Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Gynaecomastie

De kliniek van Zipper Clinics Enschede
De kliniek van Zipper Clinics Enschede

Borstvorming bij mannen

Als je als man last hebt van borstvorming wordt dit gynaecomastie genoemd. Dit is meestal ongewenst, maar zeer goed behandelbaar:
Gynaecomastie is vaak goed te behandelen met behulp van liposuctie. Indien er echter (te) veel klierweefsel aanwezig is, dient deze weggesneden te worden. Dit wordt excisie van de gynaecomastie genoemd. Soms wordt een combinatie van liposuctie en excisie gebruikt om tot een goed resultaat te komen.
Tijdens het consult met de plastisch chirurg wordt met jou besproken op welke manier je het best behandeld kunt worden.

We begrijpen dat je veel vragen hebt wanneer je een gynaecomastie overweegt. Daarom leggen we je hieronder uitgebreid uit wat je kunt verwachten.

1. Oorzaken van borstvorming bij mannen
2. Het consult
3. Voorbereiding op de operatie
4. De operatie
5. Het herstel
6. Risico's en complicaties
7. Wat kost deze behandeling?

Voor & na: Gynaecomastie behandeling met liposuctie. Operatie uitgevoerd door plastisch chirurg Michel Cromheecke.
Voor & na: Gynaecomastie behandeling met liposuctie. Operatie uitgevoerd door plastisch chirurg Michel Cromheecke.

1. Oorzaken van borstvorming bij mannen

Gynaecomastie kan verschillende oorzaken hebben:

In het geval van een hormonale stoornis treedt de gynaecomastie over het algemeen al op kinderleeftijd op.  Gynaecomastie kan ook op latere (volwassen) leeftijd optreden. Vaak als gevolg van overgewicht maar ook bij slanke mannen kan het voorkomen. Door af te vallen, verdwijnt de borstvorming helaas niet altijd.

De borstvorming kan een combinatie zijn van toename van klierweefsel én vetweefsel of alleen van alleen vetweefsel. Bij een hormonale stoornis is er bijna altijd sprake van een toename van vooral klierweefsel.

Op volwassen leeftijd kan er, hoewel zeldzaam, ook sprake zijn van gynaecomastie op basis van een balzaktumor. Deze dient bij het onderzoek uitgesloten te worden.

2. Het consult

Je bent van harte welkom voor een geheel vrijblijvend en gratis consult bij de plastisch chirurg om te bespreken of je geholpen kunt worden aan je ongewenste borstvorming. De plastisch chirurg kan je tijdens dit consult goed uitleggen wat je van de behandeling kunt verwachten, alsmede van het herstel en resultaat.

Er worden foto's gemaakt, waardoor je later na de behandeling goed het resultaat kunt beoordelen van de behandeling.

Na afloop van het medisch consult bij de plastisch chirurg kan de consulente je indien gewenst meer vertellen over de prijs van de behandeling en eventuele behandeldatums die beschikbaar zijn.

Wanneer een behandeling onder plaatselijke verdoving wordt besproken (dit is vaak het geval bij een tepel- of tepelhofcorrectie) kun je doorgaans binnen 1-3 weken geopereerd worden.
Een gynaecomastie behandeling (excicie en/ of liposuctie) wordt uitgevoerd onder narcose. Een operatie is doorgaans binnen 5 weken mogelijk. 

Het consult kan plaatsvinden in de kliniek van Zipper Clinics in Apeldoorn of Enschede
Het consult kan plaatsvinden in de kliniek van Zipper Clinics in Apeldoorn of Enschede

3. Voorbereiding op de operatie

Voor de behandeling kun je zelf rekening de borstkas ontharen. we raden je aan dit 12-24 uur voor de ingreep te doen. Het is ook mogelijk om het bij de opname in het ziekenhuis of de kliniek te laten doen door de verpleegkundige.

Op de dag van de behandeling wordt je uiterlijk een uur van te voren verwacht. Voordat de operatie plaatsvindt zal de plastisch chirurg de behandeling nogmaals met je doorspreken en de borstkas aftekenen. Ook komt de anesthesist kennis maken.

4. De operatie

Bij liposuctie wordt een waterige verdovende vloeistof ingespoten waardoor de liposuctie makkelijker wordt. Tevens verminderd deze vloeistof het ontstaan van bloeduitstortingen. Mocht het niet mogelijk zijn om met behulp van liposuctie de gynaecomastie voldoende te verbeteren dan kan eventueel aansluitend nog een wegsnijden van het restant klierweefsel verricht worden.

Aan het eind van de ingreep worden de wonden gehecht en een tapeverband aangebracht. De operatie duurt ongeveer een uur. Daarna blijf je nog ca. vier uur, waarna je na het ontslag door de plastisch chirurg weer naar huis toe mag. Je kunt na de operatie niet zelf naar huis rijden, omdat je mogelijk verminderd alert bent in het verkeer.

5. Het herstel

Het tapeverband dient vijf dagen gedragen te worden. Je kunt dan wel douchen maar mag het tapeverband niet al te nat laten worden. Na vijf tot zeven dagen wordt de tape verwijderd evenals de hechtingen. Hiervoor kom je bij ons langs, in de kliniek die voor jou het meest dichtbij is.

Je mag vanaf de operatie eigenlijk alles weer doen. Houd er echter wel rekening mee dat je beperkt kunt worden door de kneuzingen in het operatiegebied. Deze zijn vermoedelijk gedurende een week pijnlijk, waardoor je waarschijnlijk nog niet alles kúnt doen.

BW High Res-4490

6. Risico's en complicaties

Een gynaecomastiebehandeling door middel van liposuctie en/of wegsnijden is een veilige behandeling. Bloedingen en infecties zijn erg zeldzaam. Wel dien je rekening te houden met forse kneuzingen en het ontstaan van oedeem (= vocht in de huid). Dit verdwijnt echter binnen twee weken. Het definitieve resultaat dient echter minstens twee maanden afgewacht te worden. De littekens hebben minstens een jaar de tijd nodig om te verbeteren.

Het is altijd mogelijk dat er uiteindelijk nog zeer kleine onregelmatigheden overblijven. Over het algemeen zijn deze niet storend. Ook kan het enkele maanden duren voordat de huid van de borstkas weer normaal aanvoelt. In het begin kan deze wat dovig zijn. Verder is het belangrijk te weten dat bij een zeer forse gynaecomastie de huid na afloop mogelijk niet voldoende krimpt en er plooien kunnen ontstaan. Dit komt niet vaak voor en mocht je hier kans op hebben dan zal dit vooraf besproken worden. 

7. Wat kost deze behandeling?

Tepelhofverkleining € 1195,00
Liposuctie gynaecomastie € 2995,00 (onder narcose)

Prijzen zijn inclusief alle geleverde voor- en nazorg.

In verband met langere duur van de operatie/ extra (na)zorg en groter risico op complicaties gelden er toeslagen voor patiënten met een BMI hoger dan 28, diabetes en bariatrische patiënten. Zie prijslijst

Naar het volledig overzicht van de prijzen

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.5/10 - 535 beoordelingen