Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Correctie gescheurde oorlel

Het corrigeren van een gescheurde oorlel

Een gescheurde oorlel, of een oorlel met een uitgerekt gaatje kan weer hersteld worden door een plastisch chirurg.
Het is een kleine operatie die door onze chirurgen onder plaatselijke verdoving in onze hoofdvestiging te Enschede wordt uitgevoerd.
Voor het consult dat vooraf plaatsvindt, kun je in onze klinieken in Apeldoorn en Enschede terecht. Ook voor de nazorg (controle en het verwijderen van de hechtingen) kom je in de kliniek terug die voor jou het meest dichtbij is.

Voorbeeld van een uitgescheurde oorlel
Voorbeeld van een uitgescheurde oorlel

Het laten herstellen van een gescheurde oorlel of een uitgerekt gaatje wordt over het algemeen als pijnloos ervaren: zowel de ingreep als het herstel. Direct na de ingreep mag en kun je bijna alles weer. Alleen het gebruik van zwembad en sauna en het beoefenen van contactsporten is gedurende een week verboden.
De hechtingen blijven tot 14 dagen na de ingreep in de oorlel zitten, daarna worden ze er weer uitgehaald bij ons in de kliniek.

Zipper Clinics krijgt op ZorgkaartNederland.nl wekelijks nieuwe waarderingen van cliënten die hun operatie bij Zipper Clinics hebben laten uitvoeren. Als je nog aan het overwegen bent of en waar je de operatie wilt laten uitvoeren, raden we je aan om de ervaringen van deze patiënten op ZorgkaartNederland.nl te bekijken. Dit is een onafhankelijke site van Patiëntenfederatie Nederland.

Kosten van een oorlelcorrectie

De kosten van een oorlelcorrectie voor een gescheurde oorlel/ uitgerekt gaatje bedragen € 495,00 voor één oorlel en € 695,00 voor twee oorlellen. Dit is inclusief alle geleverde voor- en nazorg. Een consult bij onze (plastisch) chirurgen is overigens geheel vrijblijvend en kosteloos.
Direct een afspraak maken voor een kosteloos consult

We begrijpen dat je veel vragen hebt wanneer je een oorlelcorrectie overweegt. Daarom leggen we je hieronder uitgebreid uit wat je kunt verwachten.

1. Wat houdt een consult in?
2. Hoe verloopt de operatie?
3. Het herstel na een oorlelcorrectie
4. Nieuwe oorbelgaatjes na een oorlelcorrectie
5. Risico's van een oorlelcorrectie
6. De kosten van een oorlelcorrectie
 

Zipper Clinics Enschede
Zipper Clinics Enschede

1. Wat houdt een consult in?

Tijdens het consult zal de plastisch chirurg onderzoeken of je oorlel(len) geschikt zijn om te corrigeren door middel van een chirurgische ingreep
Daarna zal worden besproken wat je van de ingreep, het herstel en resultaat kunt verwachten. Ook worden er foto's genomen van de oorlellen. Deze foto's komen in jouw digitale dossier en vallen uiteraard onder de geheimhoudingsplicht. Deze foto's zullen nimmer zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van jou aan derden getoond worden.

Het consult vindt plaats in de kliniek die voor jou het meest dichtbij is: Apeldoorn of Enschede. Een consult duurt ongeveer 10 minuten en is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Indien gewenst kun je na afloop van het consult een datum plannen voor het laten uitvoeren van de ingreep. In de regel kun je binnen maximaal 4 weken geopereerd worden.

2. Hoe verloopt de operatie?

Een correctie van de oorlellen gebeurt onder plaatselijke verdoving. Dat betekent dat je niet nuchter hoeft te zijn en vooraf mag eten en drinken zoals je gewend bent te doen. De ingreep duurt ongeveer een 15-30 minuten, afhankelijk of je een of twee oorlellen wilt laten corrigeren. We vragen je er vijftien minuten van te voren te zijn.

De operatie wordt uitgevoerd door de plastisch chirurg, operatie- assistent en 'omloop'. Tijdens de operatie hangt een ontspannen sfeer.
Vlak voor de operatie  bespreekt de plastisch chirurg nogmaals met je wat je van de operatie kunt verwachten. Hij tekent vervolgens de oorlel af. Bij de operatie wordt een "zigzag" snede in de oorlel gemaakt en gehecht. Dit voorkomt dat de oorlel opnieuw kan scheuren, of dat een oorbelgaatje opnieuw uitzakt.

Na de operatie blijf je nog ongeveer een half uur bij ons in de kliniek, zodat je even kunt bijkomen van de operatie. Nadat je wat gegeten en gedronken hebt en je je goed voelt, mag je weer naar huis. Je mag overigens niet alleen naar huis. Dat heeft ermee te maken dat je mogelijk verminderd alert bent in het verkeer. We raden dan ook aan om iemand mee te brengen, die je naar huis kan rijden of begeleiden.

Kinderen en huisdieren, hoe lief ook, zijn helaas in de kliniek niet toegestaan..

Plastisch chirurg Michel Cromheecke voert een oorlelcorrectie uit onder plaatselijke verdoving

3. Het herstel na een oorlelcorrectie

Na een oorlelcorrectie kunnen de oorlellen wat rood en gezwollen zijn. Over de hechtingen worden kleine pleistertjes geplakt, die bestand zijn tegen water. Het is handig om deze pleisters zolang mogelijk op de oorlellen te laten zitten, het houdt de oorlel soepel en camoufleert tevens de zwarte hechtdraadjes.

Soms kunnen de wondjes nog een beetje na blijven bloeden op de dag van de operatie. Dit is heel normaal en geen reden tot ongerustheid!

In principe kunnen de pleisters blijven zitten tot aan de eerste controle bij ons in de kliniek. Dit is ongeveer 14 dagen na de ingreep. Wanneer je de pleisters eerder van de oorlel verwijdert, raden we aan om de oorlel in te smeren met vaseline. Dit doe je tot en met twee dagen voor het verwijderen van de hechtingen: stop met het smeren van de vaseline één dag voordat de hechtingen verwijderd worden. Dit voorkomt dat de huid en hechtingen te glad zijn om gemakkelijk te kunnen worden verwijderd.

Douchen en het wassen van je gezicht en haren wassen na een oorlelcorrectie is weer mogelijk vanaf de dag na de operatie. Je oren en de pleisters mogen dan gerust nat worden. Het nemen van een bad kun je beter een week uitstellen. Ook met zwemmen en sauna kun je na de oorlelcorrectie het beste minimaal een week wachten.

4. Nieuwe oorbelgaatjes na een oorlelcorrectie

Zes weken na een oorlelcorrectie kun je bij de juwelier weer nieuwe oorbelgaatjes laten schieten. 
Het dragen van zwaardere oorbellen of hangers is weer toegestaan vanaf drie maanden na de operatie.

5. Risico's van een oorlelcorrectie

Soms kan de oorlel na een oorlelcorrectie op de dag zelf de oorlel nog wat "nabloeden". Dit kan verholpen worden door rust.

Het optreden van een infectie na een oorlelcorrectie is, mits deskundig uitgevoerd, een complicatie die uitermate zeldzaam is.

In een heel enkel geval kan de oorlel wat gaan trekken, als reactie op het litteken. Soms duurt het een aantal weken tot maanden voor dit helemaal over is. Ook kun je last krijgen van gevoelloosheid van de oorlel. Na verloop van tijd verdwijnen ook deze klachten echter vanzelf.

De ingreep duurt zo'n 20 minuten. De persoon die me je meekomt, kan in een van de ontvangstkamers op je wachten
De ingreep duurt zo'n 20 minuten. De persoon die me je meekomt, kan in een van de ontvangstkamers op je wachten

6. De kosten van een oorlelcorrectie

De kosten van een oorlelcorrectie voor een gescheurde oorlel/ uitgerekt gaatje bedragen € 495,00 voor één oorlel en € 695,00 voor twee oorlellen. Dit is inclusief alle geleverde voor- en nazorg. Een consult bij onze (plastisch) chirurgen is overigens geheel vrijblijvend en kosteloos.
 

We hopen dat de meeste van je vragen over een oorlelcorrectie beantwoord zijn op deze pagina. De vraag die overblijft is waarschijnlijk of jouw gescheurde oorlel geschikt is voor deze operatie.
Die vraag beantwoorden we graag als we je zien tijdens een vrijblijvend consult bij de een van onze chirurgen. Je bent van harte welkom!

Direct een afspraak maken voor een kosteloos consult
Of bel van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur met een van onze consulenten op 088 - 111 9696.

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.5/10 - 737 beoordelingen