Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Borstverkleining

Algemeen

Veel vrouwen hebben een probleem met te zware en/of hangende borsten. Door het zware gewicht van de borsten kunnen rug-, schouder- en/ of nekklachten ontstaan. Ook wordt vaak het grote model van de borsten als beschamend ervaren. Indien je voornamelijk last hebt van verslapte borsten zal een lift noodzakelijk zijn en geen verkleining.

Voorbereiding op het consult

De plastisch chirurg kan geen bepaalde cup-maat van de beha garanderen na de operatie. In de meeste gevallen zal de cup-maat enkele maten kleiner worden. Dit wordt met jou besproken.

Het uiteindelijke aspect van de littekens is niet geheel voorspelbaar. Vooral waar deze ver in de richting van de oksels doorlopen, kunnen ze vrij dik, rood en gevoelig worden. Na verloop van maanden neemt de gevoeligheid weer af, ze worden dunner en witter, maar kunnen ook breder worden. De littekens zijn ook op langere termijn vaak nog goed zichtbaar.

Voorbereiding op de operatie

Na de operatie zullen de borsten kleiner, lichter en steviger zijn. Het is niet altijd mogelijk om de borsten volledig symmetrisch te maken en ook de vorm en gevoeligheid van de tepels kunnen anders zijn dan je had verwacht.

Voor de operatie die plaatsvindt onder narcose wordt je een dag en een nacht opgenomen. Door de operatie wordt een deel van het borstklierweefsel inclusief de huid verwijderd, er wordt een nieuw kleiner model borst gevormd en tevens zal de tepel verplaatst worden.

Rond de beide tepelhoven zal een cirkelvormig litteken ontstaan en verder komt er bij de meeste technieken een litteken in de huidplooi onder de borst en een litteken in verticale richting tussen de tepel en de plooi onder de borst.

De wonden worden gesloten met zeer fijn hechtmateriaal en tenzij een inwendige hechting wordt toegepast zal het hechtmateriaal tussen een ŗ twee weken worden verwijderd.

Operatie

De plastisch chirurg zal zoveel mogelijk rekening houden met jouw wensen. Door de sterke spanning die na de operatie in de weefsels optreedt, kan het uiteindelijke model mogelijk anders worden dan vlak na de correctie. Bij een borstverkleinende of verstevigende operatie wordt geen correctie verricht van het overtollige weefsel onder de oksels (eventueel doorlopend naar de rug). Verslapping die eenmaal begonnen is zal ook na deze vormverbeterende operatie doorgaan en kan het aanvankelijke resultaat op den duur nadelig beÔnvloeden. Door 'aankomen' in gewicht, door zwangerschap of pilgebruik kunnen de borsten ook weer zwaarder worden.

Herstel

Na de operatie houden we je in ieder geval ook een nacht ter observatie. Wanneer je voldoende hersteld bent mag je weer naar huis, vaak is dit de volgende ochtend tussen 11.00 uur en 15.00 uur.

Het is prettig om de eerste twee weken na de operatie een stevige beha te dragen die de borsten voldoende ondersteunt. Deze BH is bij de prijs van de behandeling inbegrepen en meten wij bij je aan.

Voor een vlot herstel zorg je ervoor dat je de dagen en weken na de operatie jezelf kunt ontzien. Je mag enkele dagen na de operatie alles weer doen maar dit zal lang niet altijd meteen lukken.

Risico's en complicaties

Het optreden van een bloeding in de borst direct na de operatie kan voorkomen. De kans hierop is gelukkig klein en het kan goed opgelost worden. De kans op een infectie is ook klein en kan tevens goed behandeld worden.

Houd er rekening mee dat de wonden lang tijd nodig hebben om te genezen. Vaak vier tot zes weken.

Soms kunnen door doorbloedingsstoornissen van de tepel en tepelhof delen hiervan verloren gaan. Dit is zeldzaam en kan vaak naderhand grotendeels gecorrigeerd worden. Stoppen met roken verkleint de kans hierop.

Ondanks dat de littekens en de symmetrie vaak niet perfect zijn is de tevredenheid van vrouwen na een borstverkleining vaak zeer groot. Langdurig bestaande klachten zijn meestal grotendeels verdwenen.

Prijzen

Borstverkleining Ä 4275,00

Prijzen zijn inclusief narcose, overnachting, compressiebeha en alle geleverde voor- en nazorg.
Er zijn geen bijkomende kosten.

Naar het volledig overzicht van de prijzen
Een borstverkleining wordt vaak vergoed door de zorgverzekeraar. Tijdens een consult kan door de plastisch chirurg worden vastgesteld of je voldoet aan de criteria.  

Direct een afspraak maken voor een gratis consult

Borstverkleining door Michel Cromheecke: foto's voor de operatie en zes weken erna
Borstverkleining door Michel Cromheecke: foto's voor de operatie en zes weken erna

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.6/10 - 363 beoordelingen