de afstand tussen de neus en bovenlip. De bovenlip wordt daardoor iets opgetild, waardoor er meer van de eigen lip zichtbaar wordt. Dit is een geschikte manier voor mensen die een langdurig resultaat willen. Je hoeft dan niet steeds opnieuw een filler behandeling te ondergaan.
Wel moet je er rekening mee houden dat er een littekentje zal ontstaan, vlak onder de neus. Dit litteken zal na enkele maanden ontkleuren en nauwelijks zichtbaar meer zijn. 

Indien op de juiste manier uitgevoerd, is een liplift een veilige ingreep met een voorspelbaar goed en duurzaam resultaat.  

3. Wat kun je zelf doen?

Stoppen met roken is wat ons betreft geen vereiste voordat je een liplift wilt laten uitvoeren. Wel is het zo dat als je de kwaliteit van de huid van je gezicht niet verder wilt verslechteren, stoppen met roken de beste maatregel is.

Vanaf het moment van de operatie is het raadzaam om het de rest van de dag erg rustig aan te doen. Zowel qua inspanning als het gebruiken van je mimiek. De huid heeft rust nodig om te herstellen van de ingreep.

Belangrijk om te weten is dat je de volgende dag eigenlijk alles weer mag doen.

Een liplift wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving in de kliniek van Zipper Clinics Enschede. De ingreep duurt ongeveer 40-45 minuten.
Een liplift wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving in de kliniek van Zipper Clinics Enschede. De ingreep duurt ongeveer 40-45 minuten.

4. Hoe verloopt de operatie?

Een vlinderlift gebeurt over het algemeen onder plaatselijke verdoving. Dat betekent dat je niet nuchter hoeft te zijn en vooraf mag eten en drinken zoals je gewend bent te doen. Een ingreep onder plaatselijke verdoving gebeurt poliklinisch, op onze locatie in Enschede. De ingreep duurt ongeveer een half uur. We vragen je er vijftien minuten van te voren te zijn.

De operatie wordt uitgevoerd door de chirurg en operatie- assistent. Tijdens de operatie hangt een ontspannen sfeer.
Vlak voor de operatie  bespreekt de chirurg nogmaals rustig met je wat je van de operatie kunt verwachten. Hij tekent vervolgens het deel van de huid tussen neus en lippen af dat weggenomen zal worden. Vaak is dit 0,5 - 1 cm. Bij de operatie wordt een snee vlak onder de neus gemaakt en wordt een reep huid tussen neus en bovenlip weggenomen. Vervolgens wordt de wond gehecht. De hechtingen blijven ca. 7 dagen zitten voordat ze verwijderd worden.

Na de operatie blijf je nog ongeveer een half uur bij ons in de kliniek, zodat je even kunt bijkomen van de operatie. Eten en drinken zal het eerste uur nog niet gemakkelijk gaan, vanwege de verdoving die nog in de bovenlip aanwezig is.
Wanneer je je goed voelt, mag je weer naar huis. Je mag overigens niet alleen naar huis. Dat heeft ermee te maken dat je mogelijk verminderd alert bent in het verkeer. We raden dan ook aan om iemand mee te brengen, die je naar huis kan rijden of begeleiden.

5. Wat kun je verwachten van het herstel?

Na een liplift zal de huid rood en gezwollen zijn. Over de hechtingen worden smalle pleistertjes aangebracht, welke je enkele dagen laat zitten. De pleisters mogen nat worden en blijven gedurende 2-7 dagen zitten.
Wanneer de pleisters eraf gaan, verzorg je de wond/ het litteken met de vaseline zalf die je van ons meekrijgt.
Dit hoef je niet vaker dan twee of drie keer per dag te doen, omdat de vaseline een vette crème is die niet of nauwelijks intrekt. Daardoor houdt het de huid goed soepel, wat een prettig gevoel geeft en de littekens mooi en snel zal laten genezen.
Twee dagen voordat je terug komt in de kliniek voor het verwijderen van de hechtingen en de eerste controle, stop je met het smeren van vaseline.

Koelen thuis is niet nodig. Wel is het verstandig om op de dag van de operatie thuis rustig aan te doen. Met rust bedoelen we: op de bank of in je bed. Het is voor je eigen comfort en een vlot herstel van belang dat je na de operatie zo min mogelijk werkzaamheden verricht. Liever dus ook geen lichte huishoudelijke taken. Dit advies geldt slechts een dag. De volgende dag mag je alles weer doen. Inclusief inspannend werk en sportactiviteiten. Dit staat een voorspoedig herstel niet in de weg.

Douchen en het wassen van je gezicht en haren is weer mogelijk vanaf de dag na de operatie. De wond en/ of de pleisters mogen dan gerust nat worden. Het nemen van een bad kun je beter een week uitstellen. Ook  met zwemmen en sauna kun je na de liplift het beste minimaal een week wachten.

Nadat de hechtingen verwijderd zijn, mag je alweer gauw make-up (foundation/ concealer/ camouflage) gebruiken om de roodheid van het litteken te camoufleren.
Houd er bij het plannen van de ingreep rekening mee dat je er waarschijnlijk gedurende een week niet zo "toonbaar" uitziet. Daarna zullen verkleuring en zwelling snel verdwijnen. De hersteltijd is wat dat betreft zeer kort: over het algemeen zie je na twee weken nauwelijks meer iets van de operatie. Na zes weken kun je het eindresultaat goed beoordelen.

Voor- en na foto liplift, operatie door dr. Michel Cromheecke
Voor- en na foto liplift, operatie door dr. Michel Cromheecke

6. Zijn er risico's?

Soms kan op de dag zelf de wond onder de neus nog wat "nabloeden". Dit kan verholpen worden door rust.
Het optreden van een infectie na een chirurgische liplift is, mits deskundig uitgevoerd, een complicatie die uitermate zeldzaam is.

7. Wat kost een liplift?

Chirurgische liplift € 1295,00
Prijs is inclusief plaatselijke verdoving en alle geleverde voor- en nazorg.
Er zijn geen bijkomende kosten.

8. Wat is de wachttijd?

Een consult in een van onze klinieken kan binnen 1 week plaatsvinden. 
Vervolgens is de wachttijd voor het laten uitvoeren van de vlinderift minimaal een week (wettelijk verplichte bedenktermijn) en maximaal 4 weken.

We hopen dat de meeste van je vragen over een liplift beantwoord zijn op deze pagina. De vraag die overblijft is waarschijnlijk of jouw bovenlip geschikt is voor deze operatie.
Die vraag beantwoorden we graag als we je zien tijdens een vrijblijvend consult in een van onze klinieken. Je bent van harte welkom!

Direct een afspraak maken voor een vrijblijvend consult
Of bel van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur met een van onze consulenten op 088 - 111 9696.

Het herstel na een liplift

Een liplift wordt over het algemeen als pijnloos ervaren: zowel de ingreep als de periode van herstel. Wel moet je er rekening mee houden dat je gedurende 1-2 weken een wondje hebt vlak onder je neus. Hierover plakken we smalle pleisters waarmee je ook kunt douchen. Als het wondje geheeld is, zal het littekentje er enkele weken tot maanden over doen om te ontkleuren.

Vanaf één dag na de operatie mag en kun je bijna alles weer doen. Alleen het gebruik van zwembad en sauna en het beoefenen van contactsporten is de eerste week niet toegestaan.

Liplift na neuscorrectie

Na een neuscorrectie kan een liplift uitkomst bieden, als door de neuscorrectie de bovenlip niet meer goed beweegt. De spieren waarmee de bovenlip normaliter wordt opgetrokken, werken dan niet goed genoeg meer, waardoor tijdens het lachen de tanden niet meer zichtbaar zijn. Door middel van een liplift zal het gebit wel weer zichtbaar zijn.

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.5/10 - 793 beoordelingen