Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Liplift ("vlinderlift")

Wat houdt een consult in?

De plastisch chirurg kan tijdens een consult goed bepalen of je in aanmerking komt voor een chirurgische liplift, ook wel "vlinderlift" genoemd. Er moet voldoende afstand tussen de neus en de bovenlip bestaan, omdat deze ruimte door middel van de liplift verkleind zal worden.

Tijdens het consult wordt uitgebreid besproken wat je van de ingreep, het herstel en resultaat kunt verwachten. Ook worden er foto's genomen van het gelaat. Deze foto's komen in jouw digitale dossier en vallen uiteraard onder de geheimhoudingsplicht. Deze foto's zullen nimmer zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van jou aan derden getoond worden.

Het consult vindt plaats in de kliniek die voor jou het meest dichtbij is: Apeldoorn of Enschede. Een consult duurt ongeveer 30 minuten en is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Indien gewenst kun je na afloop van het consult een datum plannen voor het laten uitvoeren van de ingreep. In de regel kun je binnen vier weken geopereerd worden. Ook is het mogelijk om de operatie verder vooruit te plannen, als dat goed uitkomt i.v.m. de timing van het herstel. Je kunt er rekening mee houden dat je gedurende een week goed kunt zien dat je aan je bovenlip bent geopereerd.

Wanneer kies je voor een liplift?

Wanneer je bovenlip zo smal is, dat deze amper te zien is, zijn er verschillende manieren om dit probleem te verbeteren.
Het is mogelijk om de lippen op te vullen met tijdelijke fillers met hyaluronzuur.
Een andere optie is het liften van de bovenlip, door het verkorten van de afstand tussen de neus en bovenlip. De bovenlip wordt daardoor iets opgetild, waardoor er meer van de eigen lip zichtbaar wordt. Dit is een geschikte manier voor mensen die een langdurig resultaat willen. Je hoeft dan niet steeds opnieuw een filler behandeling te ondergaan.
Wel moet je er rekening mee houden dat er een littekentje zal ontstaan, vlak onder de neus. Dit litteken zal na enkele maanden ontkleuren en nauwelijks zichtbaar meer zijn. 

Indien op de juiste manier uitgevoerd, is een liplift een veilige ingreep met een voorspelbaar goed en duurzaam resultaat.  

Wat kun je zelf doen?

Stoppen met roken is wat ons betreft geen vereiste voordat je een liplift wilt laten uitvoeren. Wel is het zo dat als je de kwaliteit van de huid van je gezicht niet verder wilt verslechteren, stoppen met roken de beste maatregel is.

Vanaf het moment van de operatie is het raadzaam om het de rest van de dag erg rustig aan te doen. Zowel qua inspanning als het gebruiken van je mimiek. De huid heeft rust nodig om te herstellen van de ingreep.

Belangrijk om te weten is dat je de volgende dag eigenlijk alles weer mag doen.

Hoe verloopt de operatie?

Een vlinderlift gebeurt over het algemeen onder plaatselijke verdoving. Dat betekent dat je niet nuchter hoeft te zijn en vooraf mag eten en drinken zoals je gewend bent te doen. Een ingreep onder plaatselijke verdoving gebeurt poliklinisch, op onze locatie in Enschede. De ingreep duurt ongeveer een half uur. We vragen je er vijftien minuten van te voren te zijn.

De operatie wordt uitgevoerd door de chirurg en operatie- assistent. Tijdens de operatie hangt een ontspannen sfeer.
Vlak voor de operatie  bespreekt de chirurg nogmaals rustig met je wat je van de operatie kunt verwachten. Hij tekent vervolgens het deel van de huid tussen neus en lippen af dat weggenomen zal worden. Vaak is dit 0,5 - 1 cm. Bij de operatie wordt een snee vlak onder de neus gemaakt en wordt een reep huid tussen neus en bovenlip weggenomen. Vervolgens wordt de wond gehecht. De hechtingen blijven ca. 7 dagen zitten voordat ze verwijderd worden.

Na de operatie blijf je nog ongeveer een half uur bij ons in de kliniek, zodat je even kunt bijkomen van de operatie. Eten en drinken zal het eerste uur nog niet gemakkelijk gaan, vanwege de verdoving die nog in de bovenlip aanwezig is.
Wanneer je je goed voelt, mag je weer naar huis. Je mag overigens niet alleen naar huis. Dat heeft ermee te maken dat je mogelijk verminderd alert bent in het verkeer. We raden dan ook aan om iemand mee te brengen, die je naar huis kan rijden of begeleiden.

Wat kun je verwachten van het herstel?

Na een liplift zal de huid rood en gezwollen zijn. Over de hechtingen worden smalle pleistertjes aangebracht, welke je enkele dagen laat zitten. De pleisters mogen nat worden en blijven gedurende 2-7 dagen zitten.
Wanneer de pleisters eraf gaan, verzorg je de wond/ het litteken met de vaseline zalf die je van ons meekrijgt.
Dit hoef je niet vaker dan twee of drie keer per dag te doen, omdat de vaseline een vette creme is die niet of nauwelijks intrekt. Daardoor houdt het de huid goed soepel, wat een prettig gevoel geeft en de littekens mooi en snel zal laten genezen.
Twee dagen voordat je terug komt in de kliniek voor het verwijderen van de hechtingen en de eerste controle, stop je met het smeren van vaseline.

Koelen thuis is niet nodig. Wel is het verstandig om op de dag van de operatie thuis rustig aan te doen. Met rust bedoelen we: op de bank of in je bed. Het is voor je eigen comfort en een vlot herstel van belang dat je na de operatie zo min mogelijk werkzaamheden verricht. Liever dus ook geen lichte huishoudelijke taken. Dit advies geldt slechts een dag. De volgende dag mag je alles weer doen. Inclusief inspannend werk en sportactiviteiten. Dit staat een voorspoedig herstel niet in de weg.

Douchen en het wassen van je gezicht en haren is weer mogelijk vanaf de dag na de operatie. De wond en/ of de pleisters mogen dan gerust nat worden. Het nemen van een bad kun je beter een week uitstellen. Ook  met zwemmen en sauna kun je na de liplift het beste minimaal een week wachten.

Nadat de hechtingen verwijderd zijn,  mag je alweer gauw make-up (foundation/ concealer/ camouflage) gebruiken om de roodheid van het litteken te camoufleren.
Houd er bij het plannen van de ingreep rekening mee dat je er waarschijnlijk gedurende een week niet zo "toonbaar" uitziet. Daarna zullen verkleuring en zwelling snel verdwijnen. De hersteltijd is wat dat betreft zeer kort: over het algemeen zie je na twee weken nauwelijks meer iets van de operatie. Na zes weken kun je het eindresultaat goed beoordelen.

Zijn er risico's?

Soms kan op de dag zelf de wond onder de neus nog wat "nabloeden". Dit kan verholpen worden door rust.

Het optreden van een infectie na een chirurgische liplift is, mits deskundig uitgevoerd, een complicatie die uitermate zeldzaam is.


 

Wat kost een liplift?

Chirurgische liplift € 1275,00

Prijs is inclusief plaatselijke verdoving en alle geleverde voor- en nazorg.
Er zijn geen bijkomende kosten.

Wat is de wachttijd?

Een consult in een van onze klinieken kan binnen 1 week plaatsvinden. 
Vervolgens is de wachttijd voor het laten uitvoeren van de vlinderift minimaal een week (wettelijk verplichte bedenktermijn) en maximaal 4 weken.

Voor- en na foto liplift, operatie door dr. Michel Cromheecke
Voor- en na foto liplift, operatie door dr. Michel Cromheecke

Naar het volledig overzicht van de prijzen
Direct een afspraak maken voor een gratis consult

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.6/10 - 417 beoordelingen