Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Buikwandcorrectie met fleur de lis

Een horizontaal én verticaal litteken

Heel af en toe komt het voor dat een plastisch chirurg een fleur de lis operatie verkiest boven een 'normale' buikwandcorrectie. Deze manier van opereren wordt ook wel de anker methode genoemd.

De plastisch chirurg stelt deze manier van opereren alleen voor als blijkt dat tevens een verticale incisie nodig is om al het vet- en huidoverschot weg te nemen en een optimaal resultaat te bereiken.
Het nadeel is dat het litteken groter is en niet meer onder de rand van een onderbroek/ bikini broekje valt. Voor de meeste patiënten is dit echter van ondergeschikt belang aan een strak resultaat. 

Een buikwand met fleur de lis is vaak aan de orde na fors gewichtsverlies, bijvoorbeeld na een gastric bypass. Om de operatie te kunnen ondergaan is het een voorwaarde dat de patiënt een stabiel gewicht heeft én behoudt. We spreken over een stabiel gewicht als je minimaal een jaar hetzelfde gewicht hebt.

Hieronder zie je een voorbeeld van een patiënt met indicatie voor een fleur de lis. Ondanks de grootte van het litteken is de patiënt na vier jaar nog steeds erg blij dat ze de operatie heeft laten uitvoeren! Swipe naar links voor het resultaat na drie maanden en na vier jaar.Bij Zipper Clinics wordt de buikwandcorrectie met fleur de lis uitgevoerd door plastisch chirurg Michel Cromheecke in het Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg. De wachttijd op een operatie is na een consult circa 6 weken.
Na de operatie blijf je een nacht in het ziekenhuis. Als alles goed gaat, ga je de volgende ochtend weer naar huis.

Doorgaans ben je na een fleur de lis operatie net als bij een gewone buikwandcorrectie, een week of twee uit de roulatie. Werken en sporten mag je dan -indien gewenst- weer hervatten.

De kosten van een fleur de lis

De kosten van een buikwandcorrectie met fleur de lis bedragen € 8495,00. Dit is inclusief reven van de buikspieren, liposuctie van bovenbuik en flanken, narcose, overnachting in het ziekenhuis, compressiekleding en alle geleverde voor- en nazorg. 

In verband met langere duur van de operatie/ extra (na)zorg en groter risico op complicaties gelden er toeslagen voor patiënten met een BMI hoger dan 28, diabetes en bariatrische patiënten. Zie prijslijst

Het eerste consult bij de plastisch chirurg is mogelijk in de klinieken van Zipper Clinics Apeldoorn en Enschede en is geheel gratis en vrijblijvend.

Direct een afspraak maken voor een kosteloos consult
Meer lezen over buikwandcorrectie

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.5/10 - 813 beoordelingen