Fenol peelings

Fenol peeling bij rimpels rondom de ogen. Resultaat na 3 jaar
Fenol peeling bij rimpels rondom de ogen. Resultaat na 3 jaar

Chemische (fenol) peelings bij Zipper Clinics

Gezichtspeelings kun je onderscheiden in drie categorieën. Oppervlakkige peelings met fruitzuren o.a. worden uitgevoerd door schoonheidsspecialisten. Een huidtherapeut gaat al iets verder en voert lichte vormen van chemische peelings uit.
De zwaardere, chemische peelings met fenol mogen echter alleen door dokters worden uitgevoerd, in sommige gevallen onder narcose. Bij Zipper Clinics worden alle peelings uitgevoerd door ervaren medisch specialisten. Zij werken met de chemische peelings van Skin Tech. 

Je komt voor een peeling in aanmerking wanneer je een huidprobleem wilt laten behandelen als verkleuring (pigmentatie), zonschade, acne en acnelittekens, rimpels, slappe huid, matte teint en roodheid (rosacea).

Een combinatiepeeling van fenol en trichloorazijnzuur is dan een goede optie: deze 'fenol peelings' vallen in de categorie 'diepe peelings' die diep, dieper of diepst ingezet kunnen worden.
Al deze peelings worden bij Zipper Clinics uitgevoerd, de keuze voor een peeling is afhankelijk van de conditie van de huid, de indicatie en het gewenste resultaat. 

Verschillende soorten fenol peelings

Easy TCA Pain Control 15% TCA met een vleugje fenol
Dit is de meest lichte peeling die je bij Zipper Clinics kunt ondergaan. Deze peeling is geschikt voor de behandeling van acne, acnelittekens en littekens en wordt in een kuur van vier sessies gegeven.

Easy TCA Pain Control 15% TCA Pixel Peeling
Deze peeling bevat dezelfde concentratie TCA en fenol als bovenstaande peeling,  maar wordt door de medisch specialist uitgevoerd in twee sessies, waarbij de huid voorafgaand aan de behandeling met microneedling wordt behandeld. D.m.v. van deze 'pixel' methode is eenzelfde resultaat beoogd in twee sessies als met bovenstaande peeling in vier sessies (dan zonder microneedling). De pixelbehandeling is vooral geschikt voor een gezonde huid met lichte littekenschade.

Easy Phen Very Light Peeling
Deze peeling bestaat uit 15% fenol en 8% trichloorazijnzuur (TCA). Het is een diepe peeling, maar in de lichtste categorie. Deze peeling stimuleert celvernieuwing, collageen en elastine aanmaak en verwijdert dode huidcellen en oneffenheden. De huid wordt hierdoor egaler, pigmentvlekken verminderen, poriën worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verstevigen. Met deze peeling wordt het gehele gezicht behandeld.

Easy Phen Light Peeling
Deze peeling bestaat uit 30% fenol en 12% trichloorazijnzuur (TCA). Dit is de sterkere variant van de Very light peeling, die door de arts wordt aangeraden wanneer de uitgangssituatie van de huid indicatie geeft voor een hogere mate van verbetering. Deze peeling wordt veelal d.m.v. een mozaïek techniek behandeld. Dat wil zeggen dat bepaalde zones worden behandeld met fenol (bijvoorbeeld ogen en/of mond) en het resterende deel van het gezicht met TCA. Door ook de rest van het gezicht mee te peelen, wordt voorkomen dat er na de behandeling een kleurverschil ontstaat tussen het behandelde gebied en de rest van het gezicht.

Lip & Eyelid Fenol Peeling
Deze diepste peeling heeft een pijnstillende werking en is geschikt voor de behandeling van diepe rimpels. Na 12 seconden voelt de huid doof aan. Bij deze fenol peeling (die alleen door gecertificeerde artsen mag worden uitgevoerd) wordt ook meestal de mozaïek techniek gehanteerd.  Met 60% fenol worden de zones waar de meeste huidverbetering nodig is behandeld en op de rest van het gezicht 15% TCA.

Wanneer er een indicatie is om het gehele gelaat met 60% fenol te behandelen, wordt aangeraden om deze behandeling uit te laten voeren onder narcose.

Een consult is vrijblijvend en kosteloos

Allereerst kom je bij ons langs voor een geheel vrijblijvend consult bij de arts die deze behandeling ook uitvoert. De consulten kunnen plaatsvinden in Apeldoorn, Enschede en Zwolle.
Tijdens het consult bespreek je met de arts waar je je precies aan stoort, waarna je wordt geïnformeerd over een eventuele geschikte behandeling en wat je van het herstel en resultaat kunt verwachten.

Tijdens het consult worden foto's gemaakt van jouw uitgangssituatie, zodat na afloop van het behandeltraject goed kan worden vastgesteld wat het resultaat van de behandeling is.

Dit consult duurt ongeveer 30 minuten en is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Na het consult is het mogelijk om een behandeling in te plannen. Dit kan doorgaans binnen 1 a 2 weken na het consult. Indien nodig, krijg je van ons de voorbereidende producten mee naar huis, die je thuis zult gaan gebruiken voordat de behandeling wordt uitgevoerd. Deze producten zijn inbegrepen in de prijs.

De voorbereiding op de peeling begint thuis

Van te voren ben je indien van toepassing, thuis al begonnen met het gebruik van de producten die je huid voorbereiden op de behandeling. Je stopt tijdelijk het gebruik van je eigen huidverzorgingsproducten, omdat die mogelijk irritatie kunnen veroorzaken door de aanwezigheid van parfum en zuren.

Bij alle peelings hoort een verzorgingslijn. Je ontvangt deze producten bij het boeken van de behandeling.
De producten worden afgestemd op jouw huid en de duur van de behandeling en zijn inbegrepen in het behandeltarief.

De behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren cosmetisch arts/ chirurg en duurt een tot twee uur, afhankelijk van hoe uitgebreid het te behandelen gebied is.

De peelings worden uitgevoerd zonder verdoving. Plaatselijke of algehele narcose is bij deze peelings niet nodig, met uitzondering van de Lip& Eyelid Peeling 60% van het gehele gezicht. Dan wordt narcose aangeraden. 
Oppervlakkige peelings kunnen wat gevoelig zijn en een prikkend gevoel geven. Bij een diepe peeling kunnen de eerste 12 seconden als wat pijnlijk worden ervaren, daarna wordt de huid door de peeling verdoofd en verloopt de behandeling verder pijnloos.

Bij een diepe Lip&Eyelid peeling wordt aangeraden een uur van te voren 1000 mg paracetamol in te nemen (2x 500 mg). Bij deze peeling is het tevens aan te raden iemand mee te brengen die je naar huis toe kan begeleiden. Mogelijk ben je na de behandeling verminderd alert in het verkeer.

De behandeling kan gedurende alle seizoenen worden uitgevoerd, de zomer hoeft daarbij niet te worden vermeden. Uiteraard dien je wanneer je in de zon komt wel consequent de bijbehorende crèmes met SPF te gebruiken.
Twijfel je eraan of de zon geen kwaad kan? De uitvinder van deze peelings is een Spanjaard, hij behandelt zijn modellen in Spanje, waar het bijna altijd zonnig is! 

Waar moet je rekening mee houden na de behandeling?

In de week na je peeling (uitgezonderd de Easy TCA Pain Control Peeling) zien we je bij ons terug in de kliniek op dag 1, 3 en 6 na de behandeling. Tijdens deze controle momenten van circa 10-15 minuten volgen we hoe het herstel van de behandeling verloopt.
Na twee maanden vindt de eindcontrole plaats bij de medisch specialist die ook de behandeling heeft uitgevoerd.

Zelf verzorg je je huid tot twee maanden na de ingreep met de aftercare crèmes en foams, die je van ons ontvangt in het behandelpakket. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Na een behandeling moet je (zoals altijd!) voorzichtig zijn met de zon en je huid de eerste drie weken niet blootstellen aan de directe zon tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Bij alle peelings hoort een creme met SPF 50, om pigmentaanmaak te verminderen. Ook sauna dien je de eerste drie weken niet te gebruiken.

Afhankelijk van de sterkte van de peeling mag je enkele dagen tot maximaal een week geen make-up dragen op je huid, zoals bijvoorbeeld foundation, camouflage en poeder. Oogmake-up is wel toegestaan direct na de behandeling.
Tot vier weken na de ingreep mag je geen andere peelings of scrub behandelingen van het gezicht ondergaan.

Lees hier de uitgebreide informatiebrochure van SkinTech over de (na)zorg bij een diepe fenol peeling

Wat kun je van het herstel en resultaat verwachten?

Afhankelijk van de soort en diepte van de peeling ben je vrij vlot weer toonbaar. Een lichte peeling geeft een paar dagen zwelling en/of roodheid. Bij een mozaïek peeling van de zwaarste peeling ben je gedurende een week niet toonbaar. Ook bij deze diepe peeling mag je de rode plekken na een week weer goed camoufleren.

Het te verwachten resultaat betreft een flinke huidverbetering doordat de peeling je een nieuwe strakke huid geeft. Het effect houdt aan tenminste 1 tot 3 jaar, afhankelijk van de diepte van de peeling en de soort huid. 

Wanneer mag je een fenol peeling niet ondergaan?

Je mag een behandeling met fenol niet ondergaan bij:

zwangerschap en borstvoeding
actieve herpes infectie
insuline afhankelijke diabetes mellitus
immunologische aandoeningen/verminderd immuunsysteem
kanker
syndroom van Ehlers-Danlos
nier-, luchtweg-, lever- of cardiale insufficiëntie
verse littekens of wonden, hypertrofische littekens
een verleden met radiotherapie in het gelaat
keloïdvorming
recent gebruik (minder dan 6 maanden) van tretinoïne
gebruik van Monoamine-oxidaseremmers

Complicaties en risico's

Na diepe peelings kunnen ontstekingsreacties ontstaan.
Om te voorkomen dat na de peeling pigmentvlekken ontstaan, vindt intensieve nacontrole plaats en kom je enkele malen kort na de behandeling bij ons terug in de kliniek.

Prijzen

Het behandelpakket omvat de volgende afspraken:

- consult
- behandeling (soms zijn 2 sessies nodig)
- controle op dag 1, dag 3 en dag 6 na de behandeling
- controle na twee maanden
- Alle bijbehorende 'precare' en 'aftercare' producten en middelen zijn inbegrepen.

Een informatief consult is altijd geheel vrijblijvend.

Easy TCA Pain Control peeling 4 sessies € 775,00
Easy TCA Pain Control Pixel peeling 2 sessies € 675,00

Easy Phen Very Light peeling gehele gezicht € 950,00
Easy Phen Light peeling gehele gezicht € 2750,00
Mozaiek Lip & Eyelid peeling vanaf € 1250,00 (mozaïek + 1 zone*)

Naar het volledige overzicht van de prijzen

Download brochure Easy TCA Pain Control Peeling
Download brochure Easy Light Pen Peeling

Maak een vrijblijvende afspraak voor een gratis consult

Resultaat Lip & Eyelid mozaiek peeling bij rokerslijntjes na 10 dagen en 3 jaar
Resultaat Lip & Eyelid mozaiek peeling bij rokerslijntjes na 10 dagen en 3 jaar

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.5/10 - 515 beoordelingen