Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Tepelverkleining

Tepelverkleining door plastisch chirurg Michel Cromheecke
Tepelverkleining door plastisch chirurg Michel Cromheecke

Altijd beha's dragen met vulling, je niet prettig voelen in badkleding, het vervelend vinden dat het lijkt alsof je het koud hebt omdat je tepels altijd uitsteken, tepels die in verhouding met de borsten te groot zijn.. Het zijn klachten die herkenbaar zijn voor mensen die zich storen aan te grote tepels.
Mogelijk is een tepelverkleining dan een geschikte ingreep.

Als je overweegt om je tepels te laten verkleinen, ben je van harte welkom bij Zipper Clinics om je vrijblijvend te laten informeren over de mogelijkheid om dit te corrigeren.

Zipper Clinics is expert op het gebied van borstchirurgie. De consulten, operatie en controles vinden plaats bij dezelfde behandelend plastisch chirurg. Met deze persoonlijke aanpak onderscheidt Zipper Clinics zich van andere klinieken. 

Gedurende het behandeltraject wordt je persoonlijk begeleid door een consulent. Je wordt uitgebreid ingelicht over hoe je je het beste op de operatie kunt voorbereiden, hoe de operatie verloopt en wat je kunt verwachten na de operatie.

Tepelverkleining kosten

De kosten van decorrectie bedragen € 1395,00.
Dit is voor beide tepels, inclusief alle geleverde voor- en nazorg. Een consult bij onze plastisch chirurg is overigens geheel vrijblijvend en kosteloos.

Direct een afspraak voor een gratis consult

We begrijpen dat je veel vragen hebt wanneer je een tepelverkleining overweegt. Daarom leggen we je hieronder uitgebreid uit wat je kunt verwachten.

1. Het consult en de voorbereiding op de operatie
2. De operatie
3. Het herstel
4. Risico's en complicaties
5. Prijzen
 

Spreekkamer Zipper Clinics Enschede
Spreekkamer Zipper Clinics Enschede

1. Het consult en de voorbereiding op de operatie

Belangrijk om te weten is dat Zipper Clinics geen tepelhofverkleining doet, maar alleen het verkleinen van de tepel zelf.

Wacht in ieder geval tot drie maanden na een eventuele zwangerschap.


Tijdens het consult wordt uitgebreid besproken wat je van de ingreep, het herstel en resultaat kunt verwachten. Ook worden er foto's genomen van de borsten. Deze foto's komen in jouw digitale dossier en vallen uiteraard onder de geheimhoudingsplicht. Deze foto's zullen nimmer zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van jou aan derden getoond worden.

Het consult vindt plaats in de kliniek die voor jou het meest dichtbij is: Apeldoorn of Enschede. Een consult duurt ongeveer 15 minuten en is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Indien gewenst kun je na afloop van het consult een datum plannen voor het laten uitvoeren van de ingreep. In de regel kun je binnen 1-4 weken geopereerd worden. Ook is het mogelijk om de operatie verder vooruit te plannen, als dat goed uitkomt i.v.m. de timing van het herstel.
Houd er rekening mee dat je gedurende drie weken niet mag zwemmen en mogelijk belemmering ervaart bij het beoefenen van sport.

De tepelcorrectie wordt op de poliklinische behandelkamer van Zipper Clinics Enschede uitgevoerd.
De tepelcorrectie wordt op de poliklinische behandelkamer van Zipper Clinics Enschede uitgevoerd.

2. De operatie

Een correctie van grote tepels gebeurt over het algemeen onder plaatselijke verdoving. Dat betekent dat je niet nuchter hoeft te zijn en vooraf mag eten en drinken zoals je gewend bent te doen. De ingreep duurt ongeveer 30-40 minuten. We vragen je er vijftien minuten van te voren te zijn.

De operatie wordt uitgevoerd door de chirurg, operatie- assistent en 'omloop'. Tijdens de operatie hangt een ontspannen sfeer.
Vlak voor de operatie  bespreekt de plastisch chirurg nogmaals rustig met je wat je van de operatie kunt verwachten. Hij tekent vervolgens het deel van de tepels af dat weggenomen zal worden.  Na het inbrengen van de verdovingsvloeistof wordt het teveel aan tepelweefsel weggesneden, dit is niet pijnlijk en merk je niet tot nauwelijks. Hierna worden de tepels gehecht met diverse kleine knoophechtingen. 

Als de operatie klaar is, worden de tepels bedekt met eilandpleisters van cellofaan. Deze pleisters laat je gedurende enkele dagen zitten ter bescherming van de wonden.
De wonden kunnen nog wat nabloeden, waardoor de pleisters rood kleuren. Dit is geen reden voor ongerustheid.

Na de operatie blijf je nog ongeveer een half uur bij ons in de kliniek, zodat je even kunt bijkomen van de operatie. Nadat je wat gegeten en gedronken hebt en je je goed voelt, mag je weer naar huis. Je mag overigens niet alleen naar huis. Dat heeft ermee te maken dat je mogelijk verminderd alert bent in het verkeer. We raden dan ook aan om iemand mee te brengen, die je naar huis kan rijden of begeleiden.

Kinderen en huisdieren, hoe lief ook, zijn helaas in de kliniek niet toegestaan..
 

3. Het herstel

Je dient gedurende een week dag en nacht een BH te dragen.
Douchen en het verrichten van lichamelijke activiteiten is weer toegestaan vanaf een dag na de operatie.
Contactsporten en zwemmen dienen de eerste drie weken vermeden te worden.

Deze hechtingen worden ca. 2 weken na de operatie door ons verwijderd, in de kliniek die voor jou het meest dichtbij is.

4. Risico's en complicaties

Een tepelverkleining is een uiterst veilige ingreep. Complicaties in de zin van bloedingen of infecties zijn extreem zeldzaam.
Het littekentje rondom de tepel wordt volstrekt onopvallend. 

5. Prijzen

Tepelverkleining, dubbelzijdig € 1395,00

Prijzen zijn inclusief plaatselijke verdoving en alle geleverde voor- en nazorg.
Er zijn geen bijkomende kosten.

Naar het volledig overzicht van de prijzen

Direct een afspraak maken voor een gratis consult

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.5/10 - 737 beoordelingen