Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Borstlift

Een behandeling voor hangende of slappe borsten

Door zwangerschap, gewichtsverlies en het natuurlijke verouderingsproces kunnen borsten verslappen of gaan hangen. Er is dan vaak nauwelijks meer vulling in het bovenste gedeelte van de borsten. Ook zitten de tepels vaak lager.
Door het gewicht van hangende borsten kunnen lichamelijke klachten ontstaan, zoals nek- en rugklachten. Wanneer je deze genoemde problemen hebt en je  je eraan stoort, kan dat een goede reden zijn om een borstlift te overwegen.

Wanneer de gehele borst gelift wordt, kan dit gecombineerd worden met het plaatsen van een implantaat, om zo de borst weer goed te vullen. Op deze manier kan ook een eventuele asymmetrie worden gecorrigeerd.

Welke van bovenstaande mogelijkheden voor jou het meest geschikt is, hangt af van jouw uitgangssituatie. De plastisch chirurg kan je tijdens een consult goed informeren over de behandeling die voor jou het meest geschikt is.

Een uitgebreid consult is erg informatief!

Wanneer je overweegt om een borstlift te laten uitvoeren, heb je ongetwijfeld veel vragen. Tijdens een eerste consult bij ons in de kliniek is er voldoende gelegenheid om deze te stellen. De plastisch chirurg zal je uitgebreid informeren over de verschillende mogelijkheden die er zijn en wat je van de operatie, het herstel en resultaat kunt verwachten. Ook zullen we foto's maken van je uitgangssituatie, zodat we na de operatie het resultaat goed kunnen beoordelen.

Indien uit dit consult blijkt dat je in aanmerking komt voor een borstlift met implantaten zullen we graag een vervolg afspraak met je inplannen om je goed te kunnen informeren en adviseren over het implantaat dat geschikt zou zijn voor jou. Wat je kan verwachten van het resultaat kunnen we je door middel van een 3d simulatie en het passen met pasimplantaten goed laten zien bij een tweede consult.

Wanneer je in aanmerking komt voor een borstlift zonder implantaten, en je een operatie wilt gaan plannen, zullen we inplannen voor een Pre Operatieve Screening. Tijdens deze screening wordt aan de hand van een klein medisch vooronderzoek beoordeeld of je voldoende gezond bent om onder narcose geopereerd te worden.E r worden vragen gesteld over je medische geschiedenis en een aantal metingen verricht zoals het luisteren naar hart en longen en het meten van de bloeddruk en pols. Deze screening kan op al onze locaties plaatsvinden en is tot maximaal drie maanden voor de operatie geldig. Een operatie onder narcose kan doorgaans binnen 1 tot 5 weken worden uitgevoerd.

Wil je een borstlift met implantaten, dan kan de Pre Operatieve Screening eventueel tegelijktijdig met het vervolg consult plaatsvinden.
Bij een uitgebreid consult met 3d simulatie wordt een intake tarief gehanteerd van 100,00. Dit bedrag wordt in mindering van de operatiekosten gebracht bij het boeken van de operatie.

Voorbereiding op de operatie

Als je bloedverdunnende medicijnen gebruikt is het belangrijk dat je dit meldt tijdens het eerste gesprek met de plastisch chirurg. Het gebruik van deze medicijnen moet drie tot tien dagen voor de borstlift worden gestaakt. Je krijgt hierover instructies van je plastisch chirurg en/ of de aneshesist.

Omdat nicotine de kans vergroot op problemen bij de wondgenezing, kun je het beste enkele weken voor de operatie stoppen met roken of het roken af te bouwen. Dit wordt door ons aanbevolen, maar niet bevolen.

De operatie vindt plaats onder narcose. Daarom blijf je deze dag vanaf 00.00 uur nuchter. Je mag vanaf dat moment niets meer eten of drinken. Je mag wel je tandenpoetsen.

Verder vragen we je rekening te houden met enkele andere zaken:
- Draag geen make-up, nagellak en sieraden;
- Bij acryl of gelnagels moet er aan beide handen 1 vingernagel vrij zijn van acryl of nagellak;
- Smeer je van te voren niet in met bodylotion, dit bemoeilijkt het aftekenen van het te opereren gebied.

Uiterlijk een uur van te voren wordt je in het ziekenhuis verwacht voor de opname.

Operatie

Een borstlift wordt uitgevoerd onder narcose. De ingreep kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Dit is afhankelijk van de grootte en vorm van de borsten. Bij een klein huidoverschot maakt de plastisch chirurg tepel en tepelhof gedeeltelijk los. Hierdoor blijft een goede bloedvoorziening bestaan. Vervolgens verwijdert hij alleen de huid langs de rand van de tepelhof. De tepel kan op zijn plaats blijven. De wond wordt gehecht.

Bij een groot huidoverschot maakt de plastisch chirurg ook eerst tepel en tepelhof gedeeltelijk los. Hierna wordt de huid rondom de tepelhof en aan de onderzijde van de borst weggenomen. De plastisch chirurg modelleert het overblijvende weefsel weer tot een ‘nieuwe’ borst. De tepel wordt hierbij omhoog verplaatst en de wond gehecht.

De plastisch chirurg kan een bestaand verschil in grootte tussen de linker- en rechterborst corrigeren door wat borstweefselklier van de grootste borst te verwijderen, of door de kleinere borst te vergroten met een implantaat. Ook kunnen beide borsten worden vergroot met een implantaat wanneer ze te weinig volume hebben. Dit kan vrijwel altijd tegelijk met de borstlift, maar ook later.

Herstel

Na de borstlift worden de wonden afgeplakt. Nadat je terugkomt van de recovery verblijf je nog tenminste vier uur op de dagopname. Na ontslag door de plastisch chirurg mag je naar huis. Je mag overigens niet alleen naar huis! Uiteraard kan de persoon die met je mee komt op deze dag gebruik maken van de faciliteiten van het ziekenhuis. Er is een wachtruimte waar kosteloos gebruik kan worden gemaakt van koffie, thee, tijdschriften, en wifi.

De eerste dagen na de operatie kun je wat pijn hebben. Deze pijn bestaat uit spierpijn en een beurs gevoel. Hiervoor krijg je pijnstillers van ons mee naar huis. Ook kunnen de borsten  espannen aanvoelen. Dit gevoel verdwijnt geleidelijk. Slapen gaat vaak het beste iets rechterop, met wat extra kussens in je rug.

We belemmeren je niet om spoedig je dagelijkse werkzaamheden weer te hervatten! Als je je goed voelt, kun en mag je vanaf een dag na de operatie alles weer oppakken. Alleen met sauna en zwemmen dien je nog enkele weken te wachten.

Na ongeveer een week kom je voor de eerste controle. Dan worden de papieren pleisters verwijderd en verwijderen we de hechtingen. 
De pleisters laten niet los onder de douche.  Douchen mag weer vanaf een dag na de operatie. Ga liever niet in bad, omdat de pleisters dan wel kunnen verweken en loslaten. Na zeven tot tien worden de pleisters verwijderd. Meestal zijn de wonden inwendig gehecht en losse de hechtingen vanzelf op. Door hoge weefselspanning kan de wond één tot twee weken na de operatie op sommige plekken een beetje opengaan. Hiervan hoef je niet te schrikken. De plekken sluiten vanzelf weer in de loop van vier tot acht weken.

De eerste twee weken na de operatie is het prettig om een stevige beha te dragen. Deze wordt door ons verstrekt. Mocht deze niet lekker zitten, dan kun je ook besluiten om geen of een andere beha naar keuze te dragen. 

Resultaat

Na zes tot twaalf weken is het eindresultaat bereikt. Het kan voorkomen dat het model van de borsten niet meteen is zoals het uiteindelijk wordt. Dat komt omdat het weefsel nog enige tijd nodig heeft om goed te genezen en in model te komen. Heel soms duurt het langer voordat de borsten hun definitieve vorm hebben gekregen. Vaak is de cupmaat na een borstlift kleiner geworden. Het borstvolume is meestal niet kleiner. Dit komt omdat hangende borsten vaak een grotere behamaat tot gevolg hebben.

Na de borstlift houd je littekens die altijd zichtbaar zullen blijven. Naar verloop van tijd worden deze iets minder zichtbaar. De plaats en de grootte zijn afhankelijk van de hoeveelheid overtollige huid die is verwijderd en het model van je borsten. Over het algemeen geldt het volgende:

Er is een kleine hoeveelheid huid verwijderd: het litteken loopt langs de rand van de tepelhof (cirkelvormig).

Er is een grote hoeveelheid huid verwijderd: het litteken loopt rond de tepelhof, gaat dan verticaal onder de tepel naar onder en eindigt horizontaal in de plooi onder de borst (ankervormig).

Hoe mooi of lelijk de littekens worden is nooit te voorspellen. De littekens zijn in het begin vurig en rood. Na verloop van tijd verbleken de littekens. De uiteindelijke littekens zijn onder andere afhankelijk van jouw aanleg tot littekenvorming en van de tijd.

Risico's en complicaties

Na een behandeling kunnen complicaties altijd optreden. Een nabloeding (bloeden van of uit het operatiegebied) of een wondinfectie zijn de meest voorkomende complicaties, ook al komen ze zelden voor. Van een borstlift zijn de volgende specifieke complicaties bekend:

De meest voorkomende complicatie na een borstlift is een nabloeding (een kans van 1-2%). Er treedt dan extra zwelling op en pijn. Een nabloeding gebeurt meestal binnen de eerste uren na de operatie. Als er sprake is van een nabloeding zul je opnieuw geopereerd moeten worden om het bloed te verwijderen en het bloeden te stoppen. Een nabloeding is met een operatie goed te verhelpen.

Soms ontstaat er een bloeduitstorting of infectie. Ook kan de bloedcirculatie in de wondranden onvoldoende zijn. Heel zelden kan het weefsel en zelfs (een deel van) de tepel hierdoor afsterven.

Tijdelijk kun je minder gevoel hebben in de tepels. Dit herstelt zich na verloop van tijd meestal vanzelf. Het herstel is niet altijd volledig als de tepel over een grote afstand is verplaatst.

Door hoge weefselspanning kan de wond onder de borst één tot twee weken na de operatie op sommige plekken wat opengaan. Deze plekken sluiten vanzelf weer in de loop van vier tot acht weken.

Prijzen

Borstlift € 4275,00
Borstlift met Motiva implantaten € 5475,00

Prijzen zijn inclusief narcose, compressiebeha en alle geleverde voor- en nazorg.
Er zijn geen bijkomende kosten.

Naar het volledig overzicht van de prijzen

Direct een afspraak maken voor een gratis consult

Borstlift door Michel Cromheecke: foto's voor en zes weken na de operatie
Borstlift door Michel Cromheecke: foto's voor en zes weken na de operatie

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.6/10 - 397 beoordelingen