Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Angeli van Bergen

Gepubliceerd op 14 februari 2015
Angeli van Bergen

'De een heeft flaporen, de ander draagt een teveel aan kilo’s met zich mee. Als je ergens niet gelukkig mee bent en je hebt de mogelijkheid om er iets aan te laten doen, dan moet je dat absoluut doen. Ik begrijp de keuze voor plastische chirurgie enorm goed. 

Vóór Obese was mijn wereld heel erg klein. Ik was zo vreselijk zwaar dat ik de deur nauwelijks uit kwam en alleen maar thuis zat, met de jongens op de boerderij. In november 2010 vertelde Wendy van Dijk me dat ik met Obese zou mee doen. Het werd een ongelooflijk zwaar jaar, ik viel ruim tachtig kilo af en bleef achter met een lichter lijf, maar ook met ‘zakken’ huid aan mijn buik, armen en benen. Dagelijks werd ik herinnerd aan het verleden als ik mijn blote lichaam in de badkamer spiegel zag. Ik moest echter een jaar lang op gewicht blijven, voordat ik er iets aan mocht laten doen. 

De plastisch chirurg die oorspronkelijk aan het programma Obese was verbonden, mocht me om commerciële redenen niet meer opereren. Daar was die chirurg niet blij mee, maar toen hij hoorde dat ik door Michel Cromheecke geopereerd zou worden, was hij positief. 'Dan is het goed Angeli’, zei hij, ‘ik zou mijn eigen familie ook door hem laten opereren’. Dat compliment gaf me veel vertrouwen.
Bij Michel Cromheecke had ik direct het gevoel dat ik hem al veel langer kende. Er was geen afstand, geen sprake van een standaard patiënt-dokter relatie, geen ge-mevrouw, maar gewoon ‘Angeli’. Hij gaf me zijn mobiele nummer en zei dat ik hem direct moest bellen als er iets zou zijn. Hij was er voor mij: voor, tijdens en na de operaties. Ontzettend begaan en ervoor zorgend dat alles om mij heen ook goed verzorgd zou zijn. Ik heb van te voren nooit een moment getwijfeld of ik het zou moeten doen.

In de zomer van 2012 werd mijn buik gecorrigeerd. Die voelde vanaf het eerste moment na de operatie weer fantastisch. Een week later kon ik weer fietsen. De littekens, die over een groot gedeelte van mijn buik lopen, zijn mooi en dun geworden. Je ziet ze nauwelijks meer. De arm- en beenlift die ik later onderging waren ook zware ingrepen, waarbij Michel me gewaarschuwd heeft voor mogelijke complicaties. Desondanks keek ik er naar uit, door de operaties kon ik afscheid nemen van het verleden.  
Bij mijn armen en benen zie je de littekens nog zitten, maar ik vind het veel belangrijker dat weer in leuke kleren pas. Ik droeg vaak een lange jurk over een broek, nu draag ik leuke rokken met een mayoo. Thuis maken de jongens er grappen over, ik kom tegenwoordig áltijd met nieuwe kleren thuis!

Vorig jaar heb ik de Alpe d’Huez gefietst, dat had ik een paar jaar geleden nooit mogelijk geacht. Die venijnige klim naar de top, wat heb ik er voor getraind. Thuiszitten doe ik niet meer, voortdurend ben ik ergens in het land om mijn verhaal te vertellen en anderen daarmee te ondersteunen. Samen met Danny, een mede kandidaat van Obese, hebben we ‘Reset Your Life’ gestart, waarmee we andere mensen motiveren om hun levensstijl te veranderen. Dat is zo succesvol dat het concept nu landelijk uitgerold wordt. 
Af en toe duikt de media nog even op in mijn leven. Ik was onlangs bij de lancering van Wendy’s eigen magazine, de finales van Obese 3 en samen met Michel bij Humberto Tan in RTL Late Night. Ik vertel met veel liefde mijn verhaal, want ik ben ontzettend blij dat door het gewichtsverlies en de operaties erna, mijn leven 180 graden gedraaid is.' 

Angeli van Bergen is getrouwd en moederen van vier jongens Angeli deed in 2011 mee aan de eerste reeks afleveringen van Obese en werd vervolgens enkele malen door Michel Cromheecke geopereerd.
 

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.5/10 - 813 beoordelingen