Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Waarom kiest Zipper voor Motiva implantaten?

Gepubliceerd op 14 november 2021
Waarom kiest Zipper voor Motiva implantaten?

Zipper Clinics plaatst alleen de -in haar ogen- beste implantaten die op de markt verkrijgbaar zijn. Niet alleen wat betreft het resultaat, maar ook wat betreft duurzaamheid en veiligheid.
Sinds 2016 zijn dat de Motiva Ergonomix implantaten, vooral vanwege de voordelen die deze implantaten bieden, in vergelijking tot implantaten van andere grote gerenomeerde merken:
Motiva Ergonomix implantaten voelen warmer, bewegen natuurlijker mee met het lichaam en geven aantoonbaar minder kapselvorming. 

Motiva is veilig

De toepassing van siliconen borstimplantaten van de grote gerenommeerde merken wordt door plastisch chirurgen (zowel nationaal als internationaal) als een veilige behandeling gezien, voor zowel borstreconstructie (na borstkanker) als borstvergroting.
Hoewel de afgelopen decennia het ontstaan van onverklaarbare klachten zoals chronische vermoeidheid, gewrichtspijnen en concentratiestoornissen werden gemeld door vrouwen met siliconen borstimplantaten, kan tot nu toe geen verband aangetoond worden tussen het ontstaan van deze klachten en het hebben van siliconen borstimplantaten. Talrijke grote en zorgvuldig uitgevoerde wetenschappelijke onderzoeken geven aan dat de beschreven klachten niet vaker voorkomen bij vrouwen mét dan bij vrouwen zónder siliconen borstimplantaten. Desondanks blijven plastisch chirurgen continue de veiligheid van siliconen borstimplantaten monitoren.

Motiva heeft een betere 'touch & feel'

Zipper Clinics gebruikt sedert 2016 implantaten van het merk “Motiva” van de fabrikant “Establishment Labs”. Wij gebruiken deze implantaten niet omdat ze nóg veiliger zouden zijn dan de overige merken, maar omdat ze betere eigenschappen bezitten, wat met name de “touch & feel” ten goede komt.

Omdat onderzoek naar de duurzaamheid en veiligheid van siliconen borstimplantaten een dure en tijdrovende aangelegenheid is én daarom het op de (Amerikaanse) markt brengen van goedgekeurde siliconen borstimplantaten een extreem lange procedure betreft, zit er helaas te weinig innovatie in het ontwikkelen van implantaten. De implantaten die nu op de markt verkrijgbaar zijn, zijn over het algemeen in de jaren '90 ontwikkeld. Het voordeel is dat we heel goed weten hoe deze implantaten zich gedragen, omdat we ze lang hebben kunnen volgen. Het nadeel is dat er weinig verbeterd wordt aan dit gedrag. We weten dus heel goed wat de voordelen zijn maar ook wat de nadelen zijn.

IMG_4389

Vervangen is niet meer standaard nodig

Voordelen zijn o.a. dat meer dan 90% van de patiënten heel tevreden is met de borstvergroting, ook op langere termijn, en dat we zien dat implantaten die beschadigd zijn geen gezondheidsrisico ten opzichte van intacte implantaten blijken te kennen. Hierdoor is het op termijn routinematig vervangen van implantaten geen standaard advies meer.

Een nadeel van implantaten is het ontstaan van (hinderlijke) kapselvorming. Hoewel dit veel minder frequent voorkomt dan in de jaren '90, is dit nog steeds de belangrijkste reden om patiënten met implantaten opnieuw te opereren. Vermeldenswaardig is overigens dat kapselvorming niet gevaarlijk of schadelijk voor je gezondheid is. Verder zien we dat het gebruik van zogenaamde “ruwe” implantaten in de loop der tijd tot meer heroperaties
kan leiden, omdat deze implantaten niet met de borst “meedalen”.

Motiva Ergonomix implantaten zijn dynamisch

Motiva implantaten zijn (zoals bijna alle implantaten) van buiten en van binnen van siliconen gemaakt. Motiva kent verschillende typen implantaten. Het belangrijkste verschil tussen deze typen is de stevigheid van de siliconengel in het implantaat. Zipper Clinics gebruikt bijna exclusief het “Ergonomix” type. Dit implantaat heeft een dynamische gel wat betekent dat deze niet vormvast is. Het implantaat kan daardoor continue van vorm veranderen. Zipper Clinics is ervan overtuigd dat dit type implantaat de beste eigenschappen heeft om, ook op lange termijn, tot het beste resultaat te leiden.

Ergonomix-Brochure-20191024-FINAL-EN-scaled

Motiva versus andere merken

Motiva implantaten kwamen in 2008 voor het eerst op de markt. Toen enkele wetenschappelijke studies de veiligheid en duurzaamheid van dit implantaat over een periode van 5 jaar hadden aangetoond, besloot Zipper Clinics deze implantaten óók te gaan gebruiken.
Wat zijn nu de voordelen van Motiva implantaten ten opzichte van de andere merken implantaten?

1. Kapselvorming treedt nauwelijks meer op
Hoewel nog steeds niet duidelijk is hoe kapselvorming ontstaat en waarom de ene patiënt hier wel last van krijgt en de ander niet, blijkt dat Motiva implantaten nauwelijks (hinderlijke) kapselvorming geven. De kans hierop is minder dan 1% in de eerste 5 jaar waar bij gebruik van andere implantaten dit op >15% ligt. Met name bij borstreconstructies treedt nog wel eens (veel) kapselvorming op. De Ergonomix implantaten geven hier veel voordeel.

2. De borst voelt zachter aan en het implantaat zelf is minder goed te voelen
Dit hangt samen met punt 1: door het veel dunnere kapsel voelt de borst veel zachter aan. Maar ook door de minder stevige en beweegbare gel blijft de borst zachter aanvoelen.

3. De borst beweegt natuurlijker mee
De vormvaste, zogenaamde anatomische implantaten (druppelvorm) van andere merken waren lange tijd populair, omdat deze een meer natuurlijke vorm aan de borst zouden geven. Zeker bij borstreconstructies waar het implantaat de hele vorm van de borst bepaalt, was dit een groot voordeel. (Motiva heeft overigens ook een vormvast anatomisch implantaat in het assortiment.) Nadeel was dat deze implantaten veel harder aanvoelden en nauwelijks met de borst “meebewogen”. Dit kon ook nog wel eens een onnatuurlijk resultaat geven, met name bij liggen. Bij een Ergonomix implantaat beweegt de gel naar opzij als je ligt, hetgeen natuurlijker aandoet.
Hoewel een Ergonomix implantaat een rond implantaat is, gedraagt het zich als een anatomisch implantaat, zónder de nadelen hiervan. Zie ook het artikel: Evaluation of anatomical and round breast implant aesthetics and preferences in Dutch young lay and plastic surgeon cohort

4. De borst voelt warmer aan
Patiënten (met name borstreconstructiepatiënten) die hun oude implantaat laten vervangen door een Ergonomix geven aan dat een Ergonomix “warmer” aanvoelt.

IMG_4388 2

Conclusie

Motiva Ergonomix implantaten zijn niet persé veiliger dan de andere grote merken borstimplantaten. Motiva claimt dat haar implantaten minder “zweten” dan andere implantaten. Het is tot nu toe niet duidelijk dat dit zo is, belangrijker is misschien te weten dat van “zweten” nog nooit is aangetoond dat het een gezondheidsrisico kent.

Motiva Ergonomix implantaten kennen wél een aantal eigenschappen die ze superieur maakt wat “touch & feel” betreft ten opzichte van andere implantaten: De implantaten voelen warmer aan, bewegen natuurlijker mee met het lichaam en geven aantoonbaar minder kapselvorming. 

Zipper Clinics plaatst slechts de in haar ogen beste implantaten die op de markt verkrijgbaar zijn. Niet alleen wat betreft resultaat, maar ook wat betreft duurzaamheid en veiligheid.

Direct online een afspraak maken voor een consult

motiva-implants-logo-purple

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.5/10 - 586 beoordelingen