Welkom bij Zipper Clinics!

  • Échte deskundigheid op het gebied van esthetische behandelingen
  • Ruim 20 jaar ervaring, meer dan 20.000 operaties
  • Veilige, wetenschappelijk bewezen technieken

Veelgestelde vragen over een (boven- en) onderooglidcorrectie

Voor de operatie
Na de operatie

Vragen voorafgaand aan de operatie

Kan ik een (boven- en) onderooglidcorrectie laten uitvoeren in de zomer?

Ja, dat kan! Een ooglidcorrectie (zowel van boven- als onderoogleden) kun je gedurende het hele jaar laten uitvoeren, je hoeft geen rekening te houden met zon en/ of warmte.

Zon en warmte vormen geen belemmering voor het herstel en zijn niet schadelijk voor het eindresultaat.

Pas geopereerde huid en littekens zijn niet extra gevoelig voor UV-straling en dien je niet anders te behandelen dan normaal gesproken: Let op tussen 12 en 15 uur en blijf niet lang onbeschermd in de zon. Gebruik minstens factor (SPF) 15.

Is een verwijzing van de huisarts nodig als ik de ooglidcorrectie vergoed wil krijgen?

Helaas wordt een onderooglidcorrectie nooit vergoed. Een verwijzing van de huisarts is dan ook niet benodigd voor het eerste consult.

Een eerste consult voor een bovenooglidcorrectie en/ of onderooglidcorrectie is bij Zipper Clinics altijd gratis en vrijblijvend. Indien benodigd, wordt een verwijzing na het consult opgevraagd bij de huisarts.

Vergoeding van bovenooglidchirurgie
Heel zelden komt een bovenooglidcorrectie wel voor vergoeding in aanmerking.
Belangrijk om te weten is dat niet de huisarts maar de chirurg bepaalt of je in aanmerking komt voor vergoeding van de ingreep. De chirurg beoordeelt tijdens het consult of je voldoet aan de criteria van de zorgverzekeraar. Zo moet er onder andere sprake zijn van 50% pupilbedekking bij recht vooruitkijken, waardoor je blikveld ernstig beperkt wordt.

Wanneer de arts veronderstelt dat je in aanmerking komt, zullen wij je voorstellen de operatie uit te laten voeren door plastisch chirurg Michel Cromheecke in het Saxenburgh Medisch Centrum te Hardenberg. Dit is het ziekenhuis waarmee Zipper Clinics een officieel samenwerkingsverband heeft.  
Het ziekenhuis zal dan nog om een verwijzing van de huisarts vragen, deze kun je met terugwerkende kracht bij de huisarts opvragen en dat is in de meeste gevallen telefonisch mogelijk.

Wanneer mag ik mijn lenzen weer dragen na een (boven- en) onderooglidcorrectie?

Wij raden aan om de lenzen voorafgaand aan de operatie thuis alvast uit te doen en een bril te dragen tijdens het bezoek aan Zipper Clinics voor de ingreep. Het dragen van de lenzen is bij een (boven- en) onderooglidcorrectie in principe weer toegestaan vanaf drie weken na de operatie, als je dat kunt doen zonder aan de bovenoogleden te trekken.

Dit geldt ook voor het dragen van nachtlenzen.

Wanneer mag ik weer werken na een ooglidcorrectie?

Een dag na de (boven- en) onderooglidcorrectie mag je in theorie weer werken, het is in de praktijk echter de vraag of dit ook mogelijk is. Doorgaans ben je zeker een dag of drie beperkt in je bezigheden door verminderd zicht door hevige zwelling. Daarnaast dien je er rekening mee te houden dat je de eerste twee weken naar een onderooglidcorrectie niet toonbaar bent. Zie ook de beelden op de pagina over een onderooglidcorrectie.

Waarom is een onderooglidcorrectie duurder dan een bovenooglidcorrectie?

Een onderooglidcorrectie is totaal andere en veel uitgebreidere ingreep dan een bovenooglidcorrectie. De operatie duurt daarom gemiddeld twee uur, dat is vier keer langer dan de duur van een bovenooglidcorrectie.
Daarnaast omvat de nazorg van een onderooglidcorrectie zowel meer tijd als middelen.

Ik heb onlangs een botox behandeling ondergaan. Wanneer kan ik een (boven- en) onderooglidcorrectie ondergaan?

Wanneer je voor het eerst botox hebt gebruikt, raden wij aan tenminste drie maanden te wachten met een boven- en onderooglidcorrectie.

Wat raden jullie aan m.b.t. wimperextensions?

Wij raden aan om de wimperextensions voor een ooglidcorrectie te laten verwijderen. De wimpers zullen niet schoon blijven en mogelijk beschadigd raken tijdens de ingreep.
Het opnieuw laten zetten van wimperextensions mag weer vanaf vier weken na de operatie.

Mag ik mijn wimpers laten verven voor een ooglidcorrectie?

Ja, je mag je wimpers voor een ooglidcorrectie verven. Dit heeft geen effect op de operatie.

Ik heb ‘festoons’ onder mijn ogen/ op mijn jukbeenderen. Verwijderen jullie die ook?

Ja, deze behandeling wordt ook door Zipper Clinics uitgevoerd. Op onze website wordt dit benoemd als de correctie van ‘malar bags’.

Kunnen ‘festoons’ of ‘malar bags’ erger terugkomen na een operatie?

Wij hebben geen ervaring met het erger terugkomen van de malar bags of festoons na een operatie.

Hoelang blijft het resultaat van een ooglidcorrectie goed?

Na een ooglidcorrectie zullen je oogleden er altijd beter uitblijven zien dan als je je niet had laten opereren. Wat dat betreft houdt je je leven lang plezier van de operatie.
Echter, soms kunnen mensen zich na een jaar of tien wederom storen aan de verslapte huid van de oogleden. Een ooglidcorrectie kan dan opnieuw worden uitgevoerd. Er is geen belemmering om de correctie een aantal keren uit te laten voeren.
 

Ik gebruik amitriptyline tegen zenuwpijn, mag ik dat gebruiken als ik een ooglidcorrectie onderga?

Ja, het gebruik van amitriptyline voor een ooglidcorrectie is toegestaan.

Je bent van harte welkom voor een geheel vrijblijvend en kosteloos consult in een van onze klinieken.
Maak eenvoudig online direct een afspraak, of bel +31(0)88-111 9696 met een van onze consulenten.
Wij zijn hiervoor bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

Direct online een afspraak maken
Terug naar de pagina over onderooglidcorrectie

Vragen over het herstel

I.v.m droge ogen gebruik ik Hypromellose 3mg/ml oogdruppels. Kan ik deze na de operatie wel gebruiken?

Ja, het gebruik van hypromellose oogdruppels bij droge ogen is na een ooglidcorrectie toegestaan.

Ik heb last van een schrijnend gevoel na de ooglidcorrectie, wat kan ik daaraan doen?

De eerste uren na een ooglidcorrectie kun je last hebben van een trekkend/ schrijnend/ branderig gevoel. Een lauwwarm kompres, gemaakt van een nat washandje, kan dan verzachten. Ook kun je paracetamol gebruiken. Voordat je naar bed gaat, mag je starten met het smeren van vaseline. De klachten zijn de dag na de operatie vaak verdwenen.

Er zitten bloedkorstjes op mijn oogleden na de operatie, mag ik die eraf halen?

Ja, dat mag vanaf een dag na de operatie. Dit gaat vaak grotendeels vanzelf na het douchen en door het smeren met vaseline. Als je nog niet durft te douchen, maak je zelf een vochtig kompres maken van een washandje dat je onder de lauwwarme kraan natmaakt*. Dit houd je een minuut of 10 op de gesloten oogleden, waarna je de zacht geworden korstjes voorzichtig verwijdert met een wattenschijfje of staafje. Hierna de oogleden weer insmeren met een dun laagje vaseline.

*Je hoeft geen gekookt water te gebruiken, de wond zal hierdoor niet infecteren.

Er is een hechting uitgegaan, wat moet ik doen?

Allereerst willen we je laten weten dat dit niet ernstig is. Een ooglidcorrectie geneest ook goed zonder hechting, in de meeste gevallen zullen we de wond dan ook niet opnieuw hechten. Wel is het raadzaam om ons hiervan op de hoogte te stellen. We kunnen dan met je meekijken en zo nodig advies geven of een extra controle afspraak inplannen.
Bel (088) 111 96 96 of mail naar frontoffice@zipperclinics.nl. In de meeste gevallen zal gevraagd worden om ons een foto te mailen.

De pleisters van mijn hechtdraden zijn eraf gegaan, wat moet ik doen?

De pleisters aan het uiteinden van de hechtdraden zijn waterbestendig en mogen dus nat worden, bijvoorbeeld bij douchen. Soms komt het voor dat een pleistertje toch losraakt. Je kunt de hechtdraden dan weer op dezelfde manier vastplakken met een gewone pleister. Wanneer je het prettig vindt mag je ook langskomen in de kliniek, dan voorzien wij de draad weer opnieuw van een hechtpleister. Graag even een telefoontje van tevoren! (088) 111 96 96.

Belangrijk: knip niet zonder toestemming zelf een stuk van de hechtdraad af. Dit bemoeilijkt mogelijk het verwijderen van de hechtingen bij de 1e controle!

Bevatten de pijnstillers die jullie meegeven gluten?

Na enkele ingrepen geven wij paracetamol en ibuprofen mee voor thuis. Deze bevatten geen gluten of sporen van gluten.

De plek van de bloeduitstorting is nog steeds goed te zien. Trekt het nog wel weg?

Doorgaans zijn drie weken na een (boven- en) onderooglidcorrectie de meeste bloeduitstortingen en zwelling weer verdwenen. Bij een enkele patiënt duurt het wat langer voordat het pigment van de bloeduitstorting verdwenen is. Niets om je zorgen over te maken, dit komt vanzelf weer goed!
Er kan tot enkele maanden na de operatie nog sprake zijn van lichte roodheid rondom de ogen. Het ziet er een beetje uit alsof je gehuild hebt. Na enkele maanden trekt ook dit weer weg. De rode huid mag indien gewenst gecamoufleerd worden met make-up.

Ik zie wazig na de ooglidcorrectie, komt dit weer goed?

Het zicht kan na een ooglidcorrectie tijdelijk wat troebel/ wazig zijn. Dit komt met name voor na een ptosiscorrectie of onderooglidcorrectie en wordt veroorzaakt door een verstoorde traanfilm. Dit komt altijd weer goed en is in de meeste gevallen binnen een week weer hersteld. 

Ik heb na de ooglidcorrectie veel last van tranen, een gevoel van droge ogen en een trekkerig gevoel. Moet ik mij zorgen maken?

Je hoeft je geen zorgen te maken over droge ogen, een trekkerig gevoel of tranen na een ooglidcorrectie. Dit hoort bij het herstel van de ooglidcorrectie en zal vanzelf weer beter worden.

Ik heb een gesprongen adertje in mijn oog, kan dat verband houden met de ooglidcorrectie die ik heb ondergaan?

De kans is klein dat een gesprongen adertje te maken heeft met de ooglidcorrectie. Een gesprongen adertje is overigens niet ernstig en verdwijnt vanzelf weer. Behandeling hiervan is niet nodig.

Wanneer mag ik na een ooglidcorrectie weer naar de sauna?

Je mag een week na de ooglidcorrectie weer naar de sauna. Dit geldt ook voor zwemmen en het beoefenen van een contact-/ teamsport.

Ik heb na de bovenooglidcorrectie nog last van een verdoofd gevoel rondom mijn ogen, wordt dat nog beter?

Ja, dat wordt weer beter. Tijdelijke gevoelloosheid van het ooglid (met name bij de wimperrand) is een bekende bijwerking na een ooglidcorrectie. Dit kan enkele maanden aanhouden, maar herstelt zich gelukkig altijd weer.

Ik heb enkele weken na de ooglidcorrectie een velletje in de binnenkant van mijn ooghoek. Trekt dit nog weg?

Dit 'strengetje' komt vaker voor en kan een trekkerig gevoel geven. Als het strengetje twee maanden na de operatie niet uit zichzelf is weggetrokken, plannen we graag een controle afspraak met je in.
Het maken van een controle afspraak kan via deze website, of telefonisch van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur op (088) 111 9696.

Ik heb een bultje op mijn ooglid. Gaat dit vanzelf weg?

Dit kan een reactie zijn van de huid op de hechtdraad die er heeft gezeten. In de meeste gevallen trekt het bultje binnen twee maanden vanzelf weg. Mocht dit niet het geval zijn, plannen we graag een controle afspraak voor je in om het te beoordelen en eventueel te verhelpen d.m.v. een kosteloze nacorrectie.
Het maken van een controle afspraak kan via deze website, of telefonisch van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur op (088) 111 9696.

Ik heb onlangs een ooglidcorrectie ondergaan. Wanneer kan ik een botox behandeling laten uitvoeren?

Wij raden aan hier een maand of twee tussen te laten, mede om het resultaat van beide behandelingen afzonderlijk goed te kunnen beoordelen.

Je bent van harte welkom voor een geheel vrijblijvend en kosteloos consult in een van onze klinieken.
Maak eenvoudig online direct een afspraak, of bel +31(0)88-111 9696 met een van onze consulenten.
Wij zijn hiervoor bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

Direct online een afspraak maken
Terug naar de pagina over onderooglidcorrectie

Menu

X
Beoordeling door klanten: 9.5/10 - 719 beoordelingen