Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Borstvergroting

Als je kleine of slappe borsten hebt

De wens naar grotere of steviger borsten kan bestaan omdat borsten al sinds de puberteit klein of onderontwikkeld zijn. Soms neemt het volume van de borsten af na een zwangerschap of zijn de borsten slapper en kleiner geworden na gewichtsverlies.

Wanneer je een borstvergroting wilt laten uitvoeren, moet je minimaal achttien jaar oud zijn. Het is belangrijk dat je een borstvergrotende operatie zelf wilt. Het moet geen wens zijn van mensen in je omgeving, zoals bijvoorbeeld je partner. Een borstvergrotende operatie biedt over het algemeen geen oplossing voor sociale of seksuele problemen.

We informeren je uitgebreid tijdens de consulten

Wanneer je overweegt om een borstvergroting te ondergaan, heb je ongetwijfeld veel vragen. Tijdens een eerste consult bij ons in de kliniek is er voldoende gelegenheid om deze te stellen. De plastisch chirurg zal je uitgebreid informeren over de verschillende implantaten die er zijn en welk soort implantaat het beste bij je past. Dit kan een rond of druppelvormig implantaat zijn, ook wel anatomisch implantaat genoemd.

Tijdens het tweede consult bepaal je samen met de plastisch chirurg de uiteindelijke vorm en de maat van de implantaten. Tegelijktijdig met het tweede consult kan de Pre Operatieve Screening plaatsvinden. Hiervoor kan ook een andere afspraak worden gemaakt. Tijdens deze screening wordt aan de hand van een klein medisch vooronderzoek beoordeelt of je voldoende gezond bent om onder narcose geopereerd te worden.
Er worden vragen gesteld over je medische geschiedenis en een aantal metingen verricht zoals het luisteren naar hart en longen en het meten van de bloeddruk en pols.

Bij een consult voor een borstvergroting wordt een intake tarief gehanteerd van 100,00. Dit bedrag wordt in mindering van de operatiekosten gebracht bij het boeken van de operatie.

Implantaten zijn een verantwoorde keuze

De meest eenvoudige, effectieve en duurzame mogelijkheid om borsten te vergroten, is met behulp van een implantaat. Deze bestaat uit een zakje van siliconenrubber, gevuld met siliconengel of een ander vulmiddel (bijvoorbeeld water).

Over het gebruik van siliconen bestaan veel misverstanden. Wetenschappelijk onderzoek heeft echter nooit aangetoond dat siliconen een schadelijk effect hebben op de gezondheid. De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, waarvan vrijwel alle plastisch chirurgen in Nederland lid zijn, is van mening dat een borstvergroting met siliconen een verantwoorde medische ingreep is. Zoals bij iedere andere operatie moeten de voordelen van een borstvergroting goed worden afgewogen tegen de nadelen en de risico's. Deze zullen uitvoerig met je worden besproken.

Zipper Clinics gebruikt implantaten van Motiva. 

Over het algemeen wordt gestreefd naar borsten die passen bij je postuur. Verder bespreekt de chirurg de plaats van de littekens. Zoals bij iedere operatie worden bij een borstvergroting blijvende littekens gemaakt. Ze vallen door hun plaats en kleur meestal nauwelijks op. De tepels kunnen na de operatie zowel gevoeliger als minder gevoelig zijn. Meestal herstelt het gevoel zich binnen enkele maanden. Dit is echter niet altijd het geval. De functie wordt in principe niet belemmerd. Borstvoeding blijft dus gewoon mogelijk. De implantaten kunnen voor of achter/ onder de borstspier worden geplaatst. Bij Zipper Clinics kun je voor iedere operatietechniek terecht.
Onderzoek naar knobbeltjes of andere afwijkingen blijft ook na de operatie heel goed mogelijk.
In principe hoeft een implantaat nooit meer vervangen te worden, tenzij je naar mate de tijd verstrijkt op eigen wens besluit dat een andere grootte beter bij je past. Het vervangen of verwijderen van implantaten is een operatie die wij ook uitvoeren en dat een snelle herstelperiode kent.

Rond of druppelvormig implantaat?

Wanneer je van jezelf een mooie vorm borst hebt, maar graag meer vulling wilt, is een rond implantaat geschikt. Dit geeft tevens iets meer vulling aan de bovenkant van de borst.
Als ook de vorm van de borst verbeterd kan worden, ligt de keuze voor een druppelvormig implantaat wellicht meer voor de hand.

Het verschil tussen een druppelvormig/ anatomisch implantaat en een rond implantaat in jouw borst, kan goed gesimuleerd worden met een 3d visualisatie. Tijdens het eerste consult is er tijd voor het maken van foto's waarvan vervolgens deze 3d beelden kunnen worden gemaakt. Deze ontvang je na afloop van ons digitaal. Hierop kun je ook zien hoe de grootte van het implantaat staat bij jouw figuur. We maken verschillende voorbeelden met verschillende groottes, waarnaar jij benieuwd bent en waarvan het -technisch gezien- mogelijk is om ze bij je te plaatsen.

Er bestaat een prijsverschil tussen de ronde en anatomische implantaten, simpelweg omdat de inkoopprijs van anatomische implantaten hoger is. Dit verschil wordt door ons 1-op-1 doorberekend aan de cliŽnt. Het maakt voor Zipper Clinics financieel gezien niet uit voor welk implantaat je kiest. We zullen je eerlijk informeren over welk implantaat het meest geschikt is. 

Worden ronde of druppelvormige implantaten het meest aantrekkelijk of natuurlijk ervaren?
Michel Cromheecke deed hier wetenschappelijk onderzoek naar! Het artikel over dit onderzoek verscheen in april 2018 in Journal of Plastic Reconstructive & Aesthetic Surgery. Benieuwd?
Download hier het artikel

Voorbereiding op de operatie

Wanneer je bloedverdunnende medicijnen gebruikt is het belangrijk dat je dit meldt tijdens het eerste gesprek met de plastisch chirurg. Het gebruik van deze medicijnen moet drie tot tien dagen voor de borstvergrotende operatie worden gestaakt. Je krijgt hierover instructies van je plastisch chirurg.

Omdat nicotine de kans  vergroot op problemen bij de wondgenezing, kun je het beste enkele weken voor de operatie stoppen met roken of het roken af te bouwen. Dit wordt door ons  aanbevolen, maar niet bevolen.

De operatie vindt plaats onder narcose. Daarom blijf je deze dag vanaf 00.00 uur nuchter. Je mag vanaf dat moment helemaal niets meer eten of drinken. Je mag wel je tandenpoetsen.

Operatie

Op de dag van opname zal de chirurg het operatiepatroon op de borsten tekenen. De ingreep gebeurt onder narcose.

De borstvergrotende operatie duurt ongeveer een uur, tot anderhalf uur. De implantaten worden via een snede in de huidplooi onder de borst ingebracht, onder de borstspier, direct op de ribben. De plastisch chirurg bespreekt dit van te voren uitvoerig met je.

Een borstvergroting wordt in dagbehandeling verricht. In de regel mag je in de loop van de middag of begin van de avond weer naar huis.

Herstel

Na een borstvergrotende operatie voelen de borsten soms pijnlijk en gespannen aan. Dit wordt na een paar dagen minder. Je krijgt van ons medicatie mee die je de eerste dagen kunt gebruiken tegen eventuele napijn.

Als je een buik- of zijslaper bent, kan je de eerste nachten soms wat moeilijk slapen, omdat het liggen op je rug waarschijnlijk het meest prettig zal zijn. We adviseren om je hoofdeinde iets omhoog te zetten, of een extra hoofdkussen te gebruiken, zodat je comfortabeler ligt. Het slapen op de zij is overigens niet verboden.

Bij ontslag wordt een afspraak gemaakt voor controle op het spreekuur voor de week erop. Tijdens dit bezoek worden de hechtingen verwijderd. Veel vrouwen gaan daarna weer aan het werk.
Het is vaak prettig om de eerste twee weken na de operatie een beha te dragen. Deze wordt door Zipper Clinics verstrekt. Je voelt zelf goed wanneer je je lichaam weer (zwaarder) kunt belasten en wanneer je weer kunt gaan sporten. In principe mag je een dag na de operatie alles weer doen. Het zal echter vaak enkele weken duren voordat ook alles weer lukt. Het is verstandig om te regelen dat je jezelf de eerste week kunt ontzien.

Een borstvergroting is een veilige en betrouwbare chirurgische ingreep. Er blijven altijd littekens aanwezig, die overigens meestal weinig of niet opvallen.

Risico's en complicaties

De kans op een complicatie bij een borstvergroting, indien kundig uitgevoerd, is zeer klein. Echter, net als bij elke andere operatie kunnen zich toch complicaties voordoen:

- Een wond kan nabloeden of er kan een infectie optreden.
- Er kan sprake zijn van kapselvorming: het lichaam vormt om elk ingebracht implantaat een bindweefsellaagje. Dit laagje wordt ook wel kapsel genoemd. Soms trekt het kapsel zich samen, waardoor de borsten hard en onnatuurlijk rond worden. Vooraf is niet te voorspellen bij wie en wanneer dit gebeurt.

De plastisch chirurg zal je tijdens het consult over deze complicaties verder informeren.

Prijzen

Borstvergroting met implantaten van Motiva Ä 4275,00

Prijs is inclusief narcose, compressiebeha en alle geleverde voor- en nazorg.
Er zijn geen bijkomende kosten.

Naar het volledige overzicht van de prijzen

Direct een afspraak maken voor een uitgebreid consult met 3d foto's
Bekijk het voorbeeld van een 3d simulatie

motiva-implants-logo-purple
Borstvergroting met anatomisch implantaat, 3 maanden na de operatie. Het resultaat verschilt per persoon.
Borstvergroting met anatomisch implantaat, 3 maanden na de operatie. Het resultaat verschilt per persoon.

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.6/10 - 383 beoordelingen