Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Facelift

Wanneer onderga je een facelift?

Een facelift is een operatie waarbij de plooien en rimpels van de gezichtshuid worden verbeterd, meestal samen met de dieper gelegen weefsellagen. Vaak is de hals-kaaklijn het gebied wat het meest verbeterd. Als er onder de kin overmatig vetweefsel aanwezig is, of als de hals dikke huidplooien heeft, kan het noodzakelijk zijn deze ook te 'liften'. Een facelift is een technisch veeleisende ingreep waarvoor ervaring gewenst is.  De ingreep heeft geen effect op rimpels op het voorhoofd, rond de mond of de oogleden. Hiervoor kan de plastisch chirurg een andere behandeling aanraden.

Een facelift kan op verschillende wijzen uitgevoerd worden. Welke techniek voor je geschikt is hangt af van jouw wensen en de oorzaak van het probleem. Een facelift kan ook goed met lipofilling gecombineerd worden daar veroudering en verslapping van het gelaat vaak gepaard gaat met het verlies van vetweefsel in het gelaat.

Wat kan je zelf doen?

Huidoverschot en rimpelvorming van het gelaat heeft als belangrijkste oorzaak veroudering en daardoor elasticiteitsverlies. Met name roken tast de kwaliteit van de huid aan. Stoppen met roken is altijd goed om de kwaliteit van de huid van je gezicht niet verder te doen verslechteren maar ook om de wondgenezing niet in gevaar te brengen.

Het nut van Arnica en Vitamine C en/of E in crŤmevorm voor of na de ingreep is wetenschappelijk nooit aangetoond. Dit wordt niet geadviseerd maar ook niet afgeraden.

We informeren je uitgebreid tijdens de consulten

Tijdens het consult wordt uitgebreid besproken wat je van de ingreep, het herstel en resultaat kunt verwachten. Ook worden er foto's genomen van het gezicht. Deze foto's komen in jouw digitale dossier en vallen uiteraard onder de geheimhoudingsplicht. Deze foto's zullen nimmer zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van jou aan derden getoond worden.

Het consult vindt plaats in de kliniek die voor jou het meest dichtbij is: Apeldoorn, Enschede, Groningen of Zwolle. Een consult duurt ongeveer 30 minuten en is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Indien gewenst kun je na afloop van het consult een datum plannen voor het laten uitvoeren van de ingreep. In de regel kun je binnen 3 tot 6 weken geopereerd worden. Ook is het mogelijk om de operatie verder vooruit te plannen, als dat goed uitkomt i.v.m. de timing van het herstel. Je kunt er rekening mee houden dat je gedurende twee weken goed kunt zien dat je aan je gezicht en hals geopereerd bent. Dit is voornamelijk de eerste week het meest zichtbaar door de zwelling, verkleuring en de hechtingen. 

Omdat het een uitgebreide ingreep is onder algehele verdoving (narcose) zullen we nog een afspraak maken voor een vervolg consult, waarbij de Pre Operatieve Screening wordt uitgevoerd door de plastisch chirurg zelf. Je kunt van deze gelegenheid gebruik maken om eventuele vragen die je nog hebt over de ingreep aan je eigen behandelaar te stellen.
Tijdens deze screening worden er vragen gesteld over je medische geschiedenis en wordt er aanvullend onderzoek gedaan zoals het meten van de bloeddruk meten en het luisteren naar hart en longen. Deze informatie gebruikt de anesthesist voor een goede voorbereiding op jouw narcose.

De consulente zal je na afloop uitgebreid informeren over hoe de dagen van de opname zullen verlopen en ook zal de hoofdband worden aangemeten die je de eerste week na de ingreep draagt. Deze hoofdband is inbegrepen in de prijs.

Hoe verloopt de operatie?

Een facelift geschiedt onder narcose. Op de dag van de ingreep wordt je tenminste twee uur van te voren verwacht voor de opname.  

De operatie zal ongeveer 3,5 uur duren afhankelijk van hoe uitgebreid de facelift wordt uitgevoerd. Een facelift kan tevens goed worden gecombineerd met een ooglidcorrectie.
Vlak voordat je onder narcose wordt gebracht zul je de plastisch chirurg nog spreken en zal hij het gezicht aftekenen. De anesthesist die de narcose zal geven zal ook voorafgaand aan de operatie nog kennis met je maken en je informeren over de narcose.

Tijdens de operatie worden de huid van de hals, de wangen en de weefsellaag onder de huid over een groot gebied losgemaakt en aangespannen in de richting van het oor. Eventueel overtollig vetweefsel in het halsgebied kan worden weggehaald via liposuctie.

Na de ingreep verblijf je gedurende 30-60 minuten op de recovery om 'uit te slapen'. Wanneer je terug gaat naar de afdeling waar je bent opgenomen, wordt er met je begeleider of het thuisfront gebeld dat je weer terug bent op je kamer. Bezoek is toegestaan tussen 14.00 uur en 20.00 uur.

De volgende ochtend komt de plastisch chirurg langs voor een korte visite en zal beoordelen of en wanneer je weer naar huis mag. Je blijft zolang het nodig is. Je mag niet alleen naar huis.


Hoe verloopt het herstel?

Na afloop van een facelift wordt het gezicht met een drukkend verband omzwachteld. Dit verband dient een dag te blijven zitten. Daarna krijg je een zogenaamde facelift hoofdband aangemeten voor de duur van een week. Deze band draag je dag en nacht, maar kun je tijdelijk even afdoen, bijvoorbeeld tijdens het eten.

Eten zal de eerste dag(en) het beste gaan met vloeibare gerechten zoals yoghurt, smoothies, soep en andere zachte etenswaren. Na de operatie zijn je gezicht en hals gezwollen en verkleurd. Dit duurt gemiddeld twee weken maar over het algemeen heb je weinig last van pijn.

Een week na de operatie worden de hechtingen verwijderd. In het begin zijn de littekens goed zichtbaar, maar deze kunnen indien mogelijk onder het haar verborgen worden. Na verloop van tijd zijn de littekens bij nauwkeurige inspectie weliswaar nog op te merken, maar vallen in de praktijk niet op. Ze lopen in de behaarde hoofdhuid en van daaruit naar beneden langs het oor. Dan maken ze een bochtje om de oorlel heen. Afhankelijk van de uitgebreidheid van de operatie, kan er ook een extra littekentje onder de kin voorkomen. Het uiteindelijke resultaat van een facelift is pas zichtbaar na enkele weken.

Het is verstandig om voor het herstel na een facelift een week tot tien dagen uit te trekken.

Wat kun je van het resultaat van een facelift verwachten?

Het doel van een facelift is de huid weer glad en strak te krijgen, maar de rimpels in je gezicht die ontstaan zijn als gevolg van de wijze waarop je bijvoorbeeld lacht of praat, zullen door een facelift niet geheel verdwijnen. Deze rimpels maken deel uit van jouw gelaatsexpressie en blijven altijd aanwezig. Ook moet je er rekening mee houden dat het natuurlijk verouderingsproces van de huid niet door een facelift gestopt wordt. Na de operatie zal, net als ervoor, de elasticiteit van de huid geleidelijk verloren gaan. Het effect van een facelift is meestal vijf tot tien jaar zichtbaar. In combinatie met lipofilling kan de duurzaamheid verder verlengd worden. 

Welke risico's kent een facelift?

Een facelift is een technisch veeleisende operatie en daardoor niet geheel zonder risico. Over het algemeen kunnen de eventueel optredende complicaties, hoewel zeldzaam, goed behandeld worden.

Na de operatie kan een bloeding in de wang optreden welke onder narcose verholpen dient te worden. De kans hierop is zeer klein maar niet volledig uit te sluiten.

Infecties na een facelift zijn, mits deskundig uitgevoerd, extreem zeldzaam.

Soms kunnen, vooral bij patiŽnten die roken, wondgenezingsstoornissen optreden. Bijna altijd kunnen de hierdoor resulterende lelijke littekens later gecorrigeerd worden.

Soms komen na een facelift wat plekjes met vochtophoping of wat stuggere plekjes voor op het gezicht. Deze gaan vanzelf weer weg, maar het is ook mogelijk deze te laten behandelen door onze huidtherapeut om zodoende sneller te herstellen. Ook enige tijdelijke doofheid van de huid van de wang is te verwachten.

Een heel enkele keer raakt er tijdens een facelift een takje van de aangezichtszenuw gekneusd. Het gedeelte van het gezicht waarin dit zenuw-takje uitmondt, is dan wat minder beweeglijk. Dit hertselt zich over het algemeen volledig.

Wat kost een facelift?

MACS-lift 5275,00
MACS-lift met liposuctie hals 5975,00

Prijzen zijn inclusief narcose, compressieverband op maat en alle geleverde voor- en nazorg. 
De MACS-lift kan indien gewenst ook onder narcose worden uitgevoerd.

Face- en halslift, prijs op aanvraag.

Naar het volledig overzicht van de prijzen
Direct een afspraak maken voor een gratis consult

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9,7/10 - 45 beoordelingen